Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-14-07, 12:31 PM   #51
Sab
Crazy Gamer

註冊日期: May 2002
引用:
作者: Abale~姬絲汀小美 查看文章
車! 咪又係要裝個sencor,仲以為新光槍真係有新進化對應,之前話wii手掣做唔到光槍既理論即係全部推翻晒
唔出wii咪唔出囉
唔係出唔倒,係唔肯出,寧願洗多d錢造一批槍同sencor,
都唔肯係本身己經先天有齊晒裝備既主機度出.....ok,fine....

張圖個sencor係整都整得好d,中間釘住條線好影響外觀...
我唔敢話係唔係咁岩定特燈,支槍左邊既長條掣真係好係nunchuk...
唯可以贊既就係namco你夠義氣.....
咁都可以鬧, 真係要俾個 你.
我地都知 wii 個 sensor bar 其實唔係 sensor, 而係個發射器, 而家睇張圖都未知乜野原理, 你已經要鬧. 再者, 不嬲都話如果你玩開o既主機無你想玩 o既遊戲, 咪買埋其他主機囉, 無錢買, 唔想買,咪唔好玩囉, 咁都有得鬧?
Sab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-07, 12:40 PM   #52
square-enix
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDSQ-EN_HK
XBox Live Gamertagsquare-enix2061
映像似乎比SYSTEM 256 A/C版有所強化, 狗牙不再.
把gun完全為在個新原創 fps full mission mode設計喎.
square-enix 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-07, 12:43 PM   #53
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
我覺得TC4出係PS3 係因為 Guncon 傳統
(不如話Sony要光槍 LOL)

舊式光槍,係用一瞬間嘅白畫面入面顯示嘅Pixel,再搵出判定位置姐.

新式光槍,有 多過兩個Sensor + LED 槍頭就做到 LOL (街機現行果種)
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-07, 05:53 PM   #54
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
引用:
作者: Sab 查看文章
我地都知 wii 個 sensor bar 其實唔係 sensor, 而係個發射器, 而家睇張圖都未知乜野原理, 你已經要鬧. 再者, 不嬲都話如果你玩開o既主機無你想玩 o既遊戲, 咪買埋其他主機囉, 無錢買, 唔想買,咪唔好玩囉, 咁都有得鬧?
係囉, 真係唔明有咩好鬧! 加家又唔係叫你係PS3用手制黎玩...

出480P真係好玩D咩? 無左5.1又會好玩D?

我都想試下屋企打槍GAME有5.1會唔會正D

tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-07, 06:15 PM   #55
波子
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDABCman2009
認同, 唔出wii版又糟,你想渣槍定渣搖控,你想畫面靚定模糊?真係頂唔順, 我想問wii不是有模擬5.1嗎?跟真的比有什麼不同之處?

此篇文章於 06-14-07 06:17 PM 被 波子 編輯。
波子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-07, 06:26 PM   #56
Kaga

註冊日期: Nov 2002
> 我想問wii不是有模擬5.1嗎?跟真的比有什麼不同之處?

wii 只可以用 dolby pro logic ii
http://www.dolby.com/consumer/techno...ologic_II.html
已經係好舊o既野....

比起 dd5.1, 音頻壓縮更大影響音質, 定位亦冇 dd5.1 準確
( xbox 時代唔係已經有 dd5.1 o既槍 game 架咩?? )
http://www.dolby.com/consumer/techno...y_digital.html

不過 wii 只可以 support pl2 完全可以理解
以前任天堂連 gc 色差都可以 cut 走, 佢都唔諗住就o個 d 有好少少o既器材o既人
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-07, 07:15 PM   #57
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: Sab 查看文章
Hmmm.... from time to time, I find it hard to believe that she is a "moderator"...

By the way, does this game have any actual PS3 screenshots yet...?

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!

此篇文章於 06-14-07 07:28 PM 被 YHW 編輯。
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-07, 09:01 PM   #58
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
樓上班版友做咩, 食錯藥???
martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-07, 10:40 PM   #59
shadowchip
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDshadowchip
XBox Live Gamertagshadowchip
引用:
作者: jyeung1 查看文章
好似暫時未有板槍Support LCD
你有冇所講Website

有都好大工程

http://www.gaforum.org/showthread.ph...7%8D+%E6%A7%8D
你唔係禁無知吖?

宜家既 wii 果支野都係抄 LCD TOPGUN 原理!

如果冇左 LCD TOPGUN 可能宜家既 wii 玩發會唔同左!

官網
http://www.hkems.com/chinese/product/xbox/LCDTopGun.htm

http://www.hkems.com/product/xbox/Newspaper.htm

http://www.hkems.com/product/xbox/Ho...ies%202005.htm

IGN
http://gear.ign.com/articles/689/689009p1.html
shadowchip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-07, 10:40 PM   #60
shadowchip

無啦啦多左篇虫復野

此篇文章於 06-15-07 05:13 AM 被 shadowchip 編輯。
舊 06-15-07, 12:29 AM   #61
wongja0708

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 吉吉阿弟仔 查看文章
認同, 唔出wii版又糟,你想渣槍定渣搖控,你想畫面靚定模糊?真係頂唔順, 我想問wii不是有模擬5.1嗎?跟真的比有什麼不同之處?
某程度上好多人覺得隻game 出得係ps3, xbox360 就要出隻係wii, 而且一定好玩過其他兩部機
如fps wii 版唔可能無, act game 又可以體感出招, 依家連bio4 都出埋, 好似好無敵咁..

我明白各位都用真金白銀買部wii 番黎固之然想佢好多game 玩, 但wii 真係咁得架話, 好多game 一早有佢份啦...

甚麼 "唔出wii咪唔出囉
都唔肯係本身己經先天有齊晒裝備既主機度出.....ok,fine...."

睇到真係笑爆嘴... 咁講法, vf5 又要出落wii 度? bio 5 , dmc4, lost planet 都要 , virtual tennis 都要? wii 仲多人一個sensor bar 添 XD

此篇文章於 06-15-07 12:32 AM 被 wongja0708 編輯。
wongja0708 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-07, 12:35 AM   #62
鬼斬左文字
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDplay4mario
Nintendo Switch ID4327-6773-9303
PSN  IDplay4lifehk
XBox Live Gamertagplay4lifehk
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
樓上班版友做咩, 食錯藥???
睇真D,你就知邊個先係食錯藥

最起碼,尼個係PS3既post黎先...
鬼斬左文字 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-07, 01:23 AM   #63
波子
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDABCman2009
邊個講得有道理,心裡有數啦,睇圖啦,

波子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-07, 01:25 AM   #64
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
16:9 真係順眼好多

舊 06-15-07, 01:31 AM   #65
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
係咪我的錯覺? d 畫面好似好過街機版??
抑或是真係有強化??

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-07, 01:34 AM   #66
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

Official Trailer

Flash high http://media.ps3.ign.com/media/896/8...id_2020133.htm
Flash low http://media.ps3.ign.com/media/896/8...id_2020130.htm
download (Flash) http://ps3movies.ign.com/ps3/video/a...lvhighwide.flv
download (wmv/320 x 180/23.7 MB) http://streamingmovies.ign.com/ps3/a...wmvlowwide.wmv

IGN Preview
http://ps3.ign.com/articles/796/796338p1.html

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-07, 05:12 AM   #67
shadowchip

畫面好明顯強化左唔小喎!
舊 06-15-07, 08:41 AM   #68
tylau

嘩!! 另一期待作...!! 呢隻真係必玩 (仲會買兩支鎗果隻)

(總好過期待D無實際畫面既FF13 + MGS4...HAHAH)
舊 06-15-07, 10:16 AM   #69
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: wongja0708 查看文章
某程度上好多人覺得隻game 出得係ps3, xbox360 就要出隻係wii, 而且一定好玩過其他兩部機
如fps wii 版唔可能無, act game 又可以體感出招, 依家連bio4 都出埋, 好似好無敵咁..

我明白各位都用真金白銀買部wii 番黎固之然想佢好多game 玩, 但wii 真係咁得架話, 好多game 一早有佢份啦...

都唔肯係本身己經先天有齊晒裝備既主機度出.....ok,fine...."

睇到真係笑爆嘴... 咁講法, vf5 又要出落wii 度? bio 5 , dmc4, lost planet 都要 , virtual tennis 都要? wii 仲多人一個sensor bar 添 XD
真係幾食錯葯的, 以namco同sony關係, 加上呢隻係用system 256基板的game移植去PS3, 因為基板相容, 執少少就出得街, port 去 ps3好合理
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-07, 10:20 AM   #70
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: wing 查看文章
真係幾食錯葯的, 以namco同sony關係, 加上呢隻係用system 256基板的game移植去PS3, 因為基板相容, 執少少就出得街, port 去 ps3好合理
System 2*6 係一部PS2 衫袖得四至六角就知
為左出Guncon 3
最多只係Texture size up + 反射model

此篇文章於 06-15-07 10:25 AM 被 TCS_disable 編輯。
舊 06-15-07, 10:31 AM   #71
*小榮*
Insane Gamer
遊戲獵人

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDShiroWeng
引用:
作者: wongja0708 查看文章

贊成,我就係唔明點解仲有人會認為Wii會有Bio 5,
就算見到有人咁講我都懶得去講,因為肯定冇結論,等時間證明
如果真係要玩,最多咪買個部機,洗乜糟

睇左d圖,好明顯強化左,都係要準備出血了

此篇文章於 06-15-07 10:33 AM 被 *小榮* 編輯。
*小榮* 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-07, 10:59 AM   #72
tylau

GUNCON3 出左...咁HOUSE OF THE DEAD 4 有望了
舊 06-15-07, 11:05 AM   #73
wing
格鬥低手

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
System 2*6 係一部PS2 衫袖得四至六角就知
為左出Guncon 3
最多只係Texture size up + 反射model
PS3 的ps2模擬器除左玩番ps2 game, 相信都會令移植246/256基板game時節省唔少功夫

唔止用左精細d的texture, model的多邊形都應該多左, 仲應該開左反鋸齒, 否則提高到HD就會好礙眼
舊 06-15-07, 12:13 PM   #74
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: wing 查看文章
PS3 的ps2模擬器除左玩番ps2 game, 相信都會令移植246/256基板game時節省唔少功夫

唔止用左精細d的texture, model的多邊形都應該多左, 仲應該開左反鋸齒, 否則提高到HD就會好礙眼
我想講,隨左Texture,Model 係無郁過
舊 06-15-07, 12:23 PM   #75
wing
格鬥低手

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
我想講,隨左Texture,Model 係無郁過
oh, 你o岩d, 至少應該冇反鋸齒