Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
<<繼續談情>>>第一次約人地出嚟
江楓隨波流 03:15 AM 06-26-08
之前都發過一張帖

個女仔 係隔離班

今年1月左右先識得

msn成日講野 平時係學校只係Hi下甘 沒什麼講野

電話也只講過一次

一直話約佢 但因為成日考試等 斷斷續續 昨日終於成功約到佢

應該係 睇戲 逛下 食飯

但有一個問題

我怕過程中雙方沒有野講.....

因為我在msn中同人交流還可以 但真實交流 如果不是熟人就好易啞哂....
03:19 AM 06-26-08
作者: 江楓隨波流:
之前都發過一張帖

個女仔 係隔離班

今年1月左右先識得

msn成日講野 平時係學校只係Hi下甘 沒什麼講野

電話也只講過一次

一直話約佢 但因為成日考試等 斷斷續續 昨日終於成功約到佢

應該係 睇戲 逛下 食飯

但有一個問題

我怕過程中雙方沒有野講.....

因為我在msn中同人交流還可以 但真實交流 如果不是熟人就好易啞哂....
咁拜託你趁而家到聽日呢段時間諗下話題了

講下學校野、講下興趣、
甩甩cut cut 都好過dead air
如月釋臣 03:27 AM 06-26-08
或者同她談下飲食地方,個人近況
泡菜 03:33 AM 06-26-08
作者: 江楓隨波流:
依個真係要改改
我之前都係咁,但做左份part-time之後
對既陌生人多左,依家都有同d客講下笑,吹下水

最緊要係咩都要講下,若果唔係唔知道對方鐘意D咩,對D咩有興趣
滅龍士 08:47 AM 06-26-08
問人o地o野都ok,不過唔好俾人feel到好似查家宅咁
Middle 10:11 AM 06-26-08
其實睇完戲可以講返套戲,
所以揀戲時要花d 心思揀o岩戲種
Tseee 10:19 AM 06-26-08
講學校都應該幾多野講下~~
講下d同學,老師 ..
王龍 10:24 AM 06-26-08
其實乜都講得架
只要唔過火 唔好刻意當對方係對象咁就會自然d
泡菜 10:43 AM 06-26-08
作者: 王龍:
其實乜都講得架
只要唔過火 唔好刻意當對方係對象咁就會自然d
同埋唔好刻意去諗應該傾D咩

咁樣傾偈會自然好多~
jlai 12:46 PM 06-26-08
作者: Middle:
呢樣野要睇0下個女仔係唔係呢0的人
鐘意睇戲唔代表鐘意討論
足錯路好麻煩

其實咪順其自然囉
傾0下學校, 睇到0的野又講0下
慢慢就有話題啦
Middle 12:52 PM 06-26-08
作者: jlai:
呢樣野要睇0下個女仔係唔係呢0的人
鐘意睇戲唔代表鐘意討論
足錯路好麻煩
咁又唔係要好似影評咁去討論......
t-cup 12:54 PM 06-26-08
哩樣我就成日做, 但我多意見到對方未必插到咀

尤其如果唔覺意睇錯佐爛片, 真係分分鐘有排講 唔同人有唔同方法, 如果睇戲計, 完事飯其實 FREE 少少傾乜都可以. 坐低食飯可以做O下功課, 學 蔡生 咁講飲講食
基路亞 01:00 PM 06-26-08
睇完套戲講劇情... 一定唔可以講太耐~
1 句起2 句止之後講其他戲~ 睇過的又得~ 未上的都得~
咁之後順便約埋下次一齊睇咩戲~

平時都係攪下爛gag~ 用身邊的事物發揮~
出到商場市區周圍咁多野~ 是旦搵樣野up 咩都得啦~

諗好哂要講咩先最差... 講完用哂就無貨... 仲緊張... 更諗唔到講咩... 越黎越緊張... loop...
Middle 01:02 PM 06-26-08
作者: 基路亞:
平時都係攪下爛gag~ 用身邊的事物發揮~
出到商場市區周圍咁多野~ 是旦搵樣野up 咩都得啦~
爛GAG 都好,不過唔可以太爛太多,
甚至講完自己都唔想笑......
ayato 01:11 PM 06-26-08
我覺得最緊要係做番自己
用"心"去嘗試同佢溝通
如果係相性好ge話一定有野傾

otherwise, 勉強自己講d自己唔會講ge野
就算成功過左第一,二次
最後都係會打回原型
Hitomi 01:13 PM 06-26-08
大家都同一間學校

講學校是非都有排講啦 XD
ELT 01:49 PM 06-26-08
可以講下去邊道有好野食
活左咁多年, 小弟發現大部份女仕都好鍾意研究美食

作者: Hitomi:
大家都同一間學校

比你講左先tim, 我正常提出依點
女仔一般都比較8卦的說
masaki 02:34 PM 06-26-08
爛GAG 都好,不過唔可以太爛太多,
甚至講完自己都唔想笑......
如果對方都係爛人可以試下鬥爛
Avelcain 05:15 PM 06-26-08
作者: Hitomi:
大家都同一間學校

+1

不過始終要睇番對方受唔受 唔係一定反感.
MO 05:28 PM 06-26-08
我覺得如果有心交往既, 多啲講下自己, 等對方了解你多啲
講下食飯/睇戲/學校都得, 不過唔好講太多,
否則變咗普通朋友約會咁.

大前題係做返自己, 唔好扮嘢同作大,
自自然然就可以啦.
你唔係咁健談既咪少啲講嘢囉,
可能對方係一個好多話題既女仔呢
又或者對方都唔鍾意人口水多過茶,
鍾意享受兩個人靜靜地既時光呢
藍莓咖啡 09:25 PM 06-26-08
又或者試下講返msn講果d話題