Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

查看投票結果: research
玩過(緊)PS2/PSP版 , 如推出PC版 , 會玩理PC版 43 47.25%
玩過(緊)PS2/PSP版 , 如推出PC版 , 不過沒有打算玩PC版 15 16.48%
冇玩過PS2/PSP版 , 如推出PC版 , 會玩PC版 24 26.37%
冇玩過PS2/PSP版 , 如推出PC版 , 也沒有打算玩PC版 9 9.89%
投票者: 91. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 06-04-07, 10:41 PM   #126
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: kowloon 查看文章
'你意思即係話係以前上彈要先禁制進入持槍狀態, 再自己禁制上彈. 無得好似條片咁拎出嚟同時reload '
你說對了我的意思
ok. 其實唔係你表達有問題, 係我今日有d攰驚雲遊緊時睇錯野

非持槍狀態下:
PS2嘅話, 好似係右analog下 (太耐無玩, 唔太記得)
PSP, 按住R再按三角+ O
依個就係持槍同時reload

講番MHF..只希望capcom唔好咁睇重依隻又係循環再用嘅MHF啦....
全力整MH3吧!!

相薄

此篇文章於 06-04-07 11:27 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-07, 10:56 PM   #127
kowloon
Insane Gamer
迷之技術員

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
講番MHF..只希望capcom唔好咁睇重依隻又係循環再用嘅MHF啦....
全力整MH3吧!!
感覺MHF個HOME的家具系統似係MH3 GA實驗...... 不過D人型家具真係...
kowloon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-07, 11:02 PM   #128
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
感覺MHF個HOME的家具系統似係MH3 GA實驗...... 不過D人型家具真係...

聖衣擺設
不過實際意義不大啦...要多d cute嘅擺設好過. 最好可以拎monster個頭做擺設

此篇文章於 06-04-07 11:07 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 06-04-07, 11:17 PM   #129
kowloon
迷之技術員

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
引用:
聖衣擺設
不過實際意義不大啦...要多d cute嘅擺設好過. 最好可以拎monster個頭做擺設
攤到好似哈利波特個隻戰棋都有得諗....成屋速龍頭 (圖源來自官網ORZ)

kowloon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-07, 11:20 PM   #130
大覺屋師真
The One

引用:
攤到好似哈利波特個隻戰棋都有得諗....成屋速龍頭 (圖源來自官網ORZ)
原來官網有圖 wa...但多成咁太誇喇..=,=....毫無美感. 如你所講, 似哈利波特個隻戰棋多過似係一間房 =,=
我要一個霸龍/黑龍頭之類咁都夠了

試左拔槍+reload未? 佢果支輕弩應該係reload快嘅, 所以感覺真係好快. 好似神島reload係少少慢, 會比片中嘅慢. if你拎支reload快嘅重炮同片果支重炮對比, 你會快過佢.
睇死班友都唔會改平衡, 總之一砌照舊, 循環再用. 搵多筆先整真正嘅次世代級數MH續作

此篇文章於 06-04-07 11:40 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 06-05-07, 12:08 AM   #131
ultrachiu
Ultimate Gamer
不如中午出去食飯囉?

註冊日期: Feb 2003
拔槍上彈的確係一向都有,基本上用弩既人都識用
不過段片好似去左快波...睇d太刀斬得超快(同psp比既話)
如果係pc玩係一路跑一路用mouse喵,輕弩一定會被濫用

日文版應該冇望啦,希望會出台灣官方中文版...

我其實始終都係一個好人...
囡囡賣哂啦,唔好問啦
ultrachiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-07, 12:11 AM   #132
mihimaru GT

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
算啦
我玩果陣完全無依d野
農場,貓飯乜都未開放,open beta都唔知有無
最慘個箱得一頁

條條友都用片手

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-07, 12:13 AM   #133
mihimaru GT

引用:
作者: ultrachiu 查看文章
如果係pc玩係一路跑一路用mouse喵,輕弩一定會被濫用...
唔係
用keyboard or 手制 描
mouse用黎行路

舊 06-05-07, 02:29 AM   #134
子貓物語

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: ultrachiu 查看文章
不過段片好似去左快波...睇d太刀斬得超快(同psp比既話)

如果係pc玩係一路跑一路用mouse喵,輕弩一定會被濫用
上彈速度唔覺快左,太刀都係~

引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
mouse用黎行路
呢點已經可以對弓同弩 玩不瞄準都準確命中..
子貓物語 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-07, 10:01 AM   #135
大覺屋師真
The One

引用:
算啦
我玩果陣完全無依d野
農場,貓飯乜都未開放,open beta都唔知有無
農場之前有冇話過會有? 因為睇以往, 農場都係手提版專有
睇依隻都係跟MH2, 所以未必會有

不過都係期待中文版快d出多過佢唔ban ip....-_-

相薄
舊 06-05-07, 11:02 AM   #136
mihimaru GT

引用:
農場之前有冇話過會有? 因為睇以往, 農場都係手提版專有
睇依隻都係跟MH2, 所以未必會有

不過都係期待中文版快d出多過佢唔ban ip....-_-
有,我睇過官網係有,不過乜都未開放

舊 06-05-07, 11:49 AM   #137
大覺屋師真
The One

引用:
有,我睇過官網係有,不過乜都未開放
咁都好
即係 mh3有農場有望啦. 始終有農場方便好多

唔知到時香港會唔會隻game買, 玩唔到都要買番來儲

相薄
舊 06-05-07, 01:54 PM   #138
Spoiler
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
XBox Live GamertagSpoilerLung
http://www.gpara.com/pickupnews/news...0604/index.php

11月旬開放HR100?

舊 06-06-07, 10:54 AM   #139
mihimaru GT

http://www.watch.impress.co.jp/game/...070604/mhf.htm
竟然搵小力做代言人?

封測武器ranking,片手劍最多人用~麻痺片手第1
不過真係好多人用,平均3分鐘麻痺一次,我用大劍打得好happy

條友肯定用bug殺豬殺左兩百五十次,一隻豬最少一萬銀,
因為佢有殺獵需求度,豬無人殺,額外比多5000銀(多過火龍2倍w)
上雪山上台用大劍儲氣打,pc板隻豬角太短,得你打佢無佢打你,3分鐘一隻w

此篇文章於 06-06-07 10:58 AM 被 mihimaru GT 編輯。
舊 06-06-07, 10:58 AM   #140
大覺屋師真
The One

引用:
作者: Spoiler 查看文章
好似有長遠計劃咁喎
PC版終於做到有得upgrade下, 有新item/武器..

引用:
封測武器ranking,片手劍最多人用~麻痺片手第1
不過真係好多人用,平均3分鐘麻痺一次,我用大劍打得好happy
-skip-
上雪山上台用大劍儲氣打,pc板隻豬角太短,得你打佢無佢打你,3分鐘一隻w
竟然仲勁過鐵刀...搞錯

豬已經好廢..仲要改短隻角

相薄
舊 06-06-07, 12:18 PM   #141
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Spoiler 查看文章
HR100 都係其次..........d 廣告商專用武器同甲先搞鬼

HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-07, 04:53 PM   #142
Spoiler
Crazy Gamer

http://g-ice-mhf.jp/how_to.html
食雪糕?

舊 06-07-07, 10:49 PM   #143
mihimaru GT

唔知你地有無睇過
好多新怪物

舊 06-07-07, 11:33 PM   #144
子貓物語

註冊日期: Oct 2006
引用:
唔知你地有無睇過
好多新怪物

太正啦~~~應該仲有得更新新怪~~

好期待呀!!!

睇左魚腳隻新怪,好像會打水中戰咁
子貓物語 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-07, 11:23 AM   #145
ambrose35hk
Game Master

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 子貓物語 查看文章
太正啦~~~應該仲有得更新新怪~~

好期待呀!!!

睇左魚腳隻新怪,好像會打水中戰咁
我數到有8隻新.............
ambrose35hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-07, 11:46 AM   #146
Spoiler
Crazy Gamer

引用:
作者: ambrose35hk 查看文章
online game落patch整幾多新野都得,爭在官方想幾時放出。
如果唔係咁多新Boss要打成HR100咪好快悶~

舊 06-08-07, 11:57 AM   #147
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: ambrose35hk 查看文章
依張進化圖MHG時代己經有的..................

http://www.ezhobi.com.tw/mh/world.htm
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-07, 05:05 PM   #148
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
唔知你地有無睇過
好多新怪物
http://image.blog.livedoor.jp/kyoujihk/imgs/7/b/7beed470.jpg[/IMG]
呢個係生態全書, 好多年前的產物

此篇文章於 06-09-07 05:09 PM 被 Pandahahaha 編輯。
Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-07, 02:03 PM   #149
櫻庭
Game Master
四品指揮官

註冊日期: Nov 2005
請問仲有冇人知邊度有得dl個程式?
or可以share?
諗住公測玩

舊 06-12-07, 05:10 PM   #150
光熱斗
IE3.0 <3

註冊日期: Sep 2002
想問問係唔係確認左鎖外國ip...??
光熱斗 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC] NEW:PSP及NDS最新全球百萬遊戲大作名單 神祕人1號 手提遊戲機討論版 80 12-31-06 11:08 PM
[PS2]Monster Hunter圖片及影片,3/11發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 112 03-10-04 08:53 PM

現在的時間是 08:34 PM

手機版 | APP版