Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 05-28-13, 11:54 PM   #1
0lai0
Senior Gamer

註冊日期: May 2005
自作業……

今晚約了位女士吃晚飯
其實是第一次見的
自己事前已做了資料搜集,希望成功的
怎知突然作病,吃了藥去吃飯
怎知就出事了
成晚吃飯夢遊,詞不達意
無厘頭說情史,之後吃飯後,送她到地鐵站
問了電話num,之後各自回家了
whatapps她又無回答
以乎玩完多,今晚真是自作業……
(今晚都幾貴,三個菜加一杯飲品,近七百元

此篇文章於 08-06-13 12:40 AM 被 KIM 編輯。
0lai0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-13, 11:59 PM   #2
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
同隔離差唔多既...

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-13, 12:16 AM   #3
0lai0

其實真是幾以,只是我是事後報告……
舊 05-29-13, 12:33 AM   #4
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
溝女唔係食餐飯就溝到,第一件事要做啲嘢令對方對你有興趣先,唔係好似對方睇緊部小說,但發現內容唔啱睇就唔想繼續睇落去,如果啱就繼續追

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-13, 02:30 PM   #5
0lai0

我打算試下再約,但其實真是唔系好知講什麼話題……
唉,唔知搞什麼,成日都衰把口
舊 05-30-13, 03:10 PM   #6
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
佢咁冷淡就冷靜幾個月再試下約.死纏爛打都無用,再睇埋隔離個POST
原來約會第一餐就要食700 @@
咁快投資咁多,只會泥足深陷,不如請情版版友食下飯好過XD
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-13, 04:17 PM   #7
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
同隔離差唔多既...
Ding.................

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-13, 04:31 PM   #8
呀正
Crazy Gamer
小飛俠

註冊日期: Mar 2004
Nintendo Switch ID0451-6668-9114
PSN  IDShekChing
唔通係同一個女嚟
呀正 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-13, 04:38 PM   #9
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 呀正 查看文章
唔通係同一個女嚟
專業(呃)食家?

舊 05-31-13, 12:35 AM   #10

註冊日期: Feb 2012
點解依家個個第一餐就食成7舊幾水架?
咁搞法叔叔都不行了啦~
268 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-13, 12:42 AM   #11
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 0lai0 查看文章
其實,可以講下點約到食飯,本身點識,識左幾耐

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-13, 08:31 AM   #12
熊忍

註冊日期: Jul 2005
第一餐唔係應該aa咩?
以第一印象黎講,若果日後真係溝/溝緊/溝到,真係請成世都唔奇
當然以後負擔到既又無所謂...
但女方有心,會唔會見你第一次請食飯就乜都要你請?
熊忍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-13, 10:52 AM   #13
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
其實係唔係睇0下自己本身咩條件/對方另背景先去定食咩??

我中學年代約ICQ識既女仔, 通常都係DELIFRANCE之類既COFFEE SHOP, 頂多POKKA
果0的通常都係100幾十落樓

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-13, 11:06 AM   #14
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
POKKA CAFE +1

當時覺得好高級
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-13, 03:59 PM   #15
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
舒服先係最重要...你咁既心態死左9成

舊 05-31-13, 05:01 PM   #16
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
想當年, 行大丸,食 POKKA CAFE ,游sogo.... XD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-13, 05:05 PM   #17
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
想當年, 行大丸,食 POKKA CAFE ,游sogo.... XD
想當年搓掐,第一次見面係老麥,拍拖去kfc食桶雞
諗起都覺得失禮

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-13, 08:12 PM   #18
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
好PRUE 好TURE

舊 05-31-13, 08:29 PM   #19

註冊日期: Feb 2012
老實講,第一次見其實我覺得唔應該只係食餐飯就算,咁樣會搞到好似為相體而相體咁

應該做D多活動既野,起碼都輕鬆D啦,如釣蝦埸釣蝦呀、銅鑼灣Namco Wonder Park呀、入大澳睇海豚呀、再唔係去海馬公園玩成日都唔使$700啦 X)

如玩落覺得個女仔幾好既,佢又對你有多少好感既,咪做住朋友先囉,慢慢黎,放住黎釣,等佢幻得幻失咁,一有機會,一擊就KO佢啦
268 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-13, 01:31 AM   #20
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
POKKA CAFE 好難食...........我覺得
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-13, 02:44 AM   #21
leo1988

註冊日期: Nov 2011
只係單睇第一次食飯價錢方面,樓主太緊張第一次約會了

所以好多野會失準
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-13, 11:38 AM   #22
二伍

註冊日期: Sep 2002
應該第一次就放佢飛機
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-13, 03:05 PM   #23
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
POKKA CAFE +1

當時覺得好高級
中學果時大家都唔多錢,梗係覺得高級

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-13, 09:23 PM   #24
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
第一次約女仔講自己啲情史衰硬啦,梗係圍繞自己同對方啲嘢離講,唔好太涉及私隱,如一開始可以講吓天氣,興趣,平時多去邊玩,如果有載首飾睇吓似唔似自己整,似咪問吓,有好多女仔都自己整首飾,問吓有無聽音樂,食嘢之前可以問對方有無食物敏感,又可以講吓啲菜式....大把嘢可以講,随機應變

引用:
作者: 0lai0 查看文章

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:04 PM

手機版 | APP版