Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-25-08, 10:53 AM   #26
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
家庭
算和諧 節日通常一家人食飯 父母自細都好鍚我

朋友
唔想熟既自然淘汰走哂
想熟既冇乜
熟既繼續熟落去

情人
尋尋覓覓 搵到一個岩自己既 但仲未可以一齊

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 03:20 PM   #27
柳田理科雄
Crazy Gamer
空想科學研究所研究員

註冊日期: Oct 2004
家庭
家姐嫁左,融洽左

朋友
NO PROBLEM AT ALL

情人
眼前同時出現兩位有仔的女女
最討厭的曖昧情況再次出現我身上 (雙倍加強版)。
合眼緣的單身女仔真係禁難?

舊 06-25-08, 03:32 PM   #28
ayato
God of Gamer
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
家庭:非常平靜,少家嘈屋閉,又少嘻嘻哈哈
朋友:全部君子之交
淡如水?

我自己
家庭
兄弟關係良好,兩老唔發"din" ge 時候就ok

朋友
大家開始大,各散東西,但係都盡力keep 住讀書最friend 果幾個(因為我性格比較內向慢熱,新朋友唔會甘易接受到...唔keep 讀書果班就無friend ga la )

情人
讀書後就無
有機會發展ge都因為我ge忽冷忽熱而無疾而終

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 07:53 PM   #29
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: ayato 查看文章
淡如水?
冇錯
愛情?唔係宇宙外o既寶物o黎o既咩?
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 08:01 PM   #30
syncmaster
六番隊副隊長

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
冇錯
愛情?唔係宇宙外o既寶物o黎o既咩?
唔係既...

之不過可能係...『等愛釀成醇酒,時機先至熟透』

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
syncmaster 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 08:38 PM   #31
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
家庭
未結婚~自問很黐家~一星期大約只有2天不在家晚飯~一放工就番屋企
一向跟屋企人沒什麼大問題~家庭生活算是很和睦~
只是媽媽是cancer病人~雖然已經幾年現在表面還ok~但不知道還可以支撐都什麼時候
只有這個是一個遺憾

朋友
比起讀書年代少了見面,以前就算大家都不同學校分開了~都可以經常出去食飯去玩
呢幾年大家工作忙碌~可能要每一至兩個月先可以一班朋友一齊食飯吹水

情人
與男友穩定地拍了5年幾拖~~感覺仍然很甜蜜~~
非常恨嫁

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 10:48 PM   #32
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Hitomi 查看文章
家庭
只是媽媽是cancer病人~雖然已經幾年現在表面還ok~但不知道還可以支撐都什麼時候
冇得醫嗎? 捱到最後連你都會好痛苦呢
真可惜又可憐
和睦的家庭卻不能相處良久............

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-08, 11:03 PM   #33
wykaegis
Insane Gamer
無情

註冊日期: Jun 2007
angry

家庭
好好...同父母好似同輩...........阿媽似我家姐...= =

朋友
算多.....同friend 玩多...

情人

唔好意思...我 唔想再拍拖..我唔想人管...

舊 06-25-08, 11:57 PM   #34
蒲公英
~Freedom~

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
真可惜又可憐
一般要做一段長時間化療~有效的話都仲要keep住食藥同一d電療配合
到控制到個病~又要希望唔記得幾多年內唔復發....先叫好返架....長期戰來的

講下我自己

家庭
人大左加上自己都有頭家~越來越明白阿爸阿媽有幾偉大
以前就算自己搬左出黎住都係過時過節...或者兩三個星期先返下屋企食飯
雖然依家都係
不過心態唔同左...以前可能會係為要去而去..依家係真係掛著屋企人...想探下佢地..所以關係好左好多

朋友
最知心果班都仲係每個星期都至少見一次
可能會係食飯飲野...可能會假期一齊玩wakebroad...可能放工約埋去打波.....可能一齊去旅行..
共同既嗜好將友情拉得很緊密~朋友係我既人生上真係好重要

情人
其實拍左拖好幾年...然後結左婚幾年...因為大家建立到互信同懂得尊重對方既私人空間...
未結婚前即使已同居可能都會各有自己既生活
所以感覺依然好fresh~正呀
加上舊年生左個女~屋企更加有生氣

舊 06-26-08, 12:25 AM   #35
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
家庭
受家人忽冷忽熱既對待, 已無視佢地一段時間...

朋友
最friend既每月都會約下行街/食飯/煲下粥咁~

情人
相戀1.5月了,
隔日見, 都很甜
同佢d friends都相處得好好
大家都尊重對方既私人空間同自由

舊 06-26-08, 12:35 AM   #36
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
真可惜又可憐
cancer 雖然說是5年內唔復發就叫好番~
但就算頂到5年一般都係捱唔得耐~身邊識一些cancer人士都係10年內會去世~
死果時分分鐘60歲都未到....

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 12:38 AM   #37
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
家庭+情人
相處得很好

朋友
太被動等人約,工作時間不配合去不到玩,無乜朋友了
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 12:42 AM   #38
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
但就算頂到5年一般都係捱唔得耐~身邊識一些cancer人士都係10年內會去世~
平時一定要好好保重身體,
因為做完化療後身體十分傷、而d 傷係表面上睇唔到,
得閒要多d 補下、同食多d 有益呀、抗氧化類食物

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 11:22 AM   #39
Cherrie
Junior Member
Cherrie

註冊日期: Jun 2008
引用:
要好好休養和補充營養呀
唔好咁擔心啦~
你常常回家陪她, 她快樂心情好, 身體自然會recover得快架喇~

舊 06-26-08, 11:48 AM   #40
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: 蒲公英 查看文章
一般要做一段長時間化療~有效的話都仲要keep住食藥同一d電療配合
到控制到個病~又要希望唔記得幾多年內唔復發....先叫好返架....長期戰來的

講下我自己

家庭
人大左加上自己都有頭家~越來越明白阿爸阿媽有幾偉大
以前就算自己搬左出黎住都係過時過節...或者兩三個星期先返下屋企食飯
雖然依家都係
不過心態唔同左...以前可能會係為要去而去..依家係真係掛著屋企人...想探下佢地..所以關係好左好多

朋友
最知心果班都仲係每個星期都至少見一次
可能會係食飯飲野...可能會假期一齊玩wakebroad...可能放工約埋去打波.....可能一齊去旅行..
共同既嗜好將友情拉得很緊密~朋友係我既人生上真係好重要

情人
其實拍左拖好幾年...然後結左婚幾年...因為大家建立到互信同懂得尊重對方既私人空間...
未結婚前即使已同居可能都會各有自己既生活
所以感覺依然好fresh~正呀
加上舊年生左個女~屋企更加有生氣
我都想
我女人唔制

舊 06-26-08, 01:47 PM   #41
chandler
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
情人

同時有幾段感情行緊,想專一,但一直拖拖拉拉,唔知拖到幾時.hurt人又hurt自己,同a見面就覺唔應該再見b,同b見面又覺得唔應該再見a

一個字 - 煩

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 07:58 PM   #42
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
回一下

家庭
算是給我正能量的地方,亦希望家人可以休息多少少

朋友
了解了朋友的定義,但估不到會在今年找回10年前的朋友

情人
白紙加少量摺痕

舊 06-26-08, 09:21 PM   #43
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
係因為cancer好返之後 身體卻已經差左好多嗎

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 10:05 PM   #44
蒲公英
~Freedom~

引用:
作者: lauchai 查看文章
我都想
我女人唔制