Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-05-14, 04:08 PM   #551
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
引用:
作者: pet3 查看文章
反池力魔法就能把子彈全部吸起了

另外 硬魔法能普通槍射唔穿

你是看小說定睇動畫
至少要去到萬磁王嘅級數,先至可以對應所有子彈同槍械吧
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-14, 04:13 PM   #552
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 仁飛 查看文章
至少要去到萬磁王嘅級數,先至可以對應所有子彈同槍械吧
又不是個個"普通"魔法使會一個人打成村普通士兵

魔法使都會整隊咁上嘛

十司族果d咁勁當時另計

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-14, 04:31 PM   #553
仁飛
Crazy Gamer

引用:
作者: pet3 查看文章
又不是個個"普通"魔法使會一個人打成村普通士兵

魔法使都會整隊咁上嘛

十司族果d咁勁當時另計
等等,咁樣都解決唔到問題喎
你成隊上,我咪成隊用重火器囉,你地聚埋一切我仲易掃

製造火炮容易,定係訓練一個能抵抗火炮嘅魔法師容易?
「黑魔法防禦術-第十章 攻城篇
記住,世界上沒有能在12mm穿甲彈的掃射下保持原型的東西,就算有,你也只要加大口徑就夠了」

此篇文章於 05-05-14 04:41 PM 被 仁飛 編輯。
舊 05-05-14, 04:41 PM   #554
pet3
The One

引用:
等等,咁樣都解決唔到問題喎
你成隊上,我咪成隊用重火器囉,你地聚埋一切我仲易掃

製造火炮容易,定係訓練一個能抵抗火炮嘅魔法師容易?
正常一科畢業生都能輕鬆秒出個大火球魔法

機動性,破壞力都比普通士兵好

另外>萬磁王嘅級數,先至可以對應所有子彈同槍械吧
一個高級魔法使出這招後
全場普通士兵就玩完

但普通魔法使還能用魔法攻擊

即使普通魔法使 對數位普通士兵
硬化(加防),加速魔法 再接火球魔法
也是壓倒性

更別說
魔法使也可以用槍+魔法

你計玩偷襲/流彈 / 幾百人打一人
要咁迫死一位普通魔法使
咁無限的普通人實贏緊架

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 05-05-14, 04:41 PM   #555
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
除左上帝/ 十文字級數, 其他人都擋唔到重火力, 包括果班強得不合常理既高中生

舊 05-05-14, 04:57 PM   #556
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
所以咪話班魔法師望落係農業同建造業有用d(?

難以普及,方便性同破壞力又唔係勁到現時科技難以望其項背既武器根本產廢

越基礎既原理產生既破壞力越大,你睇老美最緊搞緊果個上帝之杖就知

依套野d魔法仲要搞到懶複雜完全無人去點優化個系統,剩係識係一邊搞咩一科二科浪費資源,我覺得小褲褲魔女個魔法x軍武設定都嚴謹過依套

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-14, 04:59 PM   #557
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
除左上帝/ 十文字級數, 其他人都擋唔到重火力, 包括果班強得不合常理既高中生
E兩個係單打MS......上帝/十文字係怪物級.....一字長子可以秒士兵.....但都打不到MS.....

強得不合常理既高中生....只有近戰組可以上戰場
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-14, 05:01 PM   #558
仁飛
Crazy Gamer

所以這群一科畢業生全部都有萬磁王的強度?
好吧,先不質疑這一點,那請問國家有對這班超能人士作出甚麼制約嗎?
例如在腦中植入炸彈或人格催眠,預防這群新人類會反客為主推倒現有政府,清洗舊人類
舊 05-05-14, 05:05 PM   #559
細路翔
The One

引用:
好吧,先不質疑這一點,那請問國家有對這班超能人士作出甚麼制約嗎?
例如在腦中植入炸彈或人格催眠,預防這群新人類會反客為主推倒現有政府,清洗舊人類
唔會,因為班魔法師既基本上都係富二代/xx家族傳人

根本唔需要對抗體制,佢地就係體制本身(笑

日本既網路右翼世代最愛依味

英國說大家抱團死
舊 05-05-14, 05:10 PM   #560
仁飛
Crazy Gamer

引用:
作者: 細路翔 查看文章
唔會,因為班魔法師既基本上都係富二代/xx家族傳人
根本唔需要對抗體制,佢地就係體制本身(笑
日本既網路右翼世代最愛依味
即係好似Seed咁,有錢人就做基因改造,等下一代變得更強大,
無錢人就只能夠繼續過下等人生活?
舊 05-05-14, 05:12 PM   #561
pet3
The One

引用:
現有政府也是魔法使貴族控制
點會限自己人

血洗舊人類?
死哂舊人邊有下人用

下人就是為了服務魔法使存在吧

不過這套就是
下人也有機會生到魔法使

FGO 目標預算
舊 05-05-14, 05:15 PM   #562
細路翔
The One

日本二次元作品成日都寫d咩xx家族出黎講到好威架啦

通常都唔考慮實際威既係錢唔係個家族本身(?

英國說大家抱團死
舊 05-05-14, 05:18 PM   #563
仁飛
Crazy Gamer

因為我睇K島話男主嘅夢想係將魔法師變得更普及,唔會淨係被視為兵器
但家陣咁睇,魔法師根本無機會上戰場啦,個個都高人一等,點會送上戰場送死
舊 05-05-14, 05:22 PM   #564
細路翔
The One

引用:
因為我睇K島話男主嘅夢想係將魔法師變得更普及,唔會淨係被視為兵器
但家陣咁睇,魔法師根本無機會上戰場啦,個個都高人一等,點會送上戰場送死
作者應該係相信自已生活係500年前左右貴族仲要帶頭衝既年代掛

講起k島只能貼依張(?

英國說大家抱團死

此篇文章於 05-05-14 05:25 PM 被 細路翔 編輯。
舊 05-05-14, 05:25 PM   #565
pet3
The One

引用:
所有有狗校戰這種有哂醫生睇住既比賽

FGO 目標預算
舊 05-05-14, 06:22 PM   #566
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 細路翔 查看文章
日本二次元作品成日都寫d咩xx家族出黎講到好威架啦

通常都唔考慮實際威既係錢唔係個家族本身(?
現實來講財力=實力=權力。
咁將財力簡單換做其他東西理論上又通,又可以串返現個貴族制度。何樂而不為?
當然理論上啦……有咁簡單就好……無其他配套只係突兀……

舊 05-06-14, 10:09 PM   #567
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

註冊日期: Apr 2002
第5話

真由美
下回上帝帶埋個妹一齊去玩

森原里美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-14, 07:46 PM   #568
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
到底一個有軍用武器既恐怖集團可以入到學校,而班學生完全係唔會驚之餘仲要唔死人 其實個原理係點做到

引用:
作者: 森原里美 查看文章
第5話

真由美
下回上帝帶埋個妹一齊去玩
黑貓
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-14, 09:31 PM   #569
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
一直想吐呢個嘈:我知ACG入面既學生會權力係大得好鬼死離譜,但D老師洗唔洗全部被鬼隱o西啊?由第一集到而家一個老師都冇出現過。XD
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-14, 09:35 PM   #570
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
一直想吐呢個嘈:我知ACG入面既學生會權力係大得好鬼死離譜,但D老師洗唔洗全部被鬼隱o西啊?由第一集到而家一個老師都冇出現過。XD
有呀,肥婆小野遙囉
因為mainly講二科生,而二科係冇老師...

橫濱篇會有多個阿sir

引用:
唔知捏到幾多所以SPOIL左佢算
冇話更普及,純粹多啲用途唔係只有兵器呢個出路,方法係整魔法核電(加埋飛行魔法,估計大概係等魔法可以係日常生活到用)。不過同時男主既表現亦令人發現魔法師是很好用的兵器(笑),真係神又係佢鬼又係佢

個人blog:極地白犬(更新再開!!)

此篇文章於 05-07-14 09:41 PM 被 緋村 光 編輯。
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-14, 11:16 AM   #571
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
有一個出現左架 仲被人話太性感唔似老師
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-14, 11:26 AM   #572
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Van仔 查看文章
有一個出現左架 仲被人話太性感唔似老師
個個係老師咩?我一直以為係保健室校醫

舊 05-08-14, 12:11 PM   #573
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
果個認真D講叫社工就差唔多
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-14, 12:21 PM   #574
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 小嘉 查看文章
果個認真D講叫社工就差唔多
的確係社工

後面出埋都唔知有冇5個老師(我睇到雙7)

社工動畫改到好肥....明明小說同漫畫都畫得OK.....好似動畫禁GE樣....正副業都唔覺得她會找到食

此篇文章於 05-08-14 12:23 PM 被 ouki 編輯。
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-14, 08:31 PM   #575
細路翔
The One

少年你年輕唔明白風俗業入面有肉既先係被指名數最高(?

英國說大家抱團死

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 07:40 AM

手機版 | APP版