Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 04-24-04, 01:07 PM   #1
雪舟等楊
God of Gamer
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
Lightbulb BIT COMET

http://bitcomet.com/index.htm
新BT CLIENT
好似幾正

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」

此篇文章於 04-25-04 07:01 AM 被 雪舟等楊 編輯。
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-04, 01:20 PM   #2
flash
Senior Gamer
GAF新人

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 雪舟等楊
http://bitcomet.com/index.htm
新BT CLIENT
好似幾正
我已經放棄左abc,轉用bitcomet
flash 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-04, 01:23 PM   #3
angelsky
Crazy Gamer
CL&L

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDangelsky
3DS Friend Code4957 6769 7414
PSN  IDangelsky
XBox Live Gamertagangelskyhk
我都轉左用bitcomet
不過唔知點解速度比唔上ABC
永遠upload快過download..........

舊 04-24-04, 02:57 PM   #4
pongg
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDpongg / Pongg514
我用bitcomet唔知點解會hang機..
所以都冇用啦
pongg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-04, 04:02 PM   #5
phil077

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 打機之人
我用bitcomet唔知點解會hang機..
所以都冇用啦
係舊版有BUG
新版就唔會的

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-04, 05:41 PM   #6
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
BT Comet 比之前用開的 Client 快幾倍......(汗)
....

舊 04-24-04, 05:48 PM   #7
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
之前又0係谷度又話0.49之後唔會再update...邊條友放流料.../\

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-04, 07:34 PM   #8
phil077

引用:
作者: Hallucino
BT Comet 比之前用開的 Client 快幾倍......(汗)
....
BitComet
速度係其次啦
佢的連線質量(找Peers'速度和數量, 連接Tracker Server穩定性)
比ABC好成幾倍
功能仔細得來, 又實用

題外話:BitComet支援UPnP是什麽的?好似同內聯網有關

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
舊 04-24-04, 07:50 PM   #9
Kaede楓

註冊日期: Jun 2002
BitComet好野黎架
(聽人講0.44最好,0.49多人用,0.50之後的好像滿多bug?)

比起我用ABC時
搵seed同peer個數量同速度都多同快成倍
Kaede楓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-04, 08:44 PM   #10
angelsky
Crazy Gamer
CL&L

Wii U IDangelsky
3DS Friend Code4957 6769 7414
PSN  IDangelsky
XBox Live Gamertagangelskyhk
我就喜歡佢可以選擇性下載
而且個磁碟怏取功能比ABC更保護硬碟

舊 04-24-04, 10:16 PM   #11
貓貓II
Game Master

健康度係咩意思???
貓貓II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-04, 12:42 AM   #12
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
bitcomet成日有新version既???
上個禮拜先51...
50仲幾日就變51添....

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-04, 05:11 AM   #13
星之hunter藍仔
Insane Gamer
天野~翔~

註冊日期: Nov 2002
bit comet真係幾好用
可以好快connect到好多peers
唯一比唔上abc係開始時既download速度比abc慢

相識滿天下
  知己能幾人
~強化系 212 point ~變化系 117 point ~ 放出系 161 point
~具現化系 207 point~操作系 77 point ~特質系 246 point

特質系...個人主義者,有魅力 (個人主義者,カリスマ性有リ) 強化系...單純 (單純で一途)
星之hunter藍仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-04, 02:20 PM   #14
WKF~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
原本這個HD一開始是裝bit comet的...點知d/l rar檔佢變左唔知咩檔........所以決定用番ABC........

大家知咩檔來嗎.....明明是RAR檔來.....

此篇文章於 04-25-04 02:26 PM 被 WKF~ 編輯。
WKF~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-04, 02:22 PM   #15
StOnE
Game Master

唔可以直接用winrar 直接開嗎 ???
StOnE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-04, 02:27 PM   #16
WKF~
Crazy Gamer

引用:
作者: StOnE
唔可以直接用winrar 直接開嗎 ???

張圖以整番好了^^!!

是不行的,因佢變左不是rar檔來....所以開不到
WKF~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-04, 02:35 PM   #17
phil077

引用:
作者: WKF~
原本這個HD一開始是裝bit comet的...點知d/l rar檔佢變左唔知咩檔........所以決定用番ABC........

大家知咩檔來嗎.....明明是RAR檔來.....

係你save的時候出左問題
唔關BitComet事
BitComet完成後會自動改番正確的副檔名

去「資科夾選項」
選「顯示副檔名」
將檔名.bc! 去掉便可

舊 04-25-04, 06:42 PM   #18
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

好似set唔到食同放o既比例.....
以前set左放300%自己停.......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-04, 10:31 PM   #19
Haken Kreuz
Insane Gamer

有個問題
我係由ABC轉用Bit Comet
點解個Download Speed慢得咁離奇..?
Haken Kreuz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-04, 11:14 PM   #20
SamTse

PSN  IDSamars4160
XBox Live GamertagSamars
引用:
作者: henrietta
有個問題
我都覺
SamTse 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-04, 11:18 PM   #21
咭咭王子(一V一)p
God of Gamer

我覺得呢個正過ABC... 改o左DMZ去另一部機之後, 用ABC個upload speed永遠唔過20k... (用ftp upload o野俾人都至少keep住100k以) bitcomet可以做到正常upload speed... 咁就可以share多d俾其他人~

舊 04-26-04, 11:24 PM   #22
phil077

引用:
作者: henrietta
有個問題
我和我d friend情况剛好相反
試吓改一改個port 口

舊 05-26-04, 05:45 PM   #23
最強幻象
Game Master

BitComet 0.52 好用嗎

舊 05-26-04, 06:03 PM   #24
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
覺得最大問題係bitcomet 唔會自動收線
因為我用和記 upload好易過300kb/s
唔記得收一晚的話都幾金
(我冇問題 只係怕第時佢check邊個咁大食捉到咋
當然你亦可以話自己限番速度)

>題外話:BitComet支援UPnP是什l的?好似同內聯網有關
router/firewall support upnp的話
唔駛人手開port 完全自動搞掂

//Blog
//Flickr

此篇文章於 05-26-04 06:07 PM 被 Hayami 編輯。
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-04, 06:06 PM   #25
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
作者: 咭咭姐(一V一)p
我覺得呢個正過ABC... 改o左DMZ去另一部機之後, 用ABC個upload speed永遠唔過20k... (用ftp upload o野俾人都至少keep住100k以) bitcomet可以做到正常upload speed... 咁就可以share多d俾其他人~
你都話改左bt部機唔係dmz
做唔到source exchange 所以咪慢囉
而bitcomet support upnp
自己去開port 可以做到source exchange

(source exchange...原本係edonkey的term
client同client之間的通信 通知其他peer 邊到有source)

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
BT 宮本茂 手機資訊/電腦軟硬討論 0 04-12-04 10:10 PM
bt d file 未dl晒用咩睇 ? SANG2003 手機資訊/電腦軟硬討論 11 04-02-04 12:53 PM
有冇人要 H-Game BT link? wongmc1 H-GAMEの部屋 12 11-26-03 05:39 PM
BT download problem kaworu 手機資訊/電腦軟硬討論 0 10-09-03 02:00 AM
請問邊度有R6 BT o既 UO+CO map add on d/l? 大覺屋師真 PC電腦遊戲討論版 4 07-12-03 03:16 PM

現在的時間是 10:19 PM

手機版 | APP版