Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後
電視遊戲討論版>Octopath Traveler 八方旅人 | NS,Steam版已售 | Xbox Game Pass (Console and PC) 3月25日
jack850312 02:22 PM 07-16-18
未買, 可唔可以set英文??定要去美服買美版先有? (<<<日文白痴)
Gundam MK-2 02:33 PM 07-16-18
作者: jack850312:
未買, 可唔可以set英文??定要去美服買美版先有? (<<<日文白痴)
所有版本都可支援英日字幕
語音就好似日版先有日音?求補完

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送
persona_milk 02:45 PM 07-16-18
作者: Gundam MK-2:
所有版本都可支援英日字幕
語音就好似日版先有日音?求補完

我玩美版都可以揀日配同英配, 字幕就跟主機系統語言, 中文系統是英文字幕
iu fu pig 02:49 PM 07-16-18
見大家玩得咁開心,想買黎玩下,點知行暈旺角都唔見
由手機版發出
charcsc2000 03:15 PM 07-16-18
作者: iu fu pig:
見大家玩得咁開心,想買黎玩下,點知行暈旺角都唔見
由手機版發出
暫時炒得好勁....$450....
需要既上去CAROUSELL買啦..應該有貨~
AKIRA桑 03:26 PM 07-16-18
作者: 雙日:
我GOOGLE左一下,佢花邊新聞應該係來自呢度:

https://gamefaqs.gamespot.com/boards...veler/76788054

當然,應唔應該攞來做花邊新聞就難講,但GW佢地本身正評隻GAME同比高分都係事實。

GW好似有編輯都有响GAF出沒,或者由佢地直接回應較好。

如果真係呢條link,gaforum都可以叫港媒啦,連呢d都分唔到,唔好再怡笑大方。

從我的iPad使用Tapatalk 發送
ZERO NEKO 03:31 PM 07-16-18
請問Lv30-40 去邊區刷等升點數賺錢好?
雙日 04:02 PM 07-16-18
作者: AKIRA桑:
如果真係呢條link,gaforum都可以叫港媒啦,連呢d都分唔到,唔好再怡笑大方。

從我的iPad使用Tapatalk 發送
我個人覺得,佢果個欄目真係叫"網絡花邊新聞",一直都係講網上秘聞、趣聞、甚至無聊事。同部分報章會引述高/連登差唔多,如果佢引述gaf部份有趣既評語/內容,其實我都覺得OK既。而且佢只係用好小篇幅,講明只係其中一個外國網既評語,我個人問題不大。加上我唔覺得一定只可以報導正面消息,有人有負面評語都可以睇下。

我自己都好喜歡Octopath Traveler呢款作品,同時都有買GW,我唔覺GW有踩低佢,反而係讚緊隻GAME。

當然,你可以有其他感覺或者唔同意,我個人感覺就係咁。
AKIRA桑 04:37 PM 07-16-18
我個人覺得,佢果個欄目真係叫"網絡花邊新聞",一直都係講網上秘聞、趣聞、甚至無聊事。同部分報章會引述高/連登差唔多,如果佢引述gaf部份有趣既評語/內容,其實我都覺得OK既。而且佢只係用好小篇幅,講明只係其中一個外國網既評語,我個人問題不大。加上我唔覺得一定只可以報導正面消息,有人有負面評語都可以睇下。

我自己都好喜歡Octopath Traveler呢款作品,同時都有買GW,我唔覺GW有踩低佢,反而係讚緊隻GAME。

你咁講都無妨,但起我眼中,佢地辛苦眾裡尋他千百度咁找一個負評出來,根本係想插又要戴頭盔,真係辛苦晒啦編輯大人。

利申:我不太喜歡這遊戲。
fami~yan 06:19 PM 07-16-18
可以睇英文
多語言選擇

玩日系GAME用英文....感覺違和...
aquarius 07:24 PM 07-16-18

我自己無為意topic係"網絡花邊新聞"

只係純綷睇完GW喺呢度講咗"GW話外國有負評"
自己立場都係想睇吓多方面的意見而已
MultiPASS 08:59 PM 07-16-18
作者: fami~yan:
玩日系GAME用英文....感覺違和...
呢隻聽埋英文配音,
你會不其然有睇緊「莎士比亞」話劇嘅感覺,
我第一章用女獵人,打完森林隻怪之後佢嘅一段關於生命嘅讀白配埋音樂,
真係令我毛管都竪起,SE呢個新部門嘅製作真係好得。

鈴蘭 09:09 PM 07-16-18
作者: aquarius:
GW話外國俾負評
純綷話主線只有30個鐘
全角色玩晒唔使100個鐘
玩幾多個鐘其實都唔係指標
Saga Frontier 2加埋應該唔駛玩100個鐘
不過Saga Frontier 2故事基本上可以打殘大部份RPG sosad
強化人間ですの~★ 09:12 PM 07-16-18
FF9主線流程12hr
hap3afrien 10:07 PM 07-16-18
作者: MultiPASS:
呢隻聽埋英文配音,
你會不其然有睇緊「莎士比亞」話劇嘅感覺,
我第一章用女獵人,打完森林隻怪之後佢嘅一段關於生命嘅讀白配埋音樂,
真係令我毛管都竪起,SE呢個新部門嘅製作真係好得。
如果你有上Reddit, 個個人都笑H'annit配音唔知up乜
MultiPASS 01:05 AM 07-17-18
作者: hap3afrien:
如果你有上Reddit, 個個人都笑H'annit配音唔知up乜
睇Game of thrones聽慣蘇格蘭口音又唔覺有問題。
hap3afrien 10:32 PM 07-17-18

leungky1 10:48 PM 07-17-18
中Bug咁.... 商人Boss打一個會變打另一個
係技能定點?
由手機版發出
一一 10:17 AM 07-18-18
[ff] 如果尼隻可以好似zelda咁, 之後update有中文就好 [/ff]
aquarius 11:37 AM 07-18-18
其實有zelda同xeno2有中文都未試過用
可能玩咗咁多年都已經睇慣咗
益優格 12:20 PM 07-18-18
作者: leungky1:
中Bug咁.... 商人Boss打一個會變打另一個
係技能定點?
由手機版發出
技能黎
佢出呢招果時對白有講
Gundam MK-2 12:56 PM 07-18-18
キャットリン升呢大法真係好正
加埋摩訶不思議加N倍好爽

不過無學人屈100倍exp
太嘥時間又唔想一次升太高影響遊戲性

野良猫 01:41 PM 07-18-18
キャットリン升呢大法真係好正
加埋摩訶不思議加N倍好爽

不過無學人屈100倍exp
太嘥時間又唔想一次升太高影響遊戲性

其實都唔駛特別升
我第二章都未過哂主力四人已經過四十lv
陸奧 貴志 03:06 PM 07-18-18
中伏...盜賊故事得佢一個人時偷既野唔繼承去隊伍度...
wang2009hk 05:00 PM 07-18-18
八方旅人~X

八方強盜團~O

這遊戲是把8個沒交集的人組成威震四方的強盜團~!(誤)

角色的地圖技個別看沒問題..

但當組成一隊時就根本是一隊盜賊團嘛ww

藥師+盜賊+獵人+女祭

先由藥師裝好人向村民打聽隱藏道具/情報
聽完後再由盜賊把村民洗劫一空
如果村民身上有特別道具再由獵人接手強打(搶)
手癢時還可用女祭司把村民帶到鳥不生蛋的危險地帶..ry(雖然沒特別效果就是..ww)
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後

返回主題版面