Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-19-06, 11:18 PM   #1
oscarsze
Junior Member

註冊日期: Dec 2003
請問大家有無xbox隻fifa2006的操作介紹提供?

因為是第一次玩,所以想問下大家有無操作的介紹。

有冇攻略網可以介紹
oscarsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-06, 11:41 PM   #2
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
我玩過gc 版,無玩過X-BOX,不過操作我諗差唔多
下面的制係我推測

傳波有兩種,
一種係隊友企定接波
第2 種係交去空位,隊友跑位接應,<---- 好實用d,湯穿晒防線
以上係交地波,如果禁實L +交波,變左交高波
射門都係禁實L+射波,係CHIP SHOT

用左下的方向制,可換戰術

太多野,主要睇番說明書OR 開GAME 入面操作界面,可以睇番咩制咩功能
攻同守D 制都唔同功能

(除非你果隻係日版, )

此篇文章於 06-19-06 11:47 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-06, 10:03 AM   #3
oscarsze
Junior Member

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 信長
我玩過gc 版,無玩過X-BOX,不過操作我諗差唔多
下面的制係我推測

傳波有兩種,
一種係隊友企定接波
第2 種係交去空位,隊友跑位接應,<---- 好實用d,湯穿晒防線
以上係交地波,如果禁實L +交波,變左交高波
射門都係禁實L+射波,係CHIP SHOT

用左下的方向制,可換戰術

太多野,主要睇番說明書OR 開GAME 入面操作界面,可以睇番咩制咩功能
攻同守D 制都唔同功能

(除非你果隻係日版, )
唔該晒你先

不過有沒有詳細的。
例如: a制是傳,b制是射等等的介紹,或者a+b是什麼技巧等等

因為我是幫frd問,佢好似冇說明書
oscarsze 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 05:37 AM

手機版 | APP版