Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-26-16, 02:36 PM   #7576
捲毛老爺
God of Gamer

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: lodoss 查看文章
我用開 hk master 係比到, 正常我諗 visa都得
引用:
作者: Reishin 查看文章
之前試過得
明白返去試試
但聽聞fail 會收手續費!?!
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-16, 04:52 PM   #7577
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
請問下香港用唔用到VISA 經 3DS主機買3DS 點數 下載GAME
好確實咁答你
1.香港發行嘅VISA MASTER通通用到,唔似psn咁麻煩
2.決定買果陣會先睇你a/c有無點數剩,有可以先扣點數再卡補餘額
3.如果本身無點數,買果陣都會問你充值多少,可充1000,2000,5000,或者買幾多充幾多
4.充左之後先正式交易扣數,如果呢個時候先取消,剛才充左嘅點就會留低係a/c度
5.充完直買基本上無咩問題,又快到無朋友;係第一次你要先RECORD好信用卡資料一次耐D

希望你買得順利

引用:
明白返去試試
但聽聞fail 會收手續費!?!
點fail法?
收你手續費嘅應該只有銀行(因為用外幣交易)

舊 04-26-16, 05:10 PM   #7578
捲毛老爺

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
好確實咁答你
1.香港發行嘅VISA MASTER通通用到,唔似psn咁麻煩
2.決定買果陣會先睇你a/c有無點數剩,有可以先扣點數再卡補餘額
3.如果本身無點數,買果陣都會問你充值多少,可充1000,2000,5000,或者買幾多充幾多
4.充左之後先正式交易扣數,如果呢個時候先取消,剛才充左嘅點就會留低係a/c度
5.充完直買基本上無咩問題,又快到無朋友;係第一次你要先RECORD好信用卡資料一次耐D

希望你買得順利

點fail法?
收你手續費嘅應該只有銀行(因為用外幣交易)
我見巴哈有人講有出現交易失敗呢個問題
而且要比部份費用
舊 04-26-16, 05:15 PM   #7579
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
我見巴哈有人講有出現交易失敗呢個問題
而且要比部份費用
至少我未試過
或者係網絡繁忙/老任server問題都唔定
所以要防呢樣
1.有咩大hit game開賣果晚11點起要小心,唔好學人衝鋒陷陣衝爆老任server
2.留意自己上網環境是否穩定
就只有咁樣了

費用呢個問題,我唔知人地係日機定美機
但日版買game程序上因為要先差點數,所以理應唔會有部份唔部份嘅問題
你講個問題有d可能係美版e-shop(我無用過)
有無link參考下?

PS,美版e-shop同日版係兩回事美版好似要另抽稅?但日版一早計左入賣價;仲有美版好似只能用pt卡,香港發行信用卡好似唔用得?求美版用家補完

此篇文章於 04-26-16 05:17 PM 被 Gundam MK-2 編輯。
Gundam MK-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-16, 07:23 PM   #7580
捲毛老爺

http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60539&snA=16086

呢道教學有講會失敗會扣錢

==============
p.s. 已經買到

真係好直接

此篇文章於 04-26-16 07:29 PM 被 捲毛老爺 編輯。
舊 04-26-16, 07:42 PM   #7581
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60539&snA=16086

呢道教學有講會失敗會扣錢

==============
p.s. 已經買到

真係好直接
佢講會扣錢係指用「金融卡」進行交易
所謂「金融卡」係台灣叫法,香港行內人叫debit card
簡單講就係一張要先入左錢,有餘額先可以交易嘅信用卡,不能透支
香港唔係好流行,最佳例子係tap & go

舊 04-27-16, 12:46 AM   #7582
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: 八仙果 查看文章
同埋可視 3D 角度闊好多,
呢個我覺得最正嘅。
1516之下俾你呢句引咗入了部超任版
其實部3ds都好耐未玩過了
第一次用TENSO,希望順順利利

今日最後,要訂就快
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-16, 03:01 PM   #7583
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
3d對我黎講10年都唔開一次,所以冇留意
其實我都係,
冇乜幾可會開 3D mode。

引用:
作者: Rance 查看文章
呢部野任你落你慌到時香港無得賣咩
一定有,不過唔知賣到幾錢。

引用:
作者: neo2046 查看文章
2DS有乜野鑊氣 ?
透明藍色版,就連日本 amazon 都賣貴一倍。

引用:
作者: Akira 明 查看文章
1516之下俾你呢句引咗入了部超任版
其實部3ds都好耐未玩過了
第一次用TENSO,希望順順利利

今日最後,要訂就快
咁得人驚?
你有冇用過舊版 3DS (NOT new)?

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-16, 05:51 PM   #7584
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
太耐無玩3DS ~
呢1-2年有D咩GAME必玩

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-16, 08:01 PM   #7585
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
唔好意思想問下呢

點分 日版機 既包裝?

同埋2DS玩到MHX?

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-16, 10:12 AM   #7586
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
作者: Shirley Sheila 查看文章
唔好意思想問下呢

點分 日版機 既包裝?

同埋2DS玩到MHX?
寫日文咪日版

2DS同3DS分別只係無左3D效果同無得摺埋
所以都一樣玩到MHX

舊 05-09-16, 10:55 AM   #7587
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
3DS好似壞左
掀蓋會「吱」一聲熄機
較個mon去最暗就無事
但一較光,又熄左機
請問有無維修地方介紹?
Budget 300內
Thanks
由手機版發出
bomber 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-16, 08:26 PM   #7588
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-16, 11:05 AM   #7589
decelerate
Junior Member

註冊日期: Jul 2005
美國Nintendo 減價,2DS 低至US:$80

https://mobile.twitter.com/NintendoA...12151635124226
decelerate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-16, 09:35 PM   #7590
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
thankyou 已入手

-OK-

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=

此篇文章於 05-20-16 05:44 PM 被 Shirley Sheila 編輯。
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-16, 09:15 PM   #7591
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-16, 06:34 PM   #7592
luffy1734
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
我想問下3DS個上蓋係咪無得固定
會郁係咪正常
luffy1734 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-16, 04:04 PM   #7593
gsw
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
有冇人用開AEON$12USB線充電,部機4年,而家到第2條USB充電線又出問題,充電燈不停閃同有時插左連電都充唔到...

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-16, 04:13 PM   #7594
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: gsw 查看文章
有冇人用開AEON$12USB線充電,部機4年,而家到第2條USB充電線又出問題,充電燈不停閃同有時插左連電都充唔到...
買多條試下就知係咪線既問題
usb線係有壽命的

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-16, 11:43 PM   #7595
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: catho7 查看文章
usb線係有壽命的
未必關線事吧, 我用開D USB線未試過壞,
一般差電池差500~1000次就玩完,
如果成日差, 4年應該要換電,
你睇下差電時會唔會好熱, 同埋可以拆舊電睇下有冇脹起
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-16, 08:08 PM   #7596
gsw
らんらんる

引用:
usb線係有壽命的
引用:
作者: lodoss 查看文章
未必關線事吧, 我用開D USB線未試過壞,
一般差電池差500~1000次就玩完,
如果成日差, 4年應該要換電,
你睇下差電時會唔會好熱, 同埋可以拆舊電睇下有冇脹起
今日先係AEON搵到線,真係又壞一條USB線.

問之前我已經拆過睇粒電有冇事,確定冇事先上彌問線.

舊 07-06-16, 08:25 PM   #7597
catho7
Game Master
焗肉醬貓

Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
如果你會帶條線出街用就另外買多條,咁應該會好d

我o個條唔帶出街,已經用左3年

舊 07-06-16, 11:05 PM   #7598
gsw
らんらんる

引用:
如果你會帶條線出街用就另外買多條,咁應該會好d

我o個條唔帶出街,已經用左3年
冇帶線出街用過,因為部機帶出街就只係為左刷人同計步數器,都唔知幾耐冇開打過隻UX.

第1條就普通線,其實呢條極速壞左,用冇耐已經係差電不停閃燈.閃左都唔知幾多個月後我先去搵伸縮.
第2條就係伸縮個隻,今日睇完淘寶賣既伸縮款線後,我估我應該係使用唔正確拉到半斷左.

第3條又係買第1條個隻,不過一插就正常差,差滿電自己熄燈.

舊 07-07-16, 01:36 AM   #7599
catho7
Game Master
焗肉醬貓

引用:
作者: gsw 查看文章
冇帶線出街用過,因為部機帶出街就只係為左刷人同計步數器,都唔知幾耐冇開打過隻UX.

第1條就普通線,其實呢條極速壞左,用冇耐已經係差電不停閃燈.閃左都唔知幾多個月後我先去搵伸縮.
第2條就係伸縮個隻,今日睇完淘寶賣既伸縮款線後,我估我應該係使用唔正確拉到半斷左.

第3條又係買第1條個隻,不過一插就正常差,差滿電自己熄燈.
兩種都係吉之島買?
伸縮o個隻應該最易壞
閃燈會唔會關隻牛電壓太低/太高?
或只係插位鬆左

舊 07-07-16, 01:59 AM   #7600
gsw
らんらんる

引用:
兩種都係吉之島買?
伸縮o個隻應該最易壞
閃燈會唔會關隻牛電壓太低/太高?
或只係插位鬆左
係 都係daiso出.

伸縮反而用左好耐,不過應該之前手多拉過後出事.

我直插usb延長線,不過第一條買當開始發現閃後,就算直插電腦usb都一樣係閃,伸縮直插而家都係相同情況.

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 05:08 PM

手機版 | APP版