Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-16-18, 02:22 PM   #251
jack850312
Senior Gamer
Jack

註冊日期: Mar 2011
PSN  IDJack-WCK
XBox Live Gamertagjack850312
未買, 可唔可以set英文??定要去美服買美版先有? (<<<日文白痴)

舊 07-16-18, 02:33 PM   #252
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: jack850312 查看文章
未買, 可唔可以set英文??定要去美服買美版先有? (<<<日文白痴)
所有版本都可支援英日字幕
語音就好似日版先有日音?求補完

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 07-16-18, 02:45 PM   #253
persona_milk

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDpersona_milk
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
所有版本都可支援英日字幕
語音就好似日版先有日音?求補完

我玩美版都可以揀日配同英配, 字幕就跟主機系統語言, 中文系統是英文字幕
persona_milk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-18, 02:49 PM   #254
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
見大家玩得咁開心,想買黎玩下,點知行暈旺角都唔見
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-18, 03:15 PM   #255
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
見大家玩得咁開心,想買黎玩下,點知行暈旺角都唔見
由手機版發出
暫時炒得好勁....$450....
需要既上去CAROUSELL買啦..應該有貨~
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-18, 03:26 PM   #256
AKIRA桑
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
作者: 雙日 查看文章
我GOOGLE左一下,佢花邊新聞應該係來自呢度:

https://gamefaqs.gamespot.com/boards...veler/76788054

當然,應唔應該攞來做花邊新聞就難講,但GW佢地本身正評隻GAME同比高分都係事實。

GW好似有編輯都有响GAF出沒,或者由佢地直接回應較好。

如果真係呢條link,gaforum都可以叫港媒啦,連呢d都分唔到,唔好再怡笑大方。

從我的iPad使用Tapatalk 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-18, 03:31 PM   #257
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
請問Lv30-40 去邊區刷等升點數賺錢好?

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-18, 04:02 PM   #258
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
如果真係呢條link,gaforum都可以叫港媒啦,連呢d都分唔到,唔好再怡笑大方。

從我的iPad使用Tapatalk 發送
我個人覺得,佢果個欄目真係叫"網絡花邊新聞",一直都係講網上秘聞、趣聞、甚至無聊事。同部分報章會引述高/連登差唔多,如果佢引述gaf部份有趣既評語/內容,其實我都覺得OK既。而且佢只係用好小篇幅,講明只係其中一個外國網既評語,我個人問題不大。加上我唔覺得一定只可以報導正面消息,有人有負面評語都可以睇下。

我自己都好喜歡Octopath Traveler呢款作品,同時都有買GW,我唔覺GW有踩低佢,反而係讚緊隻GAME。

當然,你可以有其他感覺或者唔同意,我個人感覺就係咁。

此篇文章於 07-16-18 04:17 PM 被 雙日 編輯。
雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-18, 04:37 PM   #259
AKIRA桑
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
Octopath Traveler 八方旅人 | SQEX 新作 | 已售

引用:
我個人覺得,佢果個欄目真係叫"網絡花邊新聞",一直都係講網上秘聞、趣聞、甚至無聊事。同部分報章會引述高/連登差唔多,如果佢引述gaf部份有趣既評語/內容,其實我都覺得OK既。而且佢只係用好小篇幅,講明只係其中一個外國網既評語,我個人問題不大。加上我唔覺得一定只可以報導正面消息,有人有負面評語都可以睇下。

我自己都好喜歡Octopath Traveler呢款作品,同時都有買GW,我唔覺GW有踩低佢,反而係讚緊隻GAME。

你咁講都無妨,但起我眼中,佢地辛苦眾裡尋他千百度咁找一個負評出來,根本係想插又要戴頭盔,真係辛苦晒啦編輯大人。

利申:我不太喜歡這遊戲。
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-18, 06:19 PM   #260
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
可以睇英文
多語言選擇

玩日系GAME用英文....感覺違和...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-18, 07:24 PM   #261
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:

我自己無為意topic係"網絡花邊新聞"

只係純綷睇完GW喺呢度講咗"GW話外國有負評"
自己立場都係想睇吓多方面的意見而已
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-18, 08:59 PM   #262
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: fami~yan 查看文章
玩日系GAME用英文....感覺違和...
呢隻聽埋英文配音,
你會不其然有睇緊「莎士比亞」話劇嘅感覺,
我第一章用女獵人,打完森林隻怪之後佢嘅一段關於生命嘅讀白配埋音樂,
真係令我毛管都竪起,SE呢個新部門嘅製作真係好得。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-18, 09:09 PM   #263
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: aquarius 查看文章
GW話外國俾負評
純綷話主線只有30個鐘
全角色玩晒唔使100個鐘
玩幾多個鐘其實都唔係指標
Saga Frontier 2加埋應該唔駛玩100個鐘
不過Saga Frontier 2故事基本上可以打殘大部份RPG sosad

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-18, 09:12 PM   #264
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
FF9主線流程12hr

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-18, 10:07 PM   #265
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
呢隻聽埋英文配音,
你會不其然有睇緊「莎士比亞」話劇嘅感覺,
我第一章用女獵人,打完森林隻怪之後佢嘅一段關於生命嘅讀白配埋音樂,
真係令我毛管都竪起,SE呢個新部門嘅製作真係好得。
如果你有上Reddit, 個個人都笑H'annit配音唔知up乜

舊 07-17-18, 01:05 AM   #266
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
如果你有上Reddit, 個個人都笑H'annit配音唔知up乜
睇Game of thrones聽慣蘇格蘭口音又唔覺有問題。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-18, 10:32 PM   #267
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586

舊 07-17-18, 10:48 PM   #268
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
中Bug咁.... 商人Boss打一個會變打另一個
係技能定點?
由手機版發出

此篇文章於 07-17-18 10:55 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-18, 10:17 AM   #269
一一
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
[ff] 如果尼隻可以好似zelda咁, 之後update有中文就好 [/ff]
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-18, 11:37 AM   #270
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
其實有zelda同xeno2有中文都未試過用
可能玩咗咁多年都已經睇慣咗
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-18, 12:20 PM   #271
益優格

註冊日期: Apr 2011
引用:
作者: leungky1 查看文章
中Bug咁.... 商人Boss打一個會變打另一個
係技能定點?
由手機版發出
技能黎
佢出呢招果時對白有講
益優格 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-18, 12:56 PM   #272
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
キャットリン升呢大法真係好正
加埋摩訶不思議加N倍好爽

不過無學人屈100倍exp
太嘥時間又唔想一次升太高影響遊戲性

舊 07-18-18, 01:41 PM   #273
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
キャットリン升呢大法真係好正
加埋摩訶不思議加N倍好爽

不過無學人屈100倍exp
太嘥時間又唔想一次升太高影響遊戲性

其實都唔駛特別升
我第二章都未過哂主力四人已經過四十lv
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-18, 03:06 PM   #274
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
中伏...盜賊故事得佢一個人時偷既野唔繼承去隊伍度...

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-18, 05:00 PM   #275
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
八方旅人~X

八方強盜團~O

這遊戲是把8個沒交集的人組成威震四方的強盜團~!(誤)

角色的地圖技個別看沒問題..

但當組成一隊時就根本是一隊盜賊團嘛ww

藥師+盜賊+獵人+女祭

先由藥師裝好人向村民打聽隱藏道具/情報
聽完後再由盜賊把村民洗劫一空
如果村民身上有特別道具再由獵人接手強打(搶)
手癢時還可用女祭司把村民帶到鳥不生蛋的危險地帶..ry(雖然沒特別效果就是..ww)

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放全新NS 八方旅人 octopath traveler wayfarer's edition 美版 限定版 外膠盒不完美 深水歩站交收 PORTABLE 買賣專區 1 11-26-18 11:19 PM
[PS4,XB1] [Steam] Forgotton Anne | SQEX ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 1 04-12-18 10:32 PM
[PSV] Chaos Rings | SQEX neo2046 手提遊戲機討論版 4 10-10-14 06:01 PM
[PSP] Lord of Arcana [SQEX] romrom2004 手提遊戲機討論版 75 10-08-10 12:10 PM
其實可以諗諗rpg主角crossover咁出隻rpg/ 燎原-火 電視遊戲討論版 1 07-16-04 04:02 PM

現在的時間是 05:33 PM

手機版 | APP版