Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-04-12, 01:05 PM   #301
RX-93-2
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
請問智源是否有些少Perfect File的現貨呀?請問放了在何處呀?我應該星期一會去買埋缺了的幾期,希望有現貨啦!
RX-93-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-12, 05:28 PM   #302
wyvern
Game Master

註冊日期: Dec 2004
智源仲未到貨...
頭先經過,順道上去問
我2月15日落訂,佢話最快3月15日先有orz
(我記得佢講過逢星期四五左右都會有貨到,希望今個星期會有得拎啦)

此篇文章於 03-05-12 06:44 PM 被 wyvern 編輯。
wyvern 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-12, 07:27 PM   #303
RX-93-2

引用:
作者: wyvern 查看文章
智源仲未到貨...
頭先經過,順道上去問
(我記得佢講過逢星期四五左右都會有貨到,希望今個星期會有得拎啦)
係?我都剛剛上了去落訂。
舊 03-05-12, 07:34 PM   #304
wyvern
Game Master

引用:
作者: RX-93-2 查看文章
係?我都剛剛上了去落訂。

恭喜你一齊落坑
佢收你300蚊訂金??

我而家等得好心急XD
不過看來「等3~4星期先會有貨」是常識吧

舊 03-05-12, 09:21 PM   #305
RX-93-2

佢收我四百,可能因為我需要另外補購4四本,所以收我多D訂。其實銀根都幾緊的,但捱過半年後就鬆動好多。今日我問過店長,第一批書會耐些,要等約四個星期,但之後就每個星期都返貨,應該是星期三返。
而今日又買多一本連Folder的第一期,睇下邊本第一期靚就那邊本來儲,個Folder就會拿來用,連日本Bid回來的一共有四個可立即用。
舊 03-05-12, 09:27 PM   #306
wyvern
Game Master

引用:
佢收我四百,可能因為我需要另外補購4四本,所以收我多D訂。其實銀根都幾緊的,但捱過半年後就鬆動好多。今日我問過店長,第一批書會耐些,要等約四個星期,但之後就每個星期都返貨,應該是星期三返。
而今日又買多一本連Folder的第一期,睇下邊本第一期靚就那邊本來儲,個Folder就會拿來用,連日本Bid回來的一共有四個可立即用。
oh~
係咪計你一本$73左右??

咁我可能下星期就會有貨到, 希望之後真係每星期都有貨到啦

原來佢仲有第一期連folder的存貨
我唔見佢擺出來, 以為已經被各位版友掃晒

我聽日先去mk拎貨(日本yahoo bid回來的1~17期)
我手上只得2個folder

而家諗緊好唔好訂埋放封面封底專用的那個大folder, 不過好貴......
定係自己買個clear book folder裝起就算呢?

舊 03-05-12, 10:50 PM   #307
RX-93-2

第一期收我35.9日元是290,即係1.237算。
店長說照算率計,即係要睇取書當時的匯率了。
folder呢樣野,當買多7、8期啦!而且唔應該只有181的,一定加期的!
舊 03-05-12, 11:07 PM   #308
wyvern
Game Master

引用:
第一期收我35.9日元是290,即係1.237算。
店長說照算率計,即係要睇取書當時的匯率了。
folder呢樣野,當買多7、8期啦!而且唔應該只有181的,一定加期的!
丫, 仲有
你有冇問埋佢關於9折優惠既野呀??
我見佢寫住咩長期訂閱就有9折, 仲話會成為尊貴VIP
但係無呢D野俾我...

舊 03-06-12, 01:30 AM   #309
RX-93-2

引用:
丫, 仲有
你有冇問埋佢關於9折優惠既野呀??
我見佢寫住咩長期訂閱就有9折, 仲話會成為尊貴VIP
但係無呢D野俾我...
呢樣就冇問喎!要到取書時再問清楚了。
舊 03-06-12, 12:01 PM   #310
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
智源仲未到貨...
頭先經過,順道上去問
咁即係我起碼要等到二十幾號...........

引用:

而家諗緊好唔好訂埋放封面封底專用的那個大folder, 不過好貴......
定係自己買個clear book folder裝起就算呢?
橫掂都係..唔爭在果少少..死埋佢啦XDDD

話時話唔知到時智源幫唔幫到我地換果d 儲齊1-50期印花嘅換領品?

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-12, 07:51 PM   #311
wyvern
Game Master

由日本yahoo bid回來的1~17期終於到手
拎返來真係好重
folder某一隻角有輕微損毀, 第1期封面保存得唔好(好彩之前已在智源買左第1期)
其餘都算ok
879yen買得到真係超好彩+超抵 XD

舊 03-07-12, 09:12 AM   #312
cm2010

註冊日期: Jun 2008
引用:
由日本yahoo bid回來的1~17期終於到手
拎返來真係好重
folder某一隻角有輕微損毀, 第1期封面保存得唔好(好彩之前已在智源買左第1期)
其餘都算ok
879yen買得到真係超好彩+超抵 XD
SOGO 11 樓有一set 兩個 folder 賣
cm2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-12, 11:56 AM   #313
RX-93-2

引用:
作者: cm2010 查看文章
SOGO 11 樓有一set 兩個 folder 賣
下?有嗎?星期日去睇過都唔見有。
舊 03-07-12, 11:58 AM   #314
cm2010

註冊日期: Jun 2008
引用:
下?有嗎?星期日去睇過都唔見有。
咁快賣哂?! 我放工可以去睇一睇
cm2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-12, 07:14 PM   #315
wyvern
Game Master

走去文具鋪買左個clear book
點知d套都唔夠大, 放唔落封面
唔通真係迫我訂佢2100yen那種??

此篇文章於 03-07-12 11:25 PM 被 wyvern 編輯。
舊 03-07-12, 07:21 PM   #316
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
http://ynk.jp/notebook/2009/ClearFile.html
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-12, 10:38 PM   #317
nds新手
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:

走去交具鋪買左個clear book
點知d套都唔夠大, 放唔落封面
唔通真係迫我訂佢2100yen那種??
any photo for 2100yen那種???
thx
nds新手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-12, 11:02 PM   #318
wyvern
Game Master

引用:
作者: nds新手 查看文章
any photo for 2100yen那種???
thx
http://deagostini.jp/gpf/select_item.php

剛剛做左filing, 貼左加強圈再放入folder, 結果係只可放8本
雖然仲有空間, 勉強可以放左1本, 不過就會好唔整齊, 同埋最頂個D頁數好易會爛
(唔用加強圈就應該放到10本(官網話))

此篇文章於 03-07-12 11:25 PM 被 wyvern 編輯。
舊 03-07-12, 11:54 PM   #319
RX-93-2

引用:
http://deagostini.jp/gpf/select_item.php

剛剛做左filing, 貼左加強圈再放入folder, 結果係只可放8本
雖然仲有空間, 勉強可以放左1本, 不過就會好唔整齊, 同埋最頂個D頁數好易會爛
(唔用加強圈就應該放到10本(官網話))
呢個是特大Folder,一次過可以入68期,所以價錢貴好多。
舊 03-08-12, 05:59 AM   #320
wyvern
Game Master

引用:
呢個是特大Folder,一次過可以入68期,所以價錢貴好多。
只不過係放表紙用咋喎,都要咁貴orz
由手機版發出
舊 03-09-12, 07:37 PM   #321
wyvern
Game Master

岩岩又去左中南,搵clear book file
因為封面封底係大過A4 size,所以我要搵比A4再大dd的clear book file用,否則根本放唔落
上面版友提供的link,入面的款式,中南都冇
搵左大半粒鐘,終於得1款係岩用!不過一個只得二十頁,而且見到得返兩個,結果當然俾我掃晒XD
由手機版發出
舊 03-10-12, 07:21 PM   #322
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
尋日喺旺角買港版fact file第四期,走左先發覺D邊位壓到成條痕,唔止凹落去仲有D色
後來諗住返到公司樓下再買本點知全部都係.....
今日喺屋企附近到搵到差D放棄先搵到本正常嘅....=_="

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 01:41 AM   #323
winsonhei
Insane Gamer
三防

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDRX-78_GP-03
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
尋日喺旺角買港版fact file第四期,走左先發覺D邊位壓到成條痕,唔止凹落去仲有D色
後來諗住返到公司樓下再買本點知全部都係.....
今日喺屋企附近到搵到差D放棄先搵到本正常嘅....=_="
我個本都係...但發現時已經c咗出嚟...
winsonhei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 08:44 PM   #324
RX-93-2

引用:
作者: winsonhei 查看文章
我個本都係...但發現時已經c咗出嚟...
我本都是旺角買,但冇事喎。
舊 03-12-12, 04:04 PM   #325
xxxxxx
Game Master

所以我都放棄費事抄

事旦執本唔係咁差無花無摺就算lu
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:46 PM

手機版 | APP版