Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-01-04, 01:20 PM   #26
爽神
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
入手啦~~

引用:
作者: elmond
有冇人買左,我揀左好耐,本本封面都有一條條痕,已經換過一本,都一樣,大家有否此情況?
係...
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 02:01 AM   #27
arlung
Junior Member

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Mr.66
大然既潮與虎第一期初版(97年5月)封面真係有金字架
本野而家仲係書櫃
e....................

我果本第一期都係初版一刷 wor 寫住1997年5月

但係封面無金字 wor

我係第一日出就買架啦 wor........................

點解

你可唔可以 post 下..................
arlung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 03:37 AM   #28
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
作者: arlung

但係封面無金字 wor

我係第一日出就買架啦 wor........................

點解

你可唔可以 post 下..................
唔好話你~我本初版第一期都唔係金字~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 03:46 AM   #29
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
睇返第一期.........d畫功......好唔慣

如果當年潮與虎有出動畫就好.....可惜只有OVA(係未叫OVA )

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 03:48 AM   #30
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Mage.千砂望
唔好話你~我本初版第一期都唔係金字~
me three

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 04:52 AM   #31
Mr.66
Game Master

註冊日期: Sep 2003
引用:

但係封面無金字 wor

點解

你好彩,
岩岩問人借左部DC

此篇文章於 05-02-04 05:30 AM 被 Mr.66 編輯。
Mr.66 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 03:32 PM   #32
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
原來不是大然

舊 05-02-04, 05:03 PM   #33
Mr.66
Game Master

引用:
原來不是大然
你係咪有另一本與別不同既大然出版潮與虎?
定或是你未見過大然出既潮與虎?

舊 05-02-04, 05:39 PM   #34
elmond
女權主義信奉者

引用:
你係咪有另一本與別不同既大然出版潮與虎?
定或是你未見過大然出既潮與虎?
我見到好像是黑色的,少年館=大然?

舊 05-02-04, 06:04 PM   #35
Mr.66
Game Master

引用:
我見到好像是黑色的,少年館=大然?
你見果D應該至係第二版豪華版

少年館即係類似文傳既citicomics
莫非citicomics就唔係文傳出? :bface:

舊 05-02-04, 06:05 PM   #36
elmond
女權主義信奉者

引用:
你見果D應該至係第二版豪華版

少年館即係類似文傳既citicomics
莫非citicomics就唔係文傳出? :bface:
O......
SORRY.....
原來搞錯了

舊 05-02-04, 06:07 PM   #37
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
引用:
作者: T.S
睇返第一期.........d畫功......好唔慣

如果當年潮與虎有出動畫就好.....可惜只有OVA(係未叫OVA )
冇咩???
我記得以前無線夜晚播過ga啵....
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 07:33 PM   #38
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
你好彩,
岩岩問人借左部DC

點解真係有金字既~
我果本黑字~個"1"字底色都唔係紫色係紅色...

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 07:36 PM   #39
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
如果有人肯出番港版魔偶就好
台版實在頂唔順

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 11:41 PM   #40
Mr.66
Game Master

引用:
作者: 我係我
冇咩???
我都記得果陣無記播過,
果陣我未睇過漫畫,
都已經深深被吸引

不過內容好似去到漫畫第三期左右就無繼續 (超無奈)

舊 05-02-04, 11:49 PM   #41
Mr.66
Game Master

引用:
作者: Mage.千砂望
點解真係有金字既~
我果本黑字~個"1"字底色都唔係紫色係紅色...
我其餘果D都係紅色
我諗果本vol 1係類似足小RT2002 vol 1金字版呱

不過本野當初係邊到買到就真係唔記得lu
但我諗實有大把人有既 (漫畫既特別版不嬲都唔算特別)

舊 05-03-04, 01:05 AM   #42
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 我係我
冇咩???
我意思係無跟足漫畫黎出動畫

唔知點分開"跟足漫畫黎出的動畫" and OVA

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-04, 02:17 AM   #43
arlung

引用:
你好彩,
岩岩問人借左部DC

想哭呀

點解我本無.............................
舊 05-03-04, 02:25 AM   #44
arlung

引用:
作者: T.S
我意思係無跟足漫畫黎出動畫

唔知點分開"跟足漫畫黎出的動畫" and OVA

細個就係睇無記發現潮與虎, 幾年之後突然見到大然出, 真係好開心

係好最愛的漫畫
舊 05-03-04, 12:17 PM   #45
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:

想哭呀

點解我本無.............................
因為依本係特別版...
果時我frd要羅張野去換金字封套...

舊 12-14-04, 08:07 PM   #46
pigmike

註冊日期: Apr 2004
潮與虎

請問潮與虎16出左未ar

舊 12-14-04, 08:16 PM   #47
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
潮與虎大完局了好幾年...........
定還是任想問港版魔偶??
香港大然都摺左幾世了..

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-04, 08:18 PM   #48
Dor
Game Master

引用:
作者: 嘿哈兒
潮與虎大完局了好幾年...........
定還是任想問港版魔偶??
香港大然都摺左幾世了..
佢應該係問再版既潮與虎

舊 12-14-04, 09:15 PM   #49
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: Dor
佢應該係問再版既潮與虎
那本叫"潮&虎"

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-04, 09:36 PM   #50
pigmike

yes ar.就係呢本la"潮&虎"文傳出的

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「プラスティック・メモリーズ」第1話「はじめてのパートナー」 money 日本動漫畫討論版 57 09-05-15 05:16 PM
[動畫] 豊田巧「RAIL WARS! 」第1話「けーよんへようこそ!」 money 日本動漫畫討論版 51 03-10-15 05:38 PM
八田鮎子「オオカミ少女と黒王子」第1話「自縄自縛-Liar-」 money 日本動漫畫討論版 11 11-10-14 06:01 PM
[動畫] 春野友矢「ディーふらぐ!」第1話「風間一派だ!」 money 日本動漫畫討論版 135 09-23-14 07:09 PM
海冬レイジ「機巧少女は傷つかない」 第1話「Facing“Cannibal Candy"I」 money 日本動漫畫討論版 20 06-07-14 10:38 AM

現在的時間是 03:18 AM

手機版 | APP版