Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 潮流版

主題工具 顯示模式
舊 07-30-07, 01:22 AM   #51
keung~
Junior Member

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: HuGo_達之礦工 查看文章
再洗 or 用小小暖水浸下
我驚洗洗下會宿水=_=
keung~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-07, 01:26 AM   #52
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

註冊日期: Mar 2005
咁再洗吧..有效d的

www.hkprokicker.com
HuGo_達之礦工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-07, 01:31 AM   #53
keung~

引用:
咁再洗吧..有效d的
如果著幾次係咪會軟返d架?
舊 07-30-07, 01:32 AM   #54
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

引用:
作者: keung~ 查看文章
如果著幾次係咪會軟返d架?
可以講下你買那褲是什麼來的?

舊 07-30-07, 01:42 AM   #55
keung~

引用:
可以講下你買那褲是什麼來的?
levis 505
舊 07-30-07, 01:45 AM   #56
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

引用:
作者: keung~ 查看文章
levis 505
unwash? or washed?
如果係washed 甘可以浸小小暖水
or 著多幾次會軟番d的!

If washed, 咁 lee d 係佢既style,
著多幾次會軟番d的!但唔多 lor
你想軟好多既咁無奈要洗﹞

舊 07-30-07, 01:47 AM   #57
keung~

引用:
unwash? or washed?
如果係washed 甘可以浸小小暖水
or 著多幾次會軟番d的!

If washed, 咁 lee d 係佢既style,
著多幾次會軟番d的!但唔多 lor
你想軟好多既咁無奈要洗﹞
unwash? or washed?<--唔多明= ="
我驚d水熱過頭之後宿水-.-
舊 07-30-07, 01:51 AM   #58
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

你條褲係深保藍的 or 有洗水紋的?

舊 07-30-07, 01:56 AM   #59
keung~

引用:
你條褲係深保藍的 or 有洗水紋的?
深藍or洗水
大約要洗幾多次先會軟身返?
我前日洗左凍水黎之後就變左咁硬/.\
舊 07-30-07, 02:01 AM   #60
tony9588

引用:
Levis Fragment Fenom 超多款 wor haha!
Cutting 上 分2種: 505(窄身d d) and 207(闊身d d)
在outlook 上, 後褲袋用既線色會不同的!

款式上, 在香港比較受歡迎有幾種

1) Fragment Customize Crush! (Crash 又稱)
暫時出了5代, design 會以Damage + washed effect為主
1-4代一般過萬了, 5代最平$6xxx有了~ 為炒褲之主打作~

2) Fragment 5 Stars
上個冬天既款...出了藍色washed and Black unwash 2 ver.
有5粒星係褲側的!!另外後褲袋有4分之3個Fragment 白油Logo
此為 Fragment 其中之一 好作品!!

3) Fragment Gold Package
出了好多條了, 有 unwash, 有washed
特別在皮牌, 鈕, 拉鏈全金色! 又有Fragment 白油Logo
(上年款全個, 今年款4分之3個)
為Fragment 一般正常最追棒item

4) Fragment Disco
Disco 玩Unwash 為主, 小d washed
褲料亦會較硬身 同比一般fragment jean cutting 闊d d
特別在玩閃石....
後褲袋, 側拉鏈都加晒閃石

另外舊版又有d 皮牌係紙製的! 但那些我不建議買, 因為可能係假野!
簡單介紹....希望你明啦!
補充小小, 希望礦工唔好介意^^"

Disco除左washed同unwash之外, 仲可以分為兩種: Ruby和Sapphire
ruby係紅水鑽, Sapphire係深藍水鑽
tony9588 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-07, 02:03 AM   #61
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

好難講呀wor~ 你用小小暖水試下吧~
小小暖水 係唔會點縮的

舊 07-30-07, 02:06 AM   #62
keung~

引用:
好難講呀wor~ 你用小小暖水試下吧~
小小暖水 係唔會點縮的
ok試下先 唔該哂~
舊 08-02-07, 09:07 PM   #63
hina

註冊日期: Jan 2003
我想請問一下香港邊到有edwin 賣?大概幾多$到?同埋$1000 以下,唔想買levis 有乜好選擇?
thx!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hina 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 10:46 AM   #64
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

引用:
作者: hina 查看文章
我想請問一下香港邊到有edwin 賣?大概幾多$到?同埋$1000 以下,唔想買levis 有乜好選擇?
thx!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
edwin I.T 有, Jean house 有一兩款, ...沙田都好似有!
唔想買levis , u can see see Cheveignon

舊 08-22-07, 07:31 PM   #65
光仔
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDmitsuhiko86
其實我都想買短牛好耐
自己有條好幾年前o係美國買既Levis短牛已經唔岩著,所以近期都好積極咁搵
但去到uniqlo(又一城果間)及Levis好似唔多覺眼有短牛咁既?

另外,uniqlo果條除左版主大果條之外仲會唔會有其他款?
光仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-07, 10:54 PM   #66
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

引用:
作者: 光仔 查看文章
其實我都想買短牛好耐
自己有條好幾年前o係美國買既Levis短牛已經唔岩著,所以近期都好積極咁搵
但去到uniqlo(又一城果間)及Levis好似唔多覺眼有短牛咁既?

有3個款的!
mine one is S-002
有一條係washed 淺色d的!
另一條就係黑色unwash

舊 08-22-07, 11:14 PM   #67
光仔

引用:
有3個款的!
mine one is S-002
有一條係washed 淺色d的!
另一條就係黑色unwash
那聽日落TST望下先.

除左呢D仲有冇D平既選擇/好介紹?
舊 08-26-07, 05:53 PM   #68
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
引用:
其實我都想買短牛好耐

尋日行銅記SOGO間LEVIS有短牛,好似係501黎(但唔肯定,可能記錯)
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-07, 07:48 PM   #69
lastifly
港漫小行者

註冊日期: May 2006
小弟買左平生第一條levi's(522).

著上身,小腿,腰,pat都冇事,但大腿有緊既感覺...其實係咪正常咖?...

小弟唔識...
lastifly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-07, 08:58 PM   #70
光仔

引用:
作者: 燈蛾撲火 查看文章
尋日行銅記SOGO間LEVIS有短牛,好似係501黎(但唔肯定,可能記錯)
謝大大報告
到最後我都係買左條501短牛...
去到uniqlo終於搵到短牛,但係o係岩size唔岩色,岩色唔岩size既情況下失望而回...
舊 08-27-07, 12:10 AM   #71
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
引用:
謝大大報告
到最後我都係買左條501短牛...
去到uniqlo終於搵到短牛,但係o係岩size唔岩色,岩色唔岩size既情況下失望而回...
係咪五百幾?
其實仲有d 501做sale......可惜無我size買唔到
睇黎要減肥先
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-07, 12:49 AM   #72
光仔

引用:
作者: 燈蛾撲火 查看文章
係咪五百幾?
其實仲有d 501做sale......可惜無我size買唔到
睇黎要減肥先
$699...=.="

好神奇既係要買條比自己size大既先fit自己
舊 08-29-07, 12:41 AM   #73
tony9588

條褲咁算唔算長得滯?

此篇文章於 08-29-07 12:43 AM 被 tony9588 編輯。
舊 08-29-07, 10:21 AM   #74
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

引用:
作者: tony9588 查看文章
條褲咁算唔算長得滯?
正常ar!

舊 08-30-07, 01:17 AM   #75
tony9588

引用:
正常ar!
唔知係咪小腿太幼關係, 覺得褲腳d位摺得好勁, 但係坐係到又過腳眼少少, 岩岩好咁

最近係apc試左條黑牛, 個cutting同new standard差唔多, overall黎講比我條811窄少少;
又上take5試左17oz samurai黑牛, 個板型同811差唔多, 不過真係好硬好好feel

諗緊買邊條好
又未諗到apc果條襯咩鞋好, 如果係買samurai, 我都係襯番對fbt同puma

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SEGA] 大家的世嘉年代 III [詳細頭 post] 世嘉祭 2019 | 新版 Nomad 及 DC HDMI adaptor | 巴西主機 Zeebo 簡介 八仙果 電視遊戲討論版 1507 03-20-24 10:46 AM
[粉絲區] 燕姿 fans專區vol 2: 11 年最新大碟 ”It's Time”是時候, 3月8日是時候了 JACKY Neo Music UNIVERSE 799 04-12-11 09:56 PM
[SEGA] SEGA HI-SATURN 及 DC 的 KARAOKE UNIT (P.20) - 大家的世嘉年代續集 鳴謝劉公子提供 八仙果 電視遊戲討論版 1001 10-24-09 05:19 PM
[日,美]遊戲發售時間表(不定期更新) 神祕人1號 電視遊戲討論版 9 11-26-05 02:09 PM

現在的時間是 08:12 PM

手機版 | APP版