Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-09-09, 07:05 AM   #51
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

鏡頭一轉~暗夜就輸左啦~重以為佢係6個之中~最勁果個~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-09, 11:36 AM   #52
RahXephone
Senior Gamer
長空

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
oh..no..
我未睇丫
RahXephone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-09, 12:20 PM   #53
achiba
Junior Member

註冊日期: Jul 2006

TVアニメ「FAIRY TAIL」OPテーマ
◆『Snow fairy』
歌:FUNKIST
【発売日】2009年12月2日
【発売元】ポニーキャニオン

TVアニメ「FAIRY TAIL」EDテーマ
◆『完璧ぐ~のね』
歌:渡り廊下走り隊
【発売日】2009年11月11日
【発売元】ポニーキャニオン

此篇文章於 09-13-09 12:34 PM 被 achiba 編輯。
achiba 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-09, 04:07 PM   #54
Terrier
西尾維新飯

註冊日期: Aug 2002
http://www.tv-tokyo.co.jp/anime/fairytail/

スペシャル動画公開しました!
2009年10月9日
スペシャル動画を公開しました!
動画はこちら!

有大概一分鐘既動畫...
整得唔錯

明天就播第一集

此篇文章於 10-11-09 04:37 PM 被 Terrier 編輯。
Terrier 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-09, 04:30 PM   #55
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
隻貓原來係藍色的a

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-09, 07:54 PM   #56
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
隻貓原來係藍色的a
漫畫彩圖已經係藍色la

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-09, 01:16 AM   #57
RahXephone
長空

藍色好怪...orz
RahXephone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-09, 02:25 AM   #58
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
藍貓

舊 10-13-09, 04:52 AM   #59
Darby
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
3DS Friend Code0387 8749 2265
PSN  IDlynx_darby
釘宮貓超可愛!!!
正!!

舊 10-13-09, 12:14 PM   #60
Terrier
西尾維新飯

終於睇左第一集...

主角配音聽唔習慣,個腦成日去左關生+川澄
OPED不錯聽~
不過男女主角過場...個樣定期崩壞
釘宮比預期的正

舊 10-13-09, 03:11 PM   #61
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
第一次睇動畫覺得男女主角把聲唔太配個角色(特別係女主角-.-)

另外點解op度會見到普魯同類似極克ge人= =??
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-09, 03:49 PM   #62
Terrier
西尾維新飯

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
第一次睇動畫覺得男女主角把聲唔太配個角色(特別係女主角-.-)

另外點解op度會見到普魯同類似極克ge人= =??
呢個普魯同RAVE可能係同一存在(冇解釋....類似召喚左普魯過咁黎咁)
在FT入面,它作為「星靈」的存在~名也叫普魯

至於個位...
唔係極克,係另一位角色 (即係好似哈魯同納茲、露西同艾莉個樣差唔多)

呢兩個角色都係初期已經出場

舊 10-13-09, 03:56 PM   #63
[CpSs]crabcrab

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
你睇新少年定日本連載呀
[CpSs]crabcrab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-09, 10:14 PM   #64
真!DC
Banned User
奉行我道

好似好低成本下
釘貓
露茜把聲予想以上違和
聲質好唔match

舊 10-13-09, 10:32 PM   #65
kwsyeung

註冊日期: Jan 2005
第一回d笑料算ok~~
中二病+釘貓總算唔錯的,但涼宮ma...
果然是涼宮

求關注...(汗)
twitter / facebook
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-09, 01:12 AM   #66
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: 真!DC 查看文章
露茜把聲予想以上違和
聲質好唔match
怨念左好耐
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-09, 01:28 AM   #67
neo

註冊日期: Jun 2002
actually is the the comic good?

『目に見えるものを感じずに・・・目に見えぬものを感じられるとでも言うのか?』
『おまえ達にも見えているのだろう?未来永劫、この輪廻を断ち切ることなど出来ないことを。』
『それ故に・・・悔いの残らぬよう、やり遂げなさい。』
「我、生きずして死すこと無し。理想の器、満つらざるとも屈せず。
これ、後悔とともに死すこと無し・・・」
「わかっていたはずだった・・・」「私達は、自由を見られるかしら?」
「これで・・・良かったのか?」
「大丈夫・・・何時かきっと、分かり合える日が来る。
そして、遠い未来へ・・・命は受け継がれるから。」
neo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-09, 01:34 AM   #68
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: neo 查看文章
actually is the the comic good?
不過不失la我覺得

舊 10-14-09, 11:21 AM   #69
比卡SP
Game Master
祭...

引用:
作者: Terrier 查看文章
呢個普魯同RAVE可能係同一存在(冇解釋....類似召喚左普魯過咁黎咁)

至於個位...
唔係極克,係另一位角色 (即係好似哈魯同納茲、露西同艾莉個樣差唔多)

能力都差唔多, 佢同殛克個樣似, 應該唔係作者廢事諗過個樣咁簡單, 妖尾之中仲有另一個又係一樣樣既人
事實上, RAVE入面仲有伏筆未解哂, 直覺認為, 春夏秋冬之間係有暫時未睇得出既緊密關係

舊 10-14-09, 11:50 AM   #70
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
a 睇漫畫又唔係好覺,但動畫D圖就好覺.....
個男主角個頭就係細路頭,但身就好肌肉唔match

a 好似將D後宮男角key落龍珠D人既身度咁違和

舊 10-14-09, 03:38 PM   #71
Terrier
西尾維新飯

引用:
作者: 比卡SP 查看文章
能力都差唔多, 佢同殛克個樣似, 應該唔係作者廢事諗過個樣咁簡單, 妖尾之中仲有另一個又係一樣樣既人
事實上, RAVE入面仲有伏筆未解哂, 直覺認為, 春夏秋冬之間係有暫時未睇得出既緊密關係
RAVE伏筆仲有咩?????(有既都係單行本後記講晒...)

唔奇喎~咁講...
納茲都同哈魯同一個餅印

舊 10-14-09, 05:20 PM   #72
skyleader4

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDelvis_kame
睇左第一集...感覺好似睇緊Rave咁
尤其係最尾拖住女主角跑個度 同rave 第一集最尾差唔多
但個人覺得唔錯 會追會追....

skyleader4 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-09, 06:00 PM   #73
超必

註冊日期: Dec 2004
引用:

至於個位...

故事的年份,早就說明一切....

RAVE 的年份是 0077 年開始...

FT 龍族消失的年份是7年前的 0777年....現在已經是0784年...

是 RAVE 世界的 700 年後,地圖的部分也和 RAVE 某大地的地形相似.....

P.S. 普魯 應該是昇華了,成為「星靈」....
超必 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-09, 07:08 PM   #74
比卡SP
Game Master
祭...

引用:
RAVE伏筆仲有咩?????(有既都係單行本後記講晒...)

唔奇喎~咁講...
納茲都同哈魯同一個餅印
首先, 艾麗=莉莎呢個解說, 並冇解哂所有關於莉莎既伏筆
哈魯有個夢係講莉莎犯左唔知咩罪, 留左係某個空間唔知幾多年, 艾麗果度並冇解釋呢點。
除左之前所講平行世界之外, 最後路西亞並冇死, 只係唔知去左邊
最後講果句都冇任何有心改過,後悔之類既說話, 好難想像佢既計劃已經完結
而且佢既目的係要去平行世界, 佢最後果下消失,都冇講明佢已經失敗左之類

舊 10-14-09, 07:52 PM   #75
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 超必 查看文章
故事的年份,早就說明一切....

RAVE 的年份是 0077 年開始...

FT 龍族消失的年份是7年前的 0777年....現在已經是0784年...

是 RAVE 世界的 700 年後,地圖的部分也和 RAVE 某大地的地形相似.....

P.S. 普魯 應該是昇華了,成為「星靈」....
其實普魯可能一開始已經係星靈,不過得莉莎召喚到佢
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[廣告 - CW] [CW31][B-7][RED RIBBON REVENGER]FAIRY TAIL,百鬼小當家 18禁本 CR琵琶湖支社長 Cosplay同人MIX討論區 0 01-31-11 02:11 PM
[廣告 - RG] [RG6][INDIGO-4][RED RIBBON REVENGER]FAIRY TAIL,百鬼小當家 18禁本 CR琵琶湖支社長 Cosplay同人MIX討論區 1 12-17-10 01:44 AM
[動畫] 怪盜st.tail 問題 Minga 日本動漫畫討論版 3 12-21-08 05:18 AM
Gary Fong Whale Tail ZERO NEKO 照相館 6 03-16-07 01:02 AM
[分享]Bottle Fairy 圖 X 6 不死身的出木杉 日本動漫畫討論版 8 01-27-05 10:51 AM

現在的時間是 08:30 PM

手機版 | APP版