Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-06-04, 09:30 AM   #1
愚零鬥武多
Ultimate Gamer

註冊日期: Mar 2003
盒蛋,扭蛋---你鐘意邊種???

我個人偏好,一直都係鐘意扭蛋.
1)一set買平
2)做型細緻
3)易買易扭,到到都有
4)不多人會做手腳
5)9成唔會有特別版
---
所以至今我有2大箱扭蛋,
但total只有3 set盒蛋.
---
3 set盒蛋包括
1)匠魂1
2)新日本摔角 part 1
3)新日本摔角 part 2
愚零鬥武多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 09:44 AM   #2
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
靚就買
5大箱扭蛋
N set盒蛋(自己都唔記得)
全都是女蛋

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 10:19 AM   #3
Asurada
God of Gamer
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
比較喜歡盒蛋........
合眼緣就買~
九成是女角........暫時數量是書柜的一層

舊 05-06-04, 10:23 AM   #4
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: Asurada
比較喜歡盒蛋........
合眼緣就買~
九成是女角........暫時數量是書柜的一層
咁個書柜的size是5尺長:3尺深:2尺高
可以放到好多

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 05-06-04, 10:40 AM   #5
Sucka
Banned
重投社會的新生人士

我的準則好簡單
高達系︰只會買模型,自己整實正過fix,扭蛋更加不用考慮
女角系︰靚就會買,不論係蛋定figure or GK
Sucka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 10:45 AM   #6
zerojht
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2004
靚就得拉,我都是禁話,但盒蛋都比較貴,吳多符合經濟原則。
zerojht 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 10:50 AM   #7
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: mike^2又名館主
咁個書柜的size是5尺長:3尺深:2尺高
可以放到好多
咁都估到
不過已經開始唔夠位放........要入盒

舊 05-06-04, 10:53 AM   #8
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: Asurada
咁都估到
不過已經開始唔夠位放........要入盒
盒蛋D盒的確好阻地方

舊 05-06-04, 10:58 AM   #9
愚零鬥武多

引用:
盒蛋D盒的確好阻地方
我個3set d盒開曬禁平,唔係用好多位...
舊 05-06-04, 11:08 AM   #10
SK2
STG人~Pinky命

註冊日期: Aug 2002
都係靚就會買~
唔理佢係乜蛋^^

SK2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 11:16 AM   #11
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 愚零鬥武多
我個人偏好,一直都係鐘意扭蛋.
1)一set買平
3)易買易扭,到到都有
4)不多人會做手腳
5)9成唔會有特別版
全部同意.

有三箱扭蛋, 盒旦有散買有一set的, 一set的通常會要埋個大盒, 好多大盒都好靚, 但愈積愈多, 存放成為問題.

我連扭旦旦殼(每種size, 色一兩個), 盒旦d糖果包都keep起.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 11:19 AM   #12
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: 美版之王-天涯浪子
全部同意.

有三箱扭蛋, 盒旦有散買有一set的, 一set的通常會要埋個大盒, 好多大盒都好靚, 但愈積愈多, 存放成為問題.

我連扭旦旦殼(每種size, 色一兩個), 盒旦d糖果包都keep起.
食得果D野就食左佢或掉左佢啦
唔好keep咁耐

舊 05-06-04, 11:20 AM   #13
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
我自己就[比較鐘意扭旦
(咁岩自己鐘意O既動畫
出O既扭旦比盒旦好)
而且~
買散旦較容易~
又冇盒旦比人開過O既危險~

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 11:39 AM   #14
LiTtLe_PrInCeSs

註冊日期: Jun 2003
鍾意扭旦, 因為可以隨時有得扭, 抽盒旦好大風險, 因為太多奸商開盒或"遙"晒d受歡迎旦然後比成堆唔受歡迎旦你抽, 有時都想抽一兩盒玩下, 但眼見d奸商咁做都費事比錢佢地賺~~~

LiTtLe_PrInCeSs 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 11:41 AM   #15
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: LiTtLe_PrInCeSs
鍾意扭旦, 因為可以隨時有得扭, 抽盒旦好大風險, 因為太多奸商開盒或"遙"晒d受歡迎旦然後比成堆唔受歡迎旦你抽, 有時都想抽一兩盒玩下, 但眼見d奸商咁做都費事比錢佢地賺~~~

咁你會唔會抽齊一set

舊 05-06-04, 11:43 AM   #16
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
咁你會唔會抽齊一set
我真係鐘意O既係會~"買一SET~"唔係抽一SET喔~

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 12:02 PM   #17
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
引用:
食得果D野就食左佢或掉左佢啦
唔好keep咁耐
掉又唔捨得(畢竟是食物, 最唔鐘意浪費食物), 食晒又怕糖尿.

放在乾爽地方就行了.

好多糖包包裝紙都好特別, 如古文明2, 狐忍忍形集.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 12:07 PM   #18
愚零鬥武多

引用:
作者: 凍檸茶
我真係鐘意O既係會~"買一SET~"唔係抽一SET喔~
雖然唔多儲盒蛋,
但我都知盒蛋一定要一set set買...
舊 05-06-04, 12:10 PM   #19
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: 愚零鬥武多
雖然唔多儲盒蛋,
但我都知盒蛋一定要一set set買...
但唔係咁多地方有一set盒蛋賣

舊 05-06-04, 12:15 PM   #20
愚零鬥武多

引用:
但唔係咁多地方有一set盒蛋賣
見旺角d玩具店多數有...
舊 05-06-04, 12:46 PM   #21
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
屋企應該就盒旦多過扭蛋...因為靚ge扭蛋唔多...唔靚就無謂買番黎浪費屋企空間..
對於旦的手工同買唔買我算幾嚴格..見我成日踩呢set唔好果set唔掂就知...
(我儲呢d玩具其實都唔夠一年...)

曾經諗過不如掉左d盒佢..d盒多到......
不過擔心萬一將來唔鐘意呢d野想賣的時候...無盒實會影響價值~
所以還是要留盒...

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 01:09 PM   #22
LiTtLe_PrInCeSs

註冊日期: Jun 2003
引用:
咁你會唔會抽齊一set
扭旦好多時真係抽一set架~~~
正常情況多出3-5隻已經齊~~~

不過先前馬莎套旦我買左兩套再扭左10幾次~~~

LiTtLe_PrInCeSs 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 01:12 PM   #23
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: LiTtLe_PrInCeSs
扭旦好多時真係抽一set架~~~
正常情況多出3-5隻已經齊~~~

不過先前馬莎套旦我買左兩套再扭左10幾次~~~

整套都仲去抽?

舊 05-06-04, 01:37 PM   #24
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
靚就會買

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 01:45 PM   #25
蒲公英
~Freedom~