Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-18-17, 01:54 PM   #8226
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
我想問下有版友知道點先可以係NS主機上面,
睇返已經ADD的戰友原本個FD CODE?
我宜定淨係搵到自己個FD CODE,
其他戰友得個網名,同淨係可以設定我的喜愛、刪除或封鎖。

http://www.nintendo.com.hk/switch/su...nds/index.html
主畫面左上角按入去你個A/C之後,响「Friend List」可以見到朋友名(不過冇FD code)。
online玩過嘅戰友(未係friend)可以响「Add Friend」入面「Search for Users You Played With」度見到。
MultiPASS 目前離線  
舊 06-18-17, 03:29 PM   #8227
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
之前係咪提過可以用返gc 手制同wiiu 個pad? 係咪冇左聲氣...?

舊 06-18-17, 04:59 PM   #8228
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
7月splatoon 2
8月芒亨、Mario Rabbids
9月 Pokemon, 火紋無雙
10月 Mario Odyssey
冬季。Zelda DLC 2 , Xenogears 2

似乎tokyo Game Show 應該會公報咩野game
放在12月聖誕檔期

Mario Odyssey主題曲(game 都有主題曲,好美國feel)
jyeung1 目前離線  
舊 06-18-17, 05:54 PM   #8229
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
我估有MARIO & SONIC 冬奧... 冬奧是2018, game 都是上一年年尾出...
不過都唔夠CORE...

信長 目前離線  
舊 06-18-17, 05:59 PM   #8230
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: ROCAS 查看文章
之前係咪提過可以用返gc 手制同wiiu 個pad? 係咪冇左聲氣...?
單野我有份copy and paste,真係傳聞...
GC 唔奇,不過有大亂鬥公佈就走唔甩..
WiiU PAD 就唔好太大期望

信長 目前離線  
舊 06-18-17, 09:27 PM   #8231
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
淨機價升返上3k...

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 06-18-17, 09:56 PM   #8232
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: W!LL 查看文章
淨機價升返上3k...
係俾人屯貨定無貨
qwe 目前離線  
舊 06-18-17, 10:08 PM   #8233
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
Tokyo Game Show 幾繞遠
我反而估7月頭會有Direct公佈Port
皆因Splatoon 2同MHXX唔多新料可以再講
最多公佈個試玩

引用:
淨機價升返上3k...
差價買到三隻遊戲......

由手機版發出

此篇文章於 06-18-17 10:59 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線  
舊 06-18-17, 10:16 PM   #8234
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: qwe 查看文章
係俾人屯貨定無貨
日資百貨/凶宅/so0長期缺貨
Game舖炒返上3k仲排住隊無限量出機
一到暑假唔炒等幾時

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 06-19-17, 12:06 AM   #8235
年輕所犯下的錯誤
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
我想問下有版友知道點先可以係NS主機上面,
睇返已經ADD的戰友原本個FD CODE?
我宜定淨係搵到自己個FD CODE,
其他戰友得個網名,同淨係可以設定我的喜愛、刪除或封鎖。

http://www.nintendo.com.hk/switch/su...nds/index.html

應該無事喎,啱啱試貼一張,你睇下睇唔睇到圖。

正路係咁,唔該佢快手d出,最好係日本TGS就公佈…
我登入到fb既但要再po圖時佢就叫我入多次pw跟住就話page error果d咁既野.....
年輕所犯下的錯誤 目前離線  
舊 06-19-17, 08:04 AM   #8236
MultiPASS
Crazy Gamer

隻龍珠 FZ果然好似X2咁前後腳...
不過今次自己應該會入PS4或者XB1版

https://mynintendonews.com/2017/06/1...on-the-switch/
舊 06-19-17, 08:47 AM   #8237
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
隻龍珠 FZ果然好似X2咁前後腳...
不過今次自己應該會入PS4或者XB1版

https://mynintendonews.com/2017/06/1...on-the-switch/
起碼一年後 (我估)
Hello MiMi 目前離線  
舊 06-19-17, 09:16 AM   #8238
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
日資百貨/凶宅/so0長期缺貨
Game舖炒返上3k仲排住隊無限量出機
一到暑假唔炒等幾時
其實佢賣番去外國會唔會仲搵得多
12號四分衛 目前離線  
舊 06-19-17, 09:24 AM   #8239
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
其實佢賣番去外國會唔會仲搵得多
外國唔似香港咁興水貨呢

舊 06-19-17, 09:44 AM   #8240
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
就算係香港,水貨主機都唔係個個受,除非根本冇行貨,又或者好似3DS果隻咁形式既行貨…

舊 06-19-17, 11:20 AM   #8241
Fio

註冊日期: Dec 2001
想問問有冇人打過去維修中心35496611? 10點開始打咗好多次都直接斷線, 係咪俾人call爆。。。
Fio 目前離線  
舊 06-19-17, 11:50 AM   #8242
12號四分衛
Game Master

引用:
作者: Fio 查看文章
想問問有冇人打過去維修中心35496611? 10點開始打咗好多次都直接斷線, 係咪俾人call爆。。。
早你少少岩岩Book到維修
Total 打左22次
個期最快都要6/29 ...
12號四分衛 目前離線  
舊 06-19-17, 11:56 AM   #8243
Fio

註冊日期: Dec 2001
引用:
早你少少岩岩Book到維修
Total 打左22次
個期最快都要6/29 ...
me 2!!!
打咗30次都有,睇咗幾次有冇打錯電話
真係激死
Fio 目前離線  
舊 06-19-17, 12:01 PM   #8244
12號四分衛
Game Master

引用:
作者: Fio 查看文章
me 2!!!
打咗30次都有,睇咗幾次有冇打錯電話
真係激死
真係要call爆
我打得通個次,個電話都響左20-30秒先有人聽
12號四分衛 目前離線  
舊 06-19-17, 12:03 PM   #8245
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
起碼一年後 (我估)
PS4/XB1版要18年先出,如果有switch版都真係要等多陣。
舊 06-19-17, 12:04 PM   #8246
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
咩事咁多人進擊港任?
又係近排個入dock hang機問題嗎?

舊 06-19-17, 12:04 PM   #8247
12號四分衛
Game Master

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
咩事咁多人進擊港任?
又係近排個入dock hang機問題嗎?
我死sd card slot
12號四分衛 目前離線  
舊 06-19-17, 12:04 PM   #8248
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
PS4/XB1版要18年先出,如果有switch版都真係要等多陣。
唔怕,反正手上嘅game都未玩晒

舊 06-19-17, 12:05 PM   #8249
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
我死sd card slot
呢個少聽見喎

舊 06-19-17, 12:08 PM   #8250
12號四分衛
Game Master

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
呢個少聽見喎
我拿張卡出來, 加埋真係無4 次 (backup screenshots去電腦)
之後有日一開機見到有隻game出cloud icon, 就知card slot 死左,試左兩張卡都認唔到, 但卡電腦讀到
唉維修主機最怕無哂save ...............
12號四分衛 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5822 05-25-24 01:01 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 10:57 AM

手機版 | APP版