Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-14-18, 02:53 PM   #76
Super Bus
God of Gamer
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Ishimura 查看文章
笑話:向香港人談及負上責任
咁公道講句, 我又同意阿爺嘅講法,
雖然今次事故個車長點都要負上最大責任,
但係有份鬧車長嘅乘客我覺得佢地都責無旁貸,
雖然我亦都唔同意個車長用成車人嘅命較非,
但係又諗下, 依家香港都唔知有幾多乘客成日拎啲 Car 佬嚟做出氣袋,
甚至打 Car 佬都時有所聞,
所以恕我唔客氣都要咁講, 有時啲香港人又真係爭唔落...

至於九巴請 Part time 車長, 我亦唔見得有反對嘅理由,
事實上 Part time 司機喺外國都已經有好耐,
不過大前提係佢地都要接受同全職車長同等嘅訓練同實習

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album

此篇文章於 02-14-18 02:59 PM 被 Super Bus 編輯。
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-18, 04:05 PM   #77
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: Super Bus 查看文章
咁公道講句, 我又同意阿爺嘅講法,
雖然今次事故個車長點都要負上最大責任,
但係有份鬧車長嘅乘客我覺得佢地都責無旁貸,
雖然我亦都唔同意個車長用成車人嘅命較非,
但係又諗下, 依家香港都唔知有幾多乘客成日拎啲 Car 佬嚟做出氣袋,
甚至打 Car 佬都時有所聞,
所以恕我唔客氣都要咁講, 有時啲香港人又真係爭唔落...

至於九巴請 Part time 車長, 我亦唔見得有反對嘅理由,
事實上 Part time 司機喺外國都已經有好耐,
不過大前提係佢地都要接受同全職車長同等嘅訓練同實習

媽人個幾件好似仲好生猛。真係"咁多人死,唔見你死"
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-18, 11:13 PM   #78
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
今日我都有睇到城巴老伯嘅訪問
真心覺得,終於有人講返d 中立嘅説話,而唔係將全部責任推晒落車長到
自己揸過巴士,做到去大老板位,果然明白班細嘅難值之處
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-18, 11:53 PM   #79
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
罷工半個鐘
塞一塞車都唔止
講出黎都比人笑
不過就係大部份人連半個鐘都唔敢玩
港豬就係抵死
抵你地世代為奴

https://www.hk01.com/港聞/162713/-九巴車長...通宵靜坐

光明頂講左膠

此篇文章於 03-06-18 08:32 PM 被 女裝少年 編輯。
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-18, 08:41 PM   #80
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
https://hk.news.appledaily.com/local...80306/57912428

人地外國就可以做到罪不治眾
香港人就個個怕做出頭鳥
真不愧係全世界最低賤既民族

條link仲有話罷搭九巴
你唔搭九巴咪又要搭地鐵
唔通地鐵衰唔過九巴咩

光明頂講左膠

此篇文章於 03-06-18 08:44 PM 被 女裝少年 編輯。
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-18, 10:56 PM   #81
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
過多一個星期, 無人會記得女車長

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-18, 12:10 AM   #82
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
雖然我係九龍人, 對得九巴多有感情,
但係我都難保有朝一日佢都要步中巴後塵...

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-18, 04:51 AM   #83
nds
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2013
女車長好恨做狗巴,笑了^~^
nds 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-18, 07:28 AM   #84