Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-24-10, 08:19 PM   #151
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
引用:
作者: yKS 查看文章
頭先搵倒2人freeroam

但我一msg鬼頭問佢解唔解盃佢就即走
好多人都不喜歡這樣解(由其是外國人),所以這兩個盃我想都會放棄
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-10, 08:25 PM   #152
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
一定要用繩先可以alive

別尋晚一連8個鐘同鬼頭組隊不停做challenge連升8個lv

好鬼有玩緊ffxi組隊打怪feel

搞到sp冇乜進度而家只係14.1%

同埋發覺我出親千次次都係收敗

佢話要箭咀指中間但次次一推就話我出千

不過比人捉倒都有好處因為可以duel

次次都淨係射對方隻手厘同時加fame/honor
其實我唔明duel中要用幾多槍先可以開始
係唔係同人地比快aim位之後就會auto active?

舊 05-24-10, 08:47 PM   #153
yKS
Banned
PIMP

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDAngelus01
XBox Live GamertagAngeluz01
引用:
作者: SHCEHUK 查看文章
好多人都不喜歡這樣解(由其是外國人),所以這兩個盃我想都會放棄
頭先冇野做於是走左去不停玩針對殺籃隊人

等佢去一開始清hideout後我就係佢地後面steal kill

佢地發現就老練咁遠sniper等佢地四方八面比賊打而我又係後面續個殺

最過癮係佢地四個一上馬車我就掉支炸藥過去跟住全部炸死晒

有次重用連射sniper射死馬車果兩隻马跟手飛刀連殺四人

真係好玩到停唔倒手

引用:
作者: 怪人 查看文章

sp玩左7個mission炸所以唔知

不過mp就要L2後再R3先有得用Deadeye
yKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-10, 11:32 PM   #154
XMew
Banned User 2012-2015
_(┐「 ):)_

註冊日期: May 2003
今次好似咁多Bug咁既,自己就遇過地底人同跌穿地
地底人Bug甚至被迫要放棄打Hideout

另,響Free Roam要樣先拎到繩?

引用:
頭先冇野做於是走左去不停玩針對殺籃隊人

等佢去一開始清hideout後我就係佢地後面steal kill

佢地發現就老練咁遠sniper等佢地四方八面比賊打而我又係後面續個殺

最過癮係佢地四個一上馬車我就掉支炸藥過去跟住全部炸死晒

有次重用連射sniper射死馬車果兩隻马跟手飛刀連殺四人

真係好玩到停唔倒手
頭先睇屋企人玩Free Roam就遇過比你更惡劣既人
Steal Kill就算,要推礦車出去果時佢就立即殺人兼拉返架車入去
響礦坑入面又亂掉飛刀炸彈又盛…雖然話我地冇辦法控制其他人既玩法,不過咁樣妨害人真係好好玩咩

| Facebook | Plurk | Blog | Pixiv | dART |
XMew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-10, 12:17 AM   #155
粉紅救兵
Senior Gamer
¥真超大袋¥

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDArashion777
岩岩同左D鬼玩...完全唔理人...唔知做咩野...
有冇大大玩梗..

online拿得rockstar個個only...

舊 05-25-10, 12:34 AM   #156
yKS
Banned
PIMP

引用:
我頭先做馬開埋連win3場盃

最重要係做馬既人一見有外人入就kick
舊 05-25-10, 12:36 AM   #157
粉紅救兵
¥真超大袋¥

引用:
我頭先做馬開埋連win3場盃

最重要係做馬既人一見有外人入就kick
C兄..岩岩add左你..不過offline左了~

舊 05-25-10, 01:01 AM   #158
~ViVi~
God of Gamer

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
機都爆埋,有冇人知點解咁多stranger mission唔出黎俾我打?

同埋有冇人知1on1果時點控制幾時開槍?一定要射哂成排?如果我想打帽打手就算咁要點搞?

此篇文章於 05-25-10 01:31 AM 被 ~ViVi~ 編輯。
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-10, 01:35 AM   #159
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
頭先玩到有D無聊,走左去玩屠城

由HONOR HERO打到去負數要殺超多人先得

原來殺D店員間鋪頭會CLOSE 5日

大解放狂殺人真係好過癮
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-10, 04:14 AM   #160
Zine

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 怪人 查看文章
你會見到個準星由大(紅)變細(白)
準星愈細就愈準,你右邊行bar都會加得愈多
當你嗰行bar快過敵人滿哂之後就開槍win

你白準星描敵人支槍的話描一下行bar就會滿哂而且即刻就開到槍射走佢支槍
咁羸法honor(定fame?)都會加多d
Zine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-10, 07:13 AM   #161
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
我想問下其實分辨d馬係幾多星係咪只可齋認外型同膚色架咋....咁鬼多隻都唔知邊隻好d....

另外上文有版友提到有個成就要20 missions都唔換馬,

但我尋日打個mission幫班人趕馬,其後其中一隻發癲走左去,要單拖去捉返,

捉完後果隻馬就自勳換左我原本果隻...以後會唔會有類似情況架?

P.S. 解左個帶個女人俾火車車死個成就後,唔知做咩一入城hitch馬就減50 honour仲wanted我....明明俾左錢做掩口費。
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-10, 10:09 AM   #162
粉紅救兵
¥真超大袋¥

點解入左Free Roam之後又冇晒人...唔知D人去晒邊....

舊 05-25-10, 11:42 AM   #163
粉紅救兵
¥真超大袋¥

online 打10個hideout..係累計定一次過的 thx~

舊 05-25-10, 12:49 PM   #164
yKS
Banned
PIMP

引用:
作者: 暉暉816 查看文章
我想問下其實分辨d馬係幾多星係咪只可齋認外型同膚色架咋....咁鬼多隻都唔知邊隻好d....

另外上文有版友提到有個成就要20 missions都唔換馬,

但我尋日打個mission幫班人趕馬,其後其中一隻發癲走左去,要單拖去捉返,

捉完後果隻馬就自勳換左我原本果隻...以後會唔會有類似情況架?

P.S. 解左個帶個女人俾火車車死個成就後,唔知做咩一入城hitch馬就減50 honour仲wanted我....明明俾左錢做掩口費。
掩口費只係叫人唔好再捉你

洗底費先至可以當冇事發生過
舊 05-25-10, 12:50 PM   #165
yKS
Banned
PIMP

引用:
作者: 粉紅救兵 查看文章
點解入左Free Roam之後又冇晒人...唔知D人去晒邊....
咁咪襯冇人時走去開mostwanted或打hideout囉

引用:
作者: 粉紅救兵 查看文章
online 打10個hideout..係累計定一次過的 thx~

分開都得

此篇文章於 05-25-10 01:24 PM 被 yKS 編輯。
舊 05-25-10, 01:24 PM   #166
yKS
Banned
PIMP

鬼頭話用bug去開most wanted
舊 05-25-10, 01:37 PM   #167
粉紅救兵
¥真超大袋¥

引用:
鬼頭話用bug去開most wanted
wow~咁都得

舊 05-25-10, 05:48 PM   #168
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
呢個方法最難係最尾走
隻馬9成都搵你唔到
做到人都殘
而且成日都會卡入左右邊間房度,好麻煩

用呢個方法我用左兩三個鐘都解唔到

此篇文章於 05-25-10 06:46 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-10, 06:19 PM   #169
stinkychan08
Insane Gamer
星仔

註冊日期: Apr 2009
PSN  IDSTINKYCHAN
1對1拔槍戰點打?? 唔係好識點用...有冇師兄指教
stinkychan08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-10, 07:21 PM   #170
SHCEHUK
Game Master

引用:
作者: Sar8 查看文章
呢個方法最難係最尾走
隻馬9成都搵你唔到
做到人都殘
而且成日都會卡入左右邊間房度,好麻煩

用呢個方法我用左兩三個鐘都解唔到
你用我那個在第3頁83樓那個地方開會比較易,
只要你一走下樓梯就可以直接喺門口騎馬走
舊 05-25-10, 07:23 PM   #171
SHCEHUK
Game Master

引用:
作者: stinkychan08 查看文章
1對1拔槍戰點打?? 唔係好識點用...有冇師兄指教
不同部位好像有不同儲氣增加,但最主要是看準個紅十字縮少時就按就會增加多啲氣
舊 05-25-10, 07:27 PM   #172
SHCEHUK
Game Master

今日終於和啲同伴開左3連WIN和4連WIN,現只是Slow on the Draw網盃比較有難度,
其他的單機只要有時間就一定開到
舊 05-25-10, 07:31 PM   #173
SHCEHUK
Game Master

請問一下,有個Sharpshooter要喺TRAIN到射五隻雀,在那裏可以做到

Redeemed這個盃我見只要取得9件衣服,不是有14件嗎(不計預訂那件)
而且啲Strangers我只做到16個,爆左機後可不可以再找到佢地

另外想問下Slow on the Draw這個盃是同伴射到敵人少左血之後你再射呀,
還是我射到佢少左血給同伴射呀

此篇文章於 05-25-10 07:37 PM 被 SHCEHUK 編輯。
舊 05-25-10, 07:45 PM   #174
yKS
Banned
PIMP

引用:
請問一下,有個Sharpshooter要喺TRAIN到射五隻雀,在那裏可以做到

Redeemed這個盃我見只要取得9件衣服,不是有14件嗎(不計預訂那件)
而且啲Strangers我只做到16個,爆左機後可不可以再找到佢地

另外想問下Slow on the Draw這個盃是同伴射到敵人少左血之後你再射呀,
還是我射到佢少左血給同伴射呀
Sharpshooter喺TRAIN度用deadeye射五隻雀咪得囉

Slow on the Draw

求其加入人隊之後係清hideout時射十個敵人每人一槍

之後等你隊友殺夠十個就開倒盃跟本一d都唔難

Redeemed: 100G
Attain 100% in the Single Player Game Completion stat.

Press start on and to Stats to see how close you are to 100%
or Check the social club Site to see your stats.
To find out what you have, More Details Soon

Need to do the following for 100% completion status
-Complete all 57 Story Missions
-Collect all 5 Rare Weapons
-Collect all 9 Outfits
-Buy all 13 Houses
-Work all 5 Jobs
-Beat all 8 Gang Hideouts
-Get Legendary Status (Complete all) in all 4 Challenges.
Treasure hunter, Survivalist, Master Hunter and Sharpshooter. Reach Level 10
-Collect/Capture/Kill all 20 Bounties.
-Help all 18 Strangers
-Play (Win?) all 6 Mini Games
-Discover all 94 Map Location
舊 05-25-10, 07:58 PM   #175
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
no dice解完
岩岩好個大話骰得1個人係度玩