Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-12-17, 08:03 PM   #76
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
希望會有Switch版,如果無就玩pc版算了

舊 06-12-17, 08:12 PM   #77
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
gameplay #3
https://www.youtube.com/watch?v=qXPBjl_cU-0
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 08:25 PM   #78
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
D 連招動作好原著重現..
仲有場地破壞. 3行氣變身

此篇文章於 06-12-17 08:27 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 08:36 PM   #79
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
これって、BASARAになるじゃないの?
まあ、多分買うけど。

舊 06-12-17, 08:55 PM   #80
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
格鬥白痴睇完片後表示效果好得,心郁郁

舊 06-12-17, 09:08 PM   #81
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
其實switch機能唔及ps4 xbox one
但起碼係ps3同級或高少少
點會出呢啲game都仲跌frame?
你地真係有用個個腦去諗完先講野?
以為有咩新料吹到第三版

你諗真D, 呢隻有partner assist, 即係最少要預4人同場. 仲有算幾大範圍的場景破壞. 你覺得真係咁易搞?

你都唔好高估ns機能, 呢,即係連dq無雙都出得一塌糊塗的ns.

舊 06-12-17, 09:27 PM   #82
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: wing 查看文章
你諗真D, 呢隻有partner assist, 即係最少要預4人同場. 仲有算幾大範圍的場景破壞. 你覺得真係咁易搞?

你都唔好高估ns機能, 呢,即係連dq無雙都出得一塌糊塗的ns.
吾好玩2D game 要幾大機能??
不過你話NS 做吾到就做到!!

各入各人想法!!
吾阻你!!
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 09:34 PM   #83
天恨情
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:

DQ無雙係得DEMO有問題
而且一隻移植GAME根本無法完全展示機能
你永遠唔知廠商到底有冇用過心
有評論已經提到黎緊FIFA既表現同PS4前期既FIFA係一樣
你唔好低估NS機能啦

BTW
2D都唔代表要求一定低
天恨情 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 09:37 PM   #84
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
bandai見到應該要覺得慚愧

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 09:47 PM   #85
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.youtube.com/watch?v=BAKSgWQ6AeU Gameplay session #1
引用:
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 09:50 PM   #86
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
你如果以為DQH1,2可以反應到switch既機能,我諗係你低估左switch既機能
呢隻移植只係一隻quick cheap port

呢隻龍珠美術風格重於機能!

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 06-12-17 09:52 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 09:50 PM   #87
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: 天恨情 查看文章
DQ無雙係得DEMO有問題
而且一隻移植GAME根本無法完全展示機能
你永遠唔知廠商到底有冇用過心
有評論已經提到黎緊FIFA既表現同PS4前期既FIFA係一樣
你唔好低估NS機能啦

BTW
2D都唔代表要求一定低
NS版DQH我買左
就萛係正式版都會frame drop
不過呢個唔係NS機能問題

當你行到某D位係一定會frame drop
我試過清晒個個地方所有怪 frame都唔會有任何改善

而某D位就萛有大量怪出現都唔會frame drop

不過點都好 反任班友一定會成世咬住呢隻game唔放

此篇文章於 06-12-17 09:52 PM 被 wsx360 編輯。
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 09:54 PM   #88
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
型到爆廠!!!!!!!!!!!

舊 06-12-17, 10:03 PM   #89
天恨情

引用:
作者: wsx360 查看文章
NS版DQH我買左
就萛係正式版都會frame drop

當你行到某D位係一定會frame drop
我試過清晒個個地方所有怪 frame都唔會有任何改善

而某D位就萛有大量怪出現都唔會frame drop

起碼正式版正常好多
好多睇完demo就黑任
隻demo根本倒米
就算正式版都係咁
都唔必然代表到switch機能
舊 06-12-17, 10:21 PM   #90
wing
格鬥低手

引用:
作者: jyeung1 查看文章
吾好玩2D game 要幾大機能??
不過你話NS 做吾到就做到!!
呢位朋友, 你首先唔好搞錯, 呢隻野game play的確基本上係2D, 不過係用3D多邊形製作的,即係GG同SF V的同類. 不過佢多左好多食資源的野, 即係partner assist同場景破壞, 仲有滿足激天爆氣. 呢連D基本野都未搞得清楚的話,好難討論落去喎.

舊 06-12-17, 10:25 PM   #91
wing
格鬥低手

引用:
作者: wsx360 查看文章

當你行到某D位係一定會frame drop.........
如果你覺得D第三廠 game表現唔到ns機能, 為乜你又會覺得同樣係第三廠的arc整呢隻移植game時會突破到其他第三廠的表現呢?

噢, sorry, 我唔記得呢隻根本冇ns版, 我問左多餘野了.

舊 06-12-17, 10:31 PM   #92
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
菲利版氣元斬原作重現會打中自己

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 10:35 PM   #93
wsx360
Game Master

引用:
如果你覺得D第三廠 game表現唔到ns機能, 為乜你又會覺得同樣係第三廠的arc整呢隻移植game時會突破到其他第三廠的表現呢?

噢, sorry, 我唔記得呢隻根本冇ns版, 我問左多餘野了.
EA隻NS版FIFA 18已經有突破
我之前已經講左

我只係討論緊NS機能可以做到邊個級數既畫面
舊 06-12-17, 10:42 PM   #94
天恨情

引用:

邏輯錯到以為你幽緊默
呢一隻三廠game表現唔到ns機能
唔代表所有第三廠 game表現唔到ns機能
唔好扭曲人地既說話啦
舊 06-12-17, 10:43 PM   #95
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
我見菲利有下wakeup 反擊

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 11:00 PM   #96
wsx360
Game Master

引用:
呢位朋友, 你首先唔好搞錯, 呢隻野game play的確基本上係2D, 不過係用3D多邊形製作的,即係GG同SF V的同類. 不過佢多左好多食資源的野, 即係partner assist同場景破壞, 仲有滿足激天爆氣. 呢連D基本野都未搞得清楚的話,好難討論落去喎.
呢隻Fighter Z係3D畫面
但係佢同一般2d格game一樣只可以係一個極有限既空間移動
所以佢將有資源集中係人物上面,而背景可以用"求其"來形容

整體黎講唔見得呢隻Fighter Z會比xenoverse 2更食資源
舊 06-12-17, 11:05 PM   #97
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
老老實實partner assist有幾複雜??
吾好笑死人
partner assist=>分為3類: 解圍接替,普通,super攻擊
基本係程式預設特定動作,非人工智能自主
按某D制出指定動作

如果partner assist係出來5秒,自主攻擊,甘要求ai 好高
不過見個partner assist同其他無分別

反而籃球,足球隊友ai 高好多,你話ns做吾到,反而有可能

除非龍珠做到記錄對手,作出對應,我就話要求高NS未必做到
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 11:10 PM   #98
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
N年無玩過龍珠game , 加埋Arcsys , 必買

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 06-12-17, 11:18 PM   #99
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: jyeung1 查看文章
老老實實partner assist有幾複雜??
吾好笑死人
partner assist=>分為3類: 解圍接替,普通,super攻擊
基本係程式預設特定動作,非人工智能自主
按某D制出指定動作

如果partner assist係出來5秒,自主攻擊,甘要求ai 好高
不過見個partner assist同其他無分別

反而籃球,足球隊友ai 高好多,你話ns做吾到,反而有可能

除非龍珠做到記錄對手,作出對應,我就話要求高NS未必做到
唔係講AI,係講緊一個制就會call左一堆多邊形出來放特效,而且每邊玩家都可以同時call兩堆多邊形出來

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 11:23 PM   #100
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
其實如果xv2 出到
呢隻一定得

問題係幾耐啫

好似xv2 咁出得嚟都過左度氣咁就算啦
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] [強國產] Hidden Dragon: Legend | 2.5D Action Platformer ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 2 07-11-17 11:07 AM
ドラゴンボール タップバトル Dragon Ball Tap Battle ShanTou 手機平板遊戲討論版 14 04-11-13 08:13 AM
[動畫] 「DRAGON BALL」 money 日本動漫畫討論版 1005 05-31-12 05:55 PM
超Dragon Ball Z neo2046 街機遊戲討論版 121 02-01-06 01:25 PM
dragon ball z snowman 街機遊戲討論版 13 09-06-05 09:53 PM

現在的時間是 04:16 PM

手機版 | APP版