Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 05-20-17, 11:47 AM   #826
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
大帝無mvp候選即刻証明俾人睇
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 12:10 PM   #827
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
大帝無mvp候選即刻証明俾人睇
咁以騎士既戰績,又唔怪得人....

Boston 個局唔知點拆
先唔講防守,但進攻至少要去返正常水平
其實cavs只係守緊IT一個, pick and roll迫你IT甩波,然後等其他人炒
而家Boston唔係冇open look,但其他球員嚴重到一球都入唔到
Cavs打得好,但差距唔應該咁大...大到一個地步係2節收工(其實我覺得係1節.....)
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 03:26 PM   #828
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
其實如果想 east 有隊可以撼 cavs 的話
下年 paul george/butler 應該去邊隊?? celtics??
除左佢地同 kawhi 之外都無乜邊個叫做頂到 lbj

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 05:42 PM   #829
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
巫師應該有得打下
雖然我唔係好鐘意Wall

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 05-20-17, 07:50 PM   #830
Penny仔

引用:
作者: Shadow 神 查看文章
其實如果想 east 有隊可以撼 cavs 的話
下年 paul george/butler 應該去邊隊?? celtics??
除左佢地同 kawhi 之外都無乜邊個叫做頂到 lbj
睇Salary Cap的話, 應該只得Boston陣容上有大幅提升空間
而家Boston除左狀元之外, 亦有足夠空間簽頂薪球星(Hayward?)
再加上Boston擁有2018Nets的首輪籤,亦有Jaylen Brown, Marcus Smart,甚至Jae Crowder可以作交易之用
Boston暑假目標應該鎖定補充PF同SF
舊 05-20-17, 08:41 PM   #831
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
Boston 走組團路線吧...
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 10:39 PM   #832
搖搖
永遠的毛毛王子↓

KL G3未必出.......今年都係休息算啦

舊 05-21-17, 09:26 AM   #833
搖搖
永遠的毛毛王子↓

IT後兩場應該都出唔到...東區唔駛睇

舊 05-21-17, 09:30 AM   #834
搖搖
永遠的毛毛王子↓

David Lee都傷埋.......

舊 05-21-17, 09:52 AM   #835
Penny仔

引用:
作者: 搖搖 查看文章
David Lee都傷埋.......
連罰球都射唔到
不過呢下堅唔好彩,唔關Green事
舊 05-21-17, 10:03 AM   #836
Penny仔

Aldridge...........
而家變左Mcgee籃底稱霸
舊 05-21-17, 11:33 AM   #837
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
兩邊都可以等FINAL先睇...
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-17, 02:39 PM   #838
搖搖
永遠的毛毛王子↓

NBA 討論區 VOL. 41 - 球季開始了

唔到總冠都無咩好講

---

球哥比佢老豆害死
之前已經好多出位言論,今次講到KI屋企...過哂火
真係留名等睇LBJ出手打爆佢

湖人都好似想縮...唔揀佢...

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 05-21-17, 02:40 PM   #839
搖搖
永遠的毛毛王子↓

NBA 討論區 VOL. 41 - 球季開始了

del 重複左

舊 05-21-17, 03:58 PM   #840
Penny仔

引用:
唔到總冠都無咩好講

---

球哥比佢老豆害死
之前已經好多出位言論,今次講到KI屋企...過哂火
真係留名等睇LBJ出手打爆佢

湖人都好似想縮...唔揀佢...

增加仇恨值,等自己個仔可以吸多D經驗值......掛

如果合用的話, Lakers就會揀
咁大間籃球豪門,應該唔怕你區區一粒波既
舊 05-21-17, 04:53 PM   #841
搖搖
永遠的毛毛王子↓

引用:
作者: Penny仔 查看文章
增加仇恨值,等自己個仔可以吸多D經驗值......掛

如果合用的話, Lakers就會揀
咁大間籃球豪門,應該唔怕你區區一粒波既
應該真係驚.........
https://www.washingtonpost.com/news/...=.c16505881383

不過球哥個人評價都幾好, 如果控制到佢老豆收口應該都值得期待下

舊 05-21-17, 10:14 PM   #842
Penny仔

引用:
應該真係驚.........
https://www.washingtonpost.com/news/...=.c16505881383

不過球哥個人評價都幾好, 如果控制到佢老豆收口應該都值得期待下
咁都要check 下既

變了味的playoff, 變左收山大戰......
舊 05-22-17, 09:53 AM   #843
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
史上最無趣既conference final,
可能連final都唔想追,
極唔想睇到KD或者吾皇事但一個攞champ

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-17, 10:15 AM   #844
Penny仔

呢場boston真心唔差
可能已經冇咩壓力,
同埋可能冇IT呢個防守重點, 反而難守左....
舊 05-22-17, 10:42 AM   #845
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Penny仔 查看文章
呢場boston真心唔差
可能已經冇咩壓力,
同埋可能冇IT呢個防守重點, 反而難守左....
原來平分!
頭先見相差16分以為已經無野睇,
好波

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-17, 10:54 AM   #846
搖搖
永遠的毛毛王子↓

反超埋

舊 05-22-17, 11:01 AM   #847
Penny仔

嗚呀.........洗框絕殺
舊 05-22-17, 11:08 AM   #848
搖搖
永遠的毛毛王子↓

無得睇全勝總冠對戰了

舊 05-22-17, 11:13 AM   #849
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
寶麗龍你睇下你

舊 05-22-17, 11:15 AM   #850
Penny仔

引用:
作者: Sar8 查看文章
寶麗龍你睇下你
因為廢囉(鞭屍)

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 40 - CLOSED 阿聰 體育版 1001 11-05-16 12:48 PM
NBA 討論區 VOL. 38 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 11-25-15 01:38 PM
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM

現在的時間是 12:21 AM

手機版 | APP版