Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-02-05, 10:32 PM   #126
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: luciferdark
咁嚟ga?
扮美里???
=:
EVA援護
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-05, 11:37 PM   #127
kaka
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 數碼石頭
我用fire bomber方式~
1)basara用情熱~
2)裝SB~
3)basara用氣合~
4)美莉同另外二人同一team, 其中一個有激勵, 用兩次~
5)basara唱歌俾美莉, 美莉又唱俾basara~
6)就這樣美莉方氣力就過120, basara119, 之後求其爆敵人一隊就可以用map唱歌

我嗰隊一用激勵即刻可以裝SB,唔知點解

舊 09-02-05, 11:39 PM   #128
Einhander
God of Gamer
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: kaka
op part用咗啲加氣力嘅?

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-05, 11:47 PM   #129
Ragnarok
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: kaka
視乎歌energy架咋~ 過20000就可以裝SB~
而加氣力都會令歌energy上升, 開始值就好似同LV有關
到最後果幾關, 通常一開波就可以裝
Ragnarok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-05, 11:57 PM   #130
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
lee d 資料最好於埋頭post al....
一耐左就好易唔記得 |||
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 12:36 AM   #131
K.Fai
HR9

註冊日期: Jul 2005
在下有個有關『四主角一齊用mode』的問題,

平時揀真男就會附送阿德拉兩公婆用,
揀真女就有得用埋超新星。

想問問如果我在『四主角一齊用mode』揀真男會唔僧有得用埋超新星?
或者如果我在『四主角一齊用mode』揀真女會唔會附送阿德拉兩公婆?

但我有野心!
我要復興家族和一定要…
護一個人。
K.Fai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 01:38 AM   #132
7ming_格鬥苦手
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
白卡有冇改造繼承的?

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3
7ming_格鬥苦手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 01:54 AM   #133
黃金士郎
Game Master
33:33:33

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 7ming_格鬥苦手
白卡有冇改造繼承的?
Mk-Ⅱ(機)⇒
黃金士郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 01:55 AM   #134
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: K.Fai
在下有個有關『四主角一齊用mode』的問題,

平時揀真男就會附送阿德拉兩公婆用,
揀真女就有得用埋超新星。

想問問如果我在『四主角一齊用mode』揀真男會唔僧有得用埋超新星?
或者如果我在『四主角一齊用mode』揀真女會唔會附送阿德拉兩公婆?
如果係玩『四主角一齊用mode』的話.. 第一話完之後,
什麼 鐵球老爹, SRX, 超新星, 阿德拉兩公婆 等等原創各角色就會加入的..
追追post 啦.. 總之你玩過就知架啦..

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 11:20 AM   #135
kaka

引用:
作者: 計劃犯罪者
op part用咗啲加氣力嘅?

裝咗
但唔知對歌en有冇影響

舊 09-03-05, 11:59 AM   #136
FREDDY@o@

PSN  IDfreddy_lam
玩到21...
請問如果想入手橙老虎,21話係咪要用老虎同佢條o靚殺超過10隻敵機?但係老虎出來後一兩turn就去後半,根本唔夠時間打沉10隻~~求教~
另外,白卡好用定京麥刹好用??

舊 09-03-05, 12:01 PM   #137
STAN
Game Master

引用:
作者: FREDDY@o@
玩到21...
請問如果想入手橙老虎,21話係咪要用老虎同佢條o靚殺超過10隻敵機?但係老虎出來後一兩turn就去後半,根本唔夠時間打沉10隻~~求教~
一開始引D敵人去返老虎出擊個位
之後就將自己D機帶返入隻艦
跟住加速退後
留返老虎係度打就OK的了

各機、変形開始!
行くぜ!ダブルオーフォメイシュン!
天下無敵のリアルロボット!ここに見参!!
俺たちが!!ガンダムだ!!!
STAN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 12:03 PM   #138
FREDDY@o@

引用:
作者: STAN
一開始引D敵人去返老虎出擊個位
之後就將自己D機帶返入隻艦
跟住加速退後
留返老虎係度打就OK的了
夠時間殺10隻ar??
咁如果照咁打夠唔夠火力殺埋3隻艦?

舊 09-03-05, 12:05 PM   #139
STAN
Game Master

引用:
夠時間殺10隻ar??
咁如果照咁打夠唔夠火力殺埋3隻艦?
我殺左十幾隻
D艦的確唔夠時間打
少少錢算啦

各機、変形開始!
行くぜ!ダブルオーフォメイシュン!
天下無敵のリアルロボット!ここに見参!!
俺たちが!!ガンダムだ!!!
STAN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 12:20 PM   #140
FREDDY@o@

引用:
作者: STAN
我殺左十幾隻
D艦的確唔夠時間打
少少錢算啦
ic...謝謝解答

舊 09-03-05, 12:21 PM   #141
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
玩到21...
除非想儲齊機,唔係既話....橙狗無咩用(儲圖鑑就唔洗拎)

因為得buster gundam條友用到.....用橙狗不如用buster

舊 09-03-05, 12:22 PM   #142
卡樂B

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDcalbee-1
引用:
作者: 神風@AMD
除非想儲齊機,唔係既話....橙狗無咩用(儲圖鑑就唔洗拎)

因為得buster gundam條友用到.....用橙狗不如用buster

伊扎古都用到
佢部決鬥無 all 的
卡樂B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 12:28 PM   #143
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
係wor....忘記了=.=

之前拎左狗仔果陣....見到得炒飯男用到佢....之後無理過佢...

不過刀疤男有無all 都無所謂,小隊員命運

舊 09-03-05, 12:56 PM   #144
solitude~~

註冊日期: Apr 2004
我想問用斬艦刀個個人(即 第2次超級機械人大戰α)其中一位主角
係唔係有招,出招畫面係黑白晝ka?
即邊招
我唔見有
solitude~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 01:05 PM   #145
clie

註冊日期: Dec 2001
斬艦刀・雲燿太刀
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 01:10 PM   #146
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: clie
斬艦刀・雲燿太刀
!
係指另外果個copy 素体 , 戴上面具果個 , 斬艦刀・一文字斬呀 !

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 01:13 PM   #147
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: nakakula
!
係指另外果個copy 素体 , 戴上面具果個 , 斬艦刀・一文字斬呀 !
og2個個唔型
alpha外傳個個老大先係老大
alpha2同3個個好似無食飯, 正式未瞓夠咁.........

舊 09-03-05, 01:13 PM   #148
solitude~~

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: clie
斬艦刀・雲燿太刀
thanks
solitude~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 01:29 PM   #149
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: luciferdark
og2個個唔型
alpha外傳個個老大先係老大
alpha2同3個個好似無食飯, 正式未瞓夠咁.........

我咪指外伝果個囉, 人地有黑面畫面係得果個

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 01:36 PM   #150
clie

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: nakakula
我咪指外伝果個囉, 人地有黑面畫面係得果個
黑白畫面
雲燿太刀有一幕正面黑白大特寫
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章