Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-30-17, 03:10 PM   #1
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
[PS4, NS] Lost Sphear | Tokyo RPG Factory | 已售

此篇文章於 10-14-17 09:11 AM 被 enishi 編輯。
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-17, 05:49 PM   #2
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
いけにえと雪のセツナ續篇?
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-17, 01:27 PM   #3
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
SQUARE ENIX《祭物與雪中的剎那》團隊 RPG 新作《失落領域》秋季登場
https://gnn.gamer.com.tw/6/147596.html

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-17, 12:54 PM   #4
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.youtube.com/watch?v=UfkeZy-Dbr8 PS VR Live Preview | E3 2017
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 12:05 AM   #5
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
ネオ・トラディショナルRPG『LOST SPHEAR』2017年10月12日発売
https://www.youtube.com/watch?v=3k-PKdfIAzg
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-17, 07:36 AM   #6
comeonjames
Junior Member

註冊日期: May 2017
https://ec.nintendo.com/JP/ja/titles/70010000000445
体験版
由手機版發出
comeonjames 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-17, 12:40 PM   #7
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
JP PSN 有 DEMO DL !

http://www.4gamer.net/games/382/G038247/20170925016/

「LOST SPHEAR」,体験版の配信が本日スタート。カナタ達が月鐘の街エルを旅立つプロローグをプレイ可能

スクウェア・エニックスは本日(2017年9月25日),10月12日に発売を予定している新作RPG「LOST SPHEAR」(PS4 / Nintendo Switch)にて,体験版「LOST SPHEAR Demo」の配信を開始した。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 09-25-17 01:05 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-17, 12:42 PM   #8
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
等崩值同有時間先買
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-17, 08:44 PM   #9
青頭仔
Senior Gamer
小可愛

註冊日期: Dec 2005
明天會不會偷跑呢???

Nintendo ID:linkmodern

狂熱游戲中…
SWITCH:動物森友會
PS4:閃之軌跡4 、創之軌跡
青頭仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-17, 11:29 AM   #10
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 野良猫 查看文章
等崩值同有時間先買
真係咁差要等值崩?
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-17, 02:01 PM   #11
野良猫
肥倫

引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
真係咁差要等值崩?
原本諗住玩邪靈2
但睇完評價會轉玩哩隻等到瑪叔出
舊 10-13-17, 04:13 PM   #12
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
原本諗住玩邪靈2
但睇完評價會轉玩哩隻等到瑪叔出
玩完可唔可講下評價?
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-17, 07:06 PM   #13
野良猫
肥倫

引用:
作者: 天野 查看文章
玩完可唔可講下評價?
佢有DEMO喎,可以去試下
真係等我玩完評價有排,甚至可能玩玩下要停低玩瑪叔
跟手又有xeno2、p4有hack gu,真係唔知幾耐先爆到機
舊 10-13-17, 08:17 PM   #14
天野

引用:
佢有DEMO喎,可以去試下
真係等我玩完評價有排,甚至可能玩玩下要停低玩瑪叔
跟手又有xeno2、p4有hack gu,真係唔知幾耐先爆到機
Demo 其實試唔真
上隻いけにえと雪のセツナ都未玩
所以我都唔急玩既
明白
我都要玩馬叔
舊 10-14-17, 01:16 AM   #15
青頭仔
小可愛

玩落,比預期中好

狂熱游戲中…
舊 10-14-17, 09:00 AM   #16
野良猫
肥倫

引用:
作者: 青頭仔 查看文章
玩落,比預期中好
暫時玩到溪谷
玩落似以前啲rpg但融合咗現今rpg嘅一啲元素
唔太突出但玩落舒服

個人亦較鐘意Atb戰鬥,冇時間俾你慢慢諗,精確咁揀行動刺激好多
舊 10-14-17, 09:10 AM   #17
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
NS同PS4差別大嗎
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-17, 10:27 AM   #18
青頭仔
小可愛

引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
NS同PS4差別大嗎
應分別不大

狂熱游戲中…
舊 10-16-17, 09:20 AM   #19
野良猫
肥倫

暫時玩到鏡面湖

系統上冇乜深究過
原來剎那石效果學咗後可以裝落skill度換第二粒石繼續學
都係之前打boss完場後有顯示先知

暫時都係打舞女game over最多,得兩丁友打…
男主又成日miss
舊 10-21-17, 09:48 AM   #20
野良猫
肥倫

意外地快爆機
而且因為冇理過昇華系統搞到後面好難打而重新玩過一次

故事冇乜用心睇,算合格吧

戰鬥因為重玩關係不斷去搞昇華所以變得好易打
最後boss啲武防冇強化又冇拎最強武器下都叫樂勝

整體嚟講都玩得過
支線係有但唔睇攻略根本唔會知要點發生

戰鬥方面因為有昇華又有塔幫助,玩起嚟實在太易
至少打卒永遠就係偷襲開戰>出技練昇華>完場
要挑戰嘅話就唔用塔唔昇華唔強化武防咁去打,會刺激好多

最後,atb系統下始終都係有高行動力嘅角色最強,桑島
舊 10-23-17, 08:51 AM   #21
天野

引用:
意外地快爆機
而且因為冇理過昇華系統搞到後面好難打而重新玩過一次

故事冇乜用心睇,算合格吧

戰鬥因為重玩關係不斷去搞昇華所以變得好易打
最後boss啲武防冇強化又冇拎最強武器下都叫樂勝

整體嚟講都玩得過
支線係有但唔睇攻略根本唔會知要點發生

戰鬥方面因為有昇華又有塔幫助,玩起嚟實在太易
至少打卒永遠就係偷襲開戰>出技練昇華>完場
要挑戰嘅話就唔用塔唔昇華唔強化武防咁去打,會刺激好多

最後,atb系統下始終都係有高行動力嘅角色最強,桑島
估唔到咁快爆
見你願意重玩,我諗系統唔太差
呢隻都係俾人懷念下以前既RPG game
都會買黎試下
唔該晒你寫既評價

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] Blade Strangers | 格鬥 | PS4, NS 安安 電視遊戲討論版 8 09-04-18 11:53 AM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM
[多機種] NBA Playgrounds ︱PS4, XB1, NS︱2vs2 信長 電視遊戲討論版 67 07-18-17 08:40 PM
[多機種] Earth Atlantis | デジタル専売 | PS4, X1, NS neo2046 電視遊戲討論版 0 05-22-17 01:15 PM

現在的時間是 10:34 PM

手機版 | APP版