Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 33  ... 最後
日本動漫畫討論版>佐島勤「魔法科高校の劣等生」総合THREAD
仁飛 04:08 PM 05-05-14
作者: pet3:
反池力魔法就能把子彈全部吸起了

另外 硬魔法能普通槍射唔穿

你是看小說定睇動畫
至少要去到萬磁王嘅級數,先至可以對應所有子彈同槍械吧
pet3 04:13 PM 05-05-14
作者: 仁飛:
至少要去到萬磁王嘅級數,先至可以對應所有子彈同槍械吧
又不是個個"普通"魔法使會一個人打成村普通士兵

魔法使都會整隊咁上嘛

十司族果d咁勁當時另計
仁飛 04:31 PM 05-05-14
作者: pet3:
又不是個個"普通"魔法使會一個人打成村普通士兵

魔法使都會整隊咁上嘛

十司族果d咁勁當時另計
等等,咁樣都解決唔到問題喎
你成隊上,我咪成隊用重火器囉,你地聚埋一切我仲易掃

製造火炮容易,定係訓練一個能抵抗火炮嘅魔法師容易?
「黑魔法防禦術-第十章 攻城篇
記住,世界上沒有能在12mm穿甲彈的掃射下保持原型的東西,就算有,你也只要加大口徑就夠了」
pet3 04:41 PM 05-05-14
等等,咁樣都解決唔到問題喎
你成隊上,我咪成隊用重火器囉,你地聚埋一切我仲易掃

製造火炮容易,定係訓練一個能抵抗火炮嘅魔法師容易?
正常一科畢業生都能輕鬆秒出個大火球魔法

機動性,破壞力都比普通士兵好

另外>萬磁王嘅級數,先至可以對應所有子彈同槍械吧
一個高級魔法使出這招後
全場普通士兵就玩完

但普通魔法使還能用魔法攻擊

即使普通魔法使 對數位普通士兵
硬化(加防),加速魔法 再接火球魔法
也是壓倒性

更別說
魔法使也可以用槍+魔法

你計玩偷襲/流彈 / 幾百人打一人
要咁迫死一位普通魔法使
咁無限的普通人實贏緊架
FREDDY@o@ 04:41 PM 05-05-14
除左上帝/ 十文字級數, 其他人都擋唔到重火力, 包括果班強得不合常理既高中生
細路翔 04:57 PM 05-05-14
所以咪話班魔法師望落係農業同建造業有用d(?

難以普及,方便性同破壞力又唔係勁到現時科技難以望其項背既武器根本產廢

越基礎既原理產生既破壞力越大,你睇老美最緊搞緊果個上帝之杖就知

依套野d魔法仲要搞到懶複雜完全無人去點優化個系統,剩係識係一邊搞咩一科二科浪費資源,我覺得小褲褲魔女個魔法x軍武設定都嚴謹過依套
ouki 04:59 PM 05-05-14
作者: FREDDY@o@:
除左上帝/ 十文字級數, 其他人都擋唔到重火力, 包括果班強得不合常理既高中生
E兩個係單打MS......上帝/十文字係怪物級.....一字長子可以秒士兵.....但都打不到MS.....

強得不合常理既高中生....只有近戰組可以上戰場
仁飛 05:01 PM 05-05-14
所以這群一科畢業生全部都有萬磁王的強度?
好吧,先不質疑這一點,那請問國家有對這班超能人士作出甚麼制約嗎?
例如在腦中植入炸彈或人格催眠,預防這群新人類會反客為主推倒現有政府,清洗舊人類
細路翔 05:05 PM 05-05-14
好吧,先不質疑這一點,那請問國家有對這班超能人士作出甚麼制約嗎?
例如在腦中植入炸彈或人格催眠,預防這群新人類會反客為主推倒現有政府,清洗舊人類
唔會,因為班魔法師既基本上都係富二代/xx家族傳人

根本唔需要對抗體制,佢地就係體制本身(笑

日本既網路右翼世代最愛依味
仁飛 05:10 PM 05-05-14
作者: 細路翔:
唔會,因為班魔法師既基本上都係富二代/xx家族傳人
根本唔需要對抗體制,佢地就係體制本身(笑
日本既網路右翼世代最愛依味
即係好似Seed咁,有錢人就做基因改造,等下一代變得更強大,
無錢人就只能夠繼續過下等人生活?
pet3 05:12 PM 05-05-14
現有政府也是魔法使貴族控制
點會限自己人

血洗舊人類?
死哂舊人邊有下人用

下人就是為了服務魔法使存在吧

不過這套就是
下人也有機會生到魔法使
細路翔 05:15 PM 05-05-14
日本二次元作品成日都寫d咩xx家族出黎講到好威架啦

通常都唔考慮實際威既係錢唔係個家族本身(?
仁飛 05:18 PM 05-05-14
因為我睇K島話男主嘅夢想係將魔法師變得更普及,唔會淨係被視為兵器
但家陣咁睇,魔法師根本無機會上戰場啦,個個都高人一等,點會送上戰場送死
細路翔 05:22 PM 05-05-14
因為我睇K島話男主嘅夢想係將魔法師變得更普及,唔會淨係被視為兵器
但家陣咁睇,魔法師根本無機會上戰場啦,個個都高人一等,點會送上戰場送死
作者應該係相信自已生活係500年前左右貴族仲要帶頭衝既年代掛

講起k島只能貼依張(?
pet3 05:25 PM 05-05-14
所有有狗校戰這種有哂醫生睇住既比賽
尼路 06:22 PM 05-05-14
作者: 細路翔:
日本二次元作品成日都寫d咩xx家族出黎講到好威架啦

通常都唔考慮實際威既係錢唔係個家族本身(?
現實來講財力=實力=權力。
咁將財力簡單換做其他東西理論上又通,又可以串返現個貴族制度。何樂而不為?
當然理論上啦……有咁簡單就好……無其他配套只係突兀……
森原里美 10:09 PM 05-06-14
第5話

真由美
下回上帝帶埋個妹一齊去玩
Van仔 07:46 PM 05-07-14
到底一個有軍用武器既恐怖集團可以入到學校,而班學生完全係唔會驚之餘仲要唔死人 其實個原理係點做到

作者: 森原里美:
第5話

真由美
下回上帝帶埋個妹一齊去玩
黑貓
Kinny Riddle 09:31 PM 05-07-14
一直想吐呢個嘈:我知ACG入面既學生會權力係大得好鬼死離譜,但D老師洗唔洗全部被鬼隱o西啊?由第一集到而家一個老師都冇出現過。XD
緋村 光 09:35 PM 05-07-14
作者: Kinny Riddle:
一直想吐呢個嘈:我知ACG入面既學生會權力係大得好鬼死離譜,但D老師洗唔洗全部被鬼隱o西啊?由第一集到而家一個老師都冇出現過。XD
有呀,肥婆小野遙囉
因為mainly講二科生,而二科係冇老師...

橫濱篇會有多個阿sir

唔知捏到幾多所以SPOIL左佢算
冇話更普及,純粹多啲用途唔係只有兵器呢個出路,方法係整魔法核電(加埋飛行魔法,估計大概係等魔法可以係日常生活到用)。不過同時男主既表現亦令人發現魔法師是很好用的兵器(笑),真係神又係佢鬼又係佢

Van仔 11:16 AM 05-08-14
作者: Kinny Riddle:
有一個出現左架 仲被人話太性感唔似老師
尼路 11:26 AM 05-08-14
作者: Van仔:
有一個出現左架 仲被人話太性感唔似老師
個個係老師咩?我一直以為係保健室校醫
小嘉 12:11 PM 05-08-14
果個認真D講叫社工就差唔多
ouki 12:21 PM 05-08-14
作者: 小嘉:
果個認真D講叫社工就差唔多
的確係社工

後面出埋都唔知有冇5個老師(我睇到雙7)

社工動畫改到好肥....明明小說同漫畫都畫得OK.....好似動畫禁GE樣....正副業都唔覺得她會找到食
細路翔 08:31 PM 05-08-14
少年你年輕唔明白風俗業入面有肉既先係被指名數最高(?
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 33  ... 最後

返回主題版面