Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 11-02-14, 06:44 AM   #26
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
琴日都同個FD傾過下呢個問題

佢地都同留上某幾個D意見都差唔多

叫我唔好主動去出手

但保持佢一個Close既距離

如果佢覺得你真係OK, 到時係個主動做決定 而唔係你搶人番黎

比個女仔自己去compare

問題黎喇

我同佢平時接點唔算多 始終我Master佢Degree
大家上堂時間唔同之外又住得遠
佢平時又要返下PT咁

我朋友都係叫我唔係抱住Romance Interest去接近佢
但點樣可以同佢保持一段近既距離 又唔比佢Friend zone到

佢有男朋友始終我單獨約佢去玩又好點都好 好避忌 (正常普通朋友,除非識左好耐, 又或者有班matual fd 唔係單獨約佢好唔知點咁)

同埋琴日我朋友講左句金句

個女仔佢未有男朋友之前, 你有無限個敵人..
佢有男朋友之後,你只有一個敵人

舊 11-02-14, 07:43 AM   #27
亞瑪迪拉
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2002
我覺得正常情況下,條女另一半點衰都好,都唔應該同一個唔多熟的異性分享/呻佢幾咁不濟,除非已經想改朝換代.
so樓主其實唔洗做好多野,但一定要約出o黎gathering下,當然唔講緊殘廁嗰D
如果唔係人地覺得自己行左咁多步,你又唔郁下,的確會fd zone你
你地愈close,佢條仔俾佢的壓力就愈大,咁樣先事半功倍.

btw,其實條女今日同得樓主講條仔幾唔掂,第日一樣可以同第個男仔講樓主點樣唔掂,樓主真係要多多了解下條女到底諗緊咩
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-14, 08:13 AM   #28
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: 亞瑪迪拉 查看文章
我覺得正常情況下,條女另一半點衰都好,都唔應該同一個唔多熟的異性分享/呻佢幾咁不濟,除非已經想改朝換代.
so樓主其實唔洗做好多野,但一定要約出o黎gathering下,當然唔講緊殘廁嗰D
如果唔係人地覺得自己行左咁多步,你又唔郁下,的確會fd zone你
你地愈close,佢條仔俾佢的壓力就愈大,咁樣先事半功倍.

btw,其實條女今日同得樓主講條仔幾唔掂,第日一樣可以同第個男仔講樓主點樣唔掂,樓主真係要多多了解下條女到底諗緊咩
咁佢又唔係話主動數臭佢男朋友既 只不過大家傾開計 引導下佢講男朋友呢個話題 了解下對而家個男朋友有咩睇法 同埋我佢對而家既男朋友好不滿..我想再深入d同佢傾多d佢男朋友果時佢都同我講
"算啦好講呢個人啦, 算事比人覺得佢好港女" 咁..

舊 11-02-14, 08:34 AM   #29
亞瑪迪拉

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
咁佢又唔係話主動數臭佢男朋友既 只不過大家傾開計 引導下佢講男朋友呢個話題 了解下對而家個男朋友有咩睇法 同埋我佢對而家既男朋友好不滿..我想再深入d同佢傾多d佢男朋友果時佢都同我講
"算啦好講呢個人啦, 算事比人覺得佢好港女" 咁..
你做咩對人男友咁不滿
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-14, 02:43 PM   #30
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
說話我同佢同一間U
佢讀緊Degree
而我讀緊Master.
咁岩我地幫同一個PROFESSOR做RA識左

但人地有男朋友

呢兩三個星期不停同佢Whatsapp到大家訓覺為止 基本上佢睇到我whatapps 有online 都好快reply我

可惜平時同佢除左做ra之外無乜接點, 不過我約佢食下lunch佢都應成

如果係你, 你會唔會追落去
祝樓主早日吉完,早日清醒
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-14, 02:51 PM   #31
jason_kasim
God of Gamer
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
希望樓主追到之後,以後唔會有以下個post

我發覺我同女友感情淡左,
佢好似同d男仔行得好埋,
而佢成日話我唔叻
讀完個master都係咁

btw除非你想食完就鬆人咁我冇意見

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-14, 02:57 PM   #32
Diana

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: jason_kasim 查看文章
希望樓主追到之後,以後唔會有以下個post

我發覺我同女友感情淡左,
佢好似同d男仔行得好埋,
而佢成日話我唔叻
讀完個master都係咁

btw除非你想食完就鬆人咁我冇意見
可惜呢度唔係FACEBOOK
如果唔係我想比個讚你
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-14, 11:41 PM   #33
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: 亞瑪迪拉 查看文章
你做咩對人男友咁不滿
我無對佢男朋友不滿 係想了解多d佢同佢男朋友咩關係o者

由始至於都係話叫佢依賴佢男朋友多D..我由頭到尾無Expect 過佢會話佢男朋友做d野唔掂..

一開始講笑咁講佢叫我幫佢做功課 我就話踩佢都傻 叫你男朋友幫你好過啦 話佢搵錯人

佢自己話佢男朋友做D野好唔掂, 我幫佢做功課就會

最尾大家就唔到時間係學校食飯....就後我約左佢星期日出黎食飯.....

但暫時我唔會有任何行動住....

舊 11-03-14, 09:32 AM   #34
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
可能人家口中的你是我的大哥哥...

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-14, 02:46 PM   #35
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
留名跟進,最鍾意睇NTR故

舊 11-03-14, 08:04 PM   #36
LonelyBlue

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
唔係撥你冷水
都有機會只係當你一個樹隆
平時既言談你有冇講下自己野
同埋佢既反應係點先
有冇主動約下你
以上有都唔代表到咩
就算俾你等到散,到個時唔會同你一齊

利申,過來人,無好收場,前面有人講得啱,預料會受傷
樓主有冇其他女仔啱傾,一係同其他女仔發展下
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-14, 08:42 PM   #37
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: Norm 查看文章
會唔會有命案架..
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-14, 10:28 PM   #38
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
雖然話情場如戰場,想追就去馬。
但這種情況真心覺得追到都係他朝君體也相同,除非樓主軟硬體都異常優秀另計……
而且直覺上樓主機會真心唔大,感覺好大張兵單飛緊去你到……

舊 11-04-14, 12:47 PM   #39
sonic
Game Master

引用:
作者: 尼路 查看文章
雖然話情場如戰場,想追就去馬。
但這種情況真心覺得追到都係他朝君體也相同,除非樓主軟硬體都異常優秀另計……
而且直覺上樓主機會真心唔大,感覺好大張兵單飛緊去你到……
所以跟本不用問有無男友,問完又要擔心會否他朝君體也相同
女方鐘意你,你可能NTR左都唔知

等請食花生
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-14, 11:56 PM   #40
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
然後? 進度如何?

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸
犬夜叉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-14, 01:21 PM   #41
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Norm 查看文章
乜野叫NTR好OUT添

其實你都唔係好鍾意佢遮, 你好鍾意就唔駛問我地啦, 一早追左啦
放過佢啦施主

Lost In Paradise

此篇文章於 11-11-14 01:24 PM 被 藍莓咖啡 編輯。
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-14, 09:03 PM   #42
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
乜野叫NTR好OUT添

其實你都唔係好鍾意佢遮, 你好鍾意就唔駛問我地啦, 一早追左啦
放過佢啦施主
NTR=綠色的HAT\/
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-14, 05:00 PM   #43
nds
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2013
張潤衡果d先叫真愛?
nds 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-14, 10:55 AM   #44
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: sunhikari 查看文章
NTR=綠色的HAT\/
thank you!

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-14, 11:22 PM   #45
Ryokoryoko
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
點解唔追?kui未嫁,你未娶。只要你最後唔好變成觀音兵 or 備胎 就ok嘎啦。其實,每個人都想從一而終,但世界上有幾多個幸運兒係可以甘樣?舊既唔去,新既唔黎。每一段既戀情,好或壞,都會變成你既一部分。你又甘後生,why not?理性D睇,你未當人地搵工跳槽咯。只不過有人要安全感,搵到新工先跳槽;有人瀟灑D,未搵到就劈炮走;都有人唔鍾意打長工,鍾意freelance。

講開又講,係樓下巴士站,見到有人貼街招,擺左張鬼佬相,話某公司高層,有錢有勢,係IFC返工,勾人老婆,破壞人地25年婚姻,blahblahblah。條佬第一個反應係有錢有勢就去搵後生d嘎啦,25年婚姻,就算條女16歲結婚,依家都最少41歲啦。所以,要挖牆腳,就趁早做,唔好老左先搞呢D嘢。

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-14, 12:52 PM   #46
nds

註冊日期: Apr 2013
大部女生被動、就算遇到心愛男生不敢表白
有無女絲打說明一下以上情況男生如何應對
何解女生希望心怡對象作主動追求?

此篇文章於 11-18-14 01:23 PM 被 nds 編輯。
nds 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 05:18 PM   #47
izumi_chuen

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
係鍾意既, 無其他對象又有時間既話咪追下囉, 可能有機會乘虛而入呢, 不過唔知等到幾時O者XD

曾經NTR 過朋友個女朋友(算係?),
未一齊時我都係默默耕耘,
佢會搵我傾電話, 又會數下佢男友不是XD
更曾經講過話想做一D 對唔住佢男友既事
最後佢同佢男友分左手, 然後同左我一齊
但大前提係佢都要對你有好感先成功

每個人既性格都唔同, 其實真係好睇你鍾意個女仔係點諗 (頭盔)

いすみ
izumi_chuen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 06:35 PM   #48
尼路
The One

引用:
作者: izumi_chuen 查看文章
係鍾意既, 無其他對象又有時間既話咪追下囉, 可能有機會乘虛而入呢, 不過唔知等到幾時O者XD

曾經NTR 過朋友個女朋友(算係?),
未一齊時我都係默默耕耘,
佢會搵我傾電話, 又會數下佢男友不是XD
更曾經講過話想做一D 對唔住佢男友既事
最後佢同佢男友分左手, 然後同左我一齊
但大前提係佢都要對你有好感先成功

每個人既性格都唔同, 其實真係好睇你鍾意個女仔係點諗 (頭盔)
我比較想知你個位朋友同你重有無朋友做……

舊 11-20-14, 08:13 PM   #49
izumi_chuen

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
引用:
作者: 尼路 查看文章
我比較想知你個位朋友同你重有無朋友做……

發生呢件事果時都識咗佢地5,6年
都算係熟朋友黎

いすみ
izumi_chuen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 09:17 PM   #50
尼路
The One

引用:
作者: izumi_chuen 查看文章

發生呢件事果時都識咗佢地5,6年
都算係熟朋友黎
5,6年……咁你真係夠晒朋友……

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
大獲過大獲(唔見左圖書館既書應該點做?)...... ase ~清談館~ 12 06-13-06 05:40 PM
大獲....部電腦....幫幫忙... 普通人一個 手機資訊/電腦軟硬討論 20 11-13-04 01:01 AM
超級大獲!!notebook芒撞壞左!!! ase 手機資訊/電腦軟硬討論 25 08-26-04 06:07 PM
大獲~我部 xbox~ ~時之勇者~ 電視遊戲討論版 15 05-30-04 08:33 PM
大獲!!!有關mon問題 希羅之野望 手機資訊/電腦軟硬討論 13 11-09-03 08:04 PM

現在的時間是 04:35 AM

手機版 | APP版