Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-01-05, 10:48 PM   #76
luciferdark
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 貪食蛇
重有好漫長的路先玩到sp.....
第一周56版中....
你唔介意ge我俾我個第五周開波save你囉~
主角pp 8xxx

舊 09-01-05, 10:50 PM   #77
Bahamut

註冊日期: Apr 2003
之前聽人講過, 自已剛剛証實了

"卡碧尼mk II (黑色)" 的改造值會繼承到 "白卡碧尼"

搞到唔知重唔重打第45話好
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 10:51 PM   #78
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: 肥陸行鳥
放部補給機入小隊都得
但會用咗一ROUND時間
附近放一部都得
我係放佢同ZZ一齊的
一部打完到下一部
打曬都完啦

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 10:52 PM   #79
肥陸行鳥
Eternal Flame™
↓壓倒的存在感

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code4957 2283 8472
PSN  IDelfultima
XBox Live Gamertagelfultima
引用:
作者: luciferdark
主角pp 8xxx
我想要一個過左extra hard的save...打左成個月...都仲爭一關先完一周=.=
想爆晒4個主角...睇黎隻A3夠我玩過年

村名: ペンキン
特產: 橙
肥陸行鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 10:54 PM   #80
肥陸行鳥
Eternal Flame™
↓壓倒的存在感

3DS Friend Code4957 2283 8472
PSN  IDelfultima
XBox Live Gamertagelfultima
引用:
作者: 計劃犯罪者
但會用?髐@ROUND時間
附近放一部都得
我係放佢同ZZ一齊的
一部打完到下一部
打曬都完啦
唔知今集同上集係咪一樣
上集將補給/修理機放入小隊,全小隊一turn會補 10%EN/HP
我覺得仲有呢個效果

村名: ペンキン
特產: 橙
肥陸行鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 10:56 PM   #81
貪食蛇
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
主角pp 8xxx
謝了~不過自己玩有趣d~

此篇文章於 09-01-05 11:00 PM 被 貪食蛇 編輯。
貪食蛇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 10:58 PM   #82
luciferdark

引用:
唔知今集同上集係咪一樣
上集將補給/修理機放入小隊,全小隊一turn會補 10%EN/HP
我覺得仲有呢個效果
sure係, 我細佬打緊四大主角mode, 隻黑天使(en回復小)加左gs-ride,加埋一隻補給機,
d en turn turn好似無用過咁, 但佢係前鋒

舊 09-01-05, 10:59 PM   #83
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
唔知今集同上集係咪一樣
我覺得仲有呢個效果
好似唔覺喎
但係都唔夠啦
4~5ROUND才補回一次

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 09-01-05, 11:00 PM   #84
kaka
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 貪食蛇
其中一版要7回合殺230隻敵人........
如果一次過會爽好多,再多d都唔驚,一砲過...
6隊6隊咁出好冇癮...
請問係第幾話?
我玩到50都唔多覺…

舊 09-01-05, 11:03 PM   #85
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
作者: kaka
請問係第幾話?
我玩到50都唔多覺…
53话 出航!银河殴り入み舰队!

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 09-01-05, 11:06 PM   #86
luciferdark

引用:
53话 出航!银河殴入舰队!
大陸forum有人做到12xx擊落樓....
挑戰緊1800...
補圖:
出自機戰世界forum tony之手....

此篇文章於 09-01-05 11:11 PM 被 luciferdark 編輯。
luciferdark 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 11:08 PM   #87
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
挑戰緊1800...
佢地去到第幾回目呀...

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 09-01-05, 11:10 PM   #88
luciferdark

引用:
佢地去到第幾回目呀...
有人三周1573...

舊 09-01-05, 11:11 PM   #89
修羅Lemon
Game Master
解毒不能 喪屍咬人

註冊日期: Apr 2002
引用:
挑戰緊1800...
前題係味唔比用吉姆王先?
如果唔係係可以玩到無限擊落數

舊 09-01-05, 11:13 PM   #90
luciferdark

引用:
作者: 修羅Lemon
前題係味唔比用吉姆王先?
如果唔係係可以玩到無限擊落數
佢地唔鐘意用吉吉神ga....
如果用的話我第二周都做到12xx~

舊 09-01-05, 11:26 PM   #91
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
佢地唔鐘意用吉吉神ga....
如果用的話我第二周都做到12xx~
我都唔鐘意用吉姆王
因為雀巢太樣衰XD
而且此機是超級系
不合我的美學

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 09-01-05, 11:33 PM   #92
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
好囉.. 終於有我可以睇到佢打的日文的人開頭post 啦..
不過重有D日文未改番..

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 11:44 PM   #93
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 修羅Lemon
反擊TURN之前你排好晒機令敵人全部係你ALL射程內味得囉~
絕對唔會需要到用多幾TURN~
亦都唔會比可P(ALL)用多一兩TURN~
但我係要用幸運尼賺錢喎,

咁樣唔用幸運緊係無p都得al

我隻zeta 同加美尤由有得用佢開始到而家都一直係最top 墜擊王
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 11:45 PM   #94
ivanhui
Junior Member

註冊日期: Oct 2004
引用:
用佢嚟捱下炮, 兩三turn就ok啦.
同埋...
請追post.........
追post追post~
我大概知道要捱炮同好似話少hp d升快d,
另想知道有冇辦法可以清楚計到~
thx~~
ivanhui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 11:55 PM   #95
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
不過而家我d錢都唔知改乜好............

我又唔鐘意將d 超級系改爆hp同裝甲喎......
咁好似好無難度,
諗都唔洗諗就沖過去咩都唔怕........

要用既主力武器又已經改晒咁滯....
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-05, 12:18 AM   #96
luciferdark

引用:
作者: ivanhui
追post追post~
我大概知道要捱炮同好似話少hp d升快d,
另想知道有冇辦法可以清楚計到~
thx~~
上個version好似有人post個個表, 但真係搵唔到....

舊 09-02-05, 02:42 AM   #97
上等兵

我想問下果d trun數既多少會唔會有d咩影響?
上等兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-05, 02:54 AM   #98
Led Mirage

引用:
作者: 上等兵
我想問下果d trun數既多少會唔會有d咩影響?
影響最尾關係咩....

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-05, 02:56 AM   #99
上等兵

引用:
作者: Led Mirage
影響最尾關係咩....
因為我而家用真男打緊35話,果部大佬機打完可以再打,但係我又唔知屈唔屈佢好
我驚打太耐之後會有影響..
上等兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-05, 08:45 AM   #100
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: CSY
好囉.. 終於有我可以睇到佢打的日文的人開頭post 啦..
不過重有D日文未改番..
請問用咩方法?我只係睇到一D用words打出黎既日本語..,
Thanks a lot!!

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:51 AM

手機版 | APP版