Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-13-14, 11:30 AM   #501
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: maik15 查看文章
想問師兄ESW 11 同 ES 10 聲音有乜唔同....兩隻我都有興趣
ESW11暫時未試過,唔清楚(今年AV SHOW唔知有冇擺出黎,今年冇入場)

ES10的話就真係金屬殼機聽感,聽落感覺有D硬,但唔覺係偏冷
雖然佢係設定俾人出街用,但係唔落AMP的話會好窄,落左AMP聽落起碼大兩圈(開始唔知自己想表達D乜)
teealpha 目前離線  
舊 10-13-14, 04:11 PM   #502
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
淨計入耳聽acg女毒既話
有冇咩推薦耳機同player
聽左好耐ex-800
魔法之子 目前離線  
舊 10-13-14, 04:28 PM   #503
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
ck100pro?

anyone 目前離線  
舊 10-13-14, 05:33 PM   #504
魔法之子
Game Master

其實真係有諗過
不過聽講難夾聲同易爛?
魔法之子 目前離線  
舊 10-13-14, 05:41 PM   #505
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: teamkiller 查看文章
我諗佢應該會出番隻換線既旗艦先....好多人期待緊.....
而三千蚊呢D位依家真係好難有好突出既產品.....因為呢D本來就只值千零兩千蚊貨仔....

可以試下JVC HA-FX850.....我見最平兩千就有
http://www.price.com.hk/product.php?p=169306

唔介意大陸野就可以試下Vsonic隻R04 PRO(Jaben有得試).....我前幾日試過好得....官方淘寶賣緊$400性價比超高.....當天仲試過萬幾蚊既奧地利製K3003...個人覺得K3003完全地輸曬.....我諗住買佢新出果隻VSD3S試下....反正都係三舊水...
甘堅 , 甘真係見到要試試

兩年幾前K3003 岩岩出無耐, 識左個有米毒友,佢當時用colorfly C4 , 而家用AK240
有幸拎左佢黎玩一日
當時我根本玩d player 無耐, 得 sony X1060
直推下要開到 24-25 先開始夠聲, 哈哈
但都聽到k3003 真係好細緻, 微細位聽得更清楚,比起當時我用的SE535
但成皮野我就覺得好難出手得落 , 佢係唔係第一對HYBRID ?
都想聽下落左AMP 對野有幾正

此篇文章於 10-13-14 05:44 PM 被 シェンムー 編輯。
シェンムー 目前離線  
舊 10-13-14, 07:08 PM   #506
teamkiller
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 山內 一典 查看文章
甘堅 , 甘真係見到要試試

兩年幾前K3003 岩岩出無耐, 識左個有米毒友,佢當時用colorfly C4 , 而家用AK240
有幸拎左佢黎玩一日
當時我根本玩d player 無耐, 得 sony X1060
直推下要開到 24-25 先開始夠聲, 哈哈
但都聽到k3003 真係好細緻, 微細位聽得更清楚,比起當時我用的SE535
但成皮野我就覺得好難出手得落 , 佢係唔係第一對HYBRID ?
都想聽下落左AMP 對野有幾正
試左普通amp仔係推唔起的....會好爛聲

大陸製七千幾.....我都覺得貴左少少....聽聞是無分別既....

咁你囉535無得好比啦.....當時剩係價錢都買到四對535有多啦.....

本身我自己有對大陸既圈鐵CM....已經對HYBRID呢樣野免疫.....無佢咁細緻,但人聲好好多....

我忍唔住買左.....過兩日有得玩....
http://taiwan.tmall.com/item/3940714..._u=dm95hqj2918

舊 10-13-14, 08:33 PM   #507
anyone
The One
↘嫁

引用:
作者: 魔法之子 查看文章
其實真係有諗過
不過聽講難夾聲同易爛?
聽人講得多 基本又無乜可以試
感覺就係話女聲係超超超超毒
而其它range麻麻咁

anyone 目前離線  
舊 10-13-14, 08:37 PM   #508
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
Ck100 + RH1 就比人吹話毒
CK100PRO 就……
講真我聽唔到毒係邊……

舊 10-13-14, 08:40 PM   #509
anyone
The One
↘嫁

無得試聽任吹

anyone 目前離線  
舊 10-13-14, 10:04 PM   #510
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
講真我聽唔到毒係邊……
RH1...............係咪火力全開full set 録音械材同點録先 a

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 10-13-14 10:09 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線  
舊 10-14-14, 11:33 AM   #511
teealpha

引用:
作者: 魔法之子 查看文章
其實真係有諗過
不過聽講難夾聲同易爛?
CK100PRO已經算係易夾過CK100,不過又俾人話佢唔夠毒
最PK係佢又難戴,條線又易爛,仲要係ATH自己頭但又唔出條線俾人買,一爛有保都要俾八舊水買條線…咁當然線可以淘既

引用:
講真我聽唔到毒係邊……
兩隻都聽過,兩隻都唔啱我聽,不過夾RH1就冇試
CK100新出果時有人試過話難聽、垃圾,之後寧願買對Klipsch Image X10

RH1的話…聽者有冇MD情意結已經可以好大分別
再者,CK100+RH1中間係咪少左隻AMP?直推的話真係討論都可以慳返
舊 10-15-14, 01:29 AM   #512
teamkiller

今日到左.....好正.....好似專為我調音咁
VSonic VSD3S

舊 10-16-14, 09:10 AM   #513
魔法之子
Game Master

Ck100pro應該唔考慮要佢
睇黎可以繼續用ex800算
魔法之子 目前離線  
舊 10-17-14, 01:39 PM   #514
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
http://av.watch.impress.co.jp/docs/n...17_670935.html
先鋒又玩平衡手提Amp,不過又整多款平衡接頭出黎....
C.Ryo 目前離線  
舊 10-17-14, 03:07 PM   #515
teealpha

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
http://av.watch.impress.co.jp/docs/n...17_670935.html
唔係喎,呢款平衡頭之前Ray Samuel都已經用開啦
舊 10-18-14, 11:54 AM   #516
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
作者: teealpha 查看文章
唔係喎,呢款平衡頭之前Ray Samuel都已經用開啦
原來如此,不過宜家啲手提Amp啲小型平衡接口起碼有三種鳥~ 完全唔user friendly/
C.Ryo 目前離線  
舊 10-18-14, 07:29 PM   #517
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
放兩粒單聲opamp 就話自己係平衡設計..........

手提Amp 市場真係好易賺錢............

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 10-18-14, 09:57 PM   #518
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
放兩粒單聲opamp 就話自己係平衡設計..........

搵左好耐請問邊度睇到?
淡水 目前離線  
舊 10-19-14, 12:11 AM   #519
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 淡水 查看文章
搵左好耐請問邊度睇到?
原來係我check 錯spec 同鐵三角部行ES9018K2M既新機搞亂左......

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 10-19-14, 12:26 AM   #520
teamkiller

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章

就算是真平衡都一樣係唔值錢的.....

呢D DAC最重要既部份其實是USB接收果部份同埋份供電最需要落心機去攪......其餘既照抄datasheet已經好好聲

舊 10-20-14, 09:59 PM   #521
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

買Z3 送, 今日一試佢藍芽個DAC 啲聲重靚過3.5直PLUG , 神奇(・ω・)

舊 10-24-14, 08:10 PM   #522
teamkiller

試左PHA-3......由於無準備佢果隻平衡頭,無得試平衡....
但就普通單端3.5黎講.....不論DAC解碼同剩用AMP聽感都係比PHA-2差D....Bass over左少少....部機大左同樣衰左好多....聲底完全唔係9018既聲.....但又無PCM1795果種味道

我覺得PHA-2依家係非常抵入......兩千零收部二手玩下都好

舊 10-27-14, 10:47 AM   #523
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
買Z3 送, 今日一試佢藍芽個DAC 啲聲重靚過3.5直PLUG , 神奇(・ω・)

版友請問邊度買Z3有呢個HeadSet送咁好?

舊 10-27-14, 04:24 PM   #524
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

10月頭果時衛訊,3果d 都有送
琴日行過飛天流動送beats

舊 10-28-14, 07:28 PM   #525
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: teamkiller 查看文章
試左PHA-3......由於無準備佢果隻平衡頭,無得試平衡....
但就普通單端3.5黎講.....不論DAC解碼同剩用AMP聽感都係比PHA-2差D....Bass over左少少....部機大左同樣衰左好多....聲底完全唔係9018既聲.....但又無PCM1795果種味道

我覺得PHA-2依家係非常抵入......兩千零收部二手玩下都好
我都試左3.5
整體係俾PHA-2差
音量細左
所以可以唔洗買3
繼續用2

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
請教如何煲喇叭/耳機 十一月 影音館 3 11-20-15 09:24 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (03)「どんと来い、医者よ」 Jonney 影音館 1004 05-15-09 11:34 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (02) HAKAIDER 影音館 1000 01-11-09 04:31 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (01) Viorate 影音館 1001 03-17-08 09:14 PM
AUDIO-TECHNICA, ATH-W5000 / AT-HA5000, 耳機 / 耳機擴音機 Kenji少 影音館 4 12-01-05 01:18 AM

現在的時間是 11:19 PM

手機版 | APP版