Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-08-12, 12:35 AM   #76
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
吐糟好正!!!

考試外掛補考王
正式考試根本係多餘
叮西瓜真係極品

七海開始成長了

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-12, 02:51 AM   #77
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
青山其實幾有料

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-12, 12:07 AM   #78
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 11-13-12, 10:47 PM   #79
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
青山
被餵時, 青山抱住虎次郎個姿態好可愛

舊 11-14-12, 12:12 AM   #80
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
除左岡田麿里擔當腳本構成外,目前已經有原作者(第3集)同志戊文彥(第5集)執筆,編劇陣容可以話相當鼎盛。

今集除左係七海既撒嬌篇,佢對虎次朗既對白可能先係本音。

呢集也係比真白再次表現自己既地方。

佢比想像中更加有自知之明,知道自己唔識得照顧自己連累到七海病倒而覺得歉疚,所以先為七海著想,懇求空太帶七海抱病去發表會,就算最後失敗都唔會因為冇去而後悔終生。真白係日常小事極度無能,但做起大事就非常認真o個類天才。

最後真白笑過下可以話係萌殺。

下集小倉唯妹妹提早出場。

最後想講,製作組都唔知食錯咩藥,原作明明煲粥比七海食,唔知點解變左韓國參雞湯。佢地唔係第一日先知日本ACG迷普遍都對韓流冇好感既嗎(咁樣講已經係對班2ch廚非常客氣)?而家班反韓2ch廚係被辣罄到差唔多係總動員去套作品既DVD Amazon預約專頁狂洗版及比1星負評。就連有網上延播既NicoChannel(類似CCTVB既MyTV)也不能倖免。

希望電擊同JC唔好因為為左討好一D外國市場而搞到兩頭唔到岸,將一套明明非常好既故仔既作品,因為呢D咁既無謂改動而拖垮銷售。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-12, 01:46 AM   #81
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
應該不會又是能幹的妹妹吧?
比卡SP 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-12, 01:49 PM   #82
Gallardo
最強(最凶)アイドル

舊 11-17-12, 09:25 PM   #83
埃及使者
玻璃般的存在

出門口+果段有D感動

雙聲係前菜, 床上餵食係戲肉

GGF - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
舊 11-20-12, 12:12 AM   #84
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 11-20-12, 09:13 PM   #85
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
椎名啲爆肚功又進步咗

你哋兩個可唔可以唔好拎啲飯嚟玩
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-12, 09:20 PM   #86
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
飼い主
A B C

妹妹你想像力真高

此篇文章於 11-20-12 09:23 PM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-12, 12:28 AM   #87
Gallardo
最強(最凶)アイドル

今集激歡樂
青山加油

咁多實物唔似 JC作風, 又唔係新房feel

舊 11-21-12, 12:47 AM   #88
hahahaaaa
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
真白繼續爆炸性發言

七海唔似勁過真白

ABC
hahahaaaa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-12, 12:53 AM   #89
Game Master

今集好歡樂。劇本為作者本人操刀,所以就算係原創故事都算有一定水準。再加上腳本監修岡田麿里,同志戊文也等級數強勁人士,我有時唸,JC都唔係唔識請有級數既人架,如果LB都可以請呢D級數既幕後人士黎做既話,就唔會有咁多人因為唔係京動做而嘈。

真白平時表情木獨,但一有競爭對手就會火力全開。佢同妹妹兩個用面玩飯笑死。

此篇文章於 11-22-12 12:58 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 11-22-12, 01:56 PM   #90
Gallardo
最強(最凶)アイドル

Q版圖幾可愛

舊 11-22-12, 09:43 PM   #91
Gallardo
最強(最凶)アイドル

舊 11-25-12, 12:44 AM   #92
埃及使者
玻璃般的存在

飼い主!!!
ABC

七海既表情+積極性
真白既爆發對白

加埋佢地4人既對話, 真係笑死!!!

GGF - 棄坑

舊 11-27-12, 02:41 PM   #93
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
眼鏡
no pants no life~~~~
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 08:46 PM   #94
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
又係衰例牌嘢

無論練習得幾好,現場都係炒
尤其開聲前先俾人將一軍
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 09:41 PM   #95
Game Master

繼第五集志戊文彥後,今集又搵京社既人花田十輝黎做腳本。JC究竟係咪資源錯配,LB明明都係JC製作架,但D勁人就黎o西呢邊。 (雖則我對呢個安排冇咩不滿)

引用:
作者: 野良貓 查看文章
又係衰例牌嘢

無論練習得幾好,現場都係炒
尤其開聲前先俾人將一軍
第一次通常都係咁上下架啦,不過有左呢次失敗經驗,之後先可以吸取教訓邁向人生既下一步。作者應該係想帶出呢個訊息。

七海股價持續上昇,本身已經有馬尾,傲嬌,關西腔等基本萌屬性,而家仲加埋眼鏡娘屬性同露體狂屬性(無誤)。水著更加唔洗講。

難怪真白會感受到強敵來襲。

下集Saber配金髮巨乳英國美少女麗塔。
舊 11-27-12, 09:55 PM   #96
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
繼第五集志戊文彥後,今集又搵京社既人花田十輝黎做腳本。JC究竟係咪資源錯配,LB明明都係JC製作架,但D勁人就黎o西呢邊。 (雖則我對呢個安排冇咩不滿)

第一次通常都係咁上下架啦,不過有左呢次失敗經驗,之後先可以吸取教訓邁向人生既下一步。作者應該係想帶出呢個訊息。

七海股價持續上昇,本身已經有馬尾,傲嬌,關西腔等基本萌屬性,而家仲加埋眼鏡娘屬性同露體狂屬性(無誤)。水著更加唔洗講。

難怪真白會感受到強敵來襲。

下集Saber配金髮巨乳英國美少女麗塔。
話雖如此,書名一早分左呢場戀戰的勝負...
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 10:11 PM   #97
Gallardo
最強(最凶)アイドル

偷用泳池仲要係度食火鍋
安產
叫人唔好止步不前, 一語雙關

舊 11-28-12, 12:16 AM   #98
Game Master

引用:
作者: 001015 查看文章
話雖如此,書名一早分左呢場戀戰的勝負...
唔洗你講係人都知啦,而家只係話真白開始提高警覺o者。
舊 11-28-12, 09:03 PM   #99
埃及使者
玻璃般的存在

眼鏡娘+泳衣
七海
超級大黑馬

安產!!!

GGF - 棄坑

舊 11-30-12, 10:28 PM   #100
Gallardo
最強(最凶)アイドル

壁畫

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] 「さくら荘のペットな彼女」PSP/PSV化決定 money 手提遊戲機討論版 31 02-21-13 12:02 AM
[漫畫] 原作:鴨志田一 作画:トマトマト「トラキス A School Odyssey」電撃大王6月号新連載開始 money 日本動漫畫討論版 0 03-25-12 11:40 PM
鴨志田一「トラキス A School Odyssey」コミック化決定 money 日本動漫畫討論版 0 01-27-12 06:50 PM

現在的時間是 11:07 PM

手機版 | APP版