Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 10-07-22, 09:48 AM   #976
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
She-Hulk 08:好明顯無換過啲編劇,啲法律戲繼續睇到想口尸品,都唔知咁嘅律師點攞到奬嘅。呢度「嗰個人」明過場性質,性格無咁古肅陰沉,套杉又無之前嘅咁型,唔係之前個版本,不過都收貨~~~個結局完全搵戲嚟做~~~下一話無乜期望。
白痴, 有乜可能連 "有冇跟說明書" 咁基本的問題都冇問清楚個客就上庭?

舊 10-07-22, 09:52 AM   #977
wing
格鬥低手

引用:
作者: 神名レオ 查看文章
冇睇過"那個人",想知佢本身個性格都係同呢集一樣?
指佢之前自己嘅劇入面
完全唔同.................................. 某人自己擔正果套好睇太多,文戲睇到有感情有內心,打鬥又拳拳到肉血腥好多,壞人都唔係卡通式,成套個tone黑暗好多。依家呢個直情做左小丑。

舊 10-07-22, 12:02 PM   #978
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: wing 查看文章
完全唔同.................................. 某人自己擔正果套好睇太多,文戲睇到有感情有內心,打鬥又拳拳到肉血腥好多,壞人都唔係卡通式,成套個tone黑暗好多。依家呢個直情做左小丑。
謝資訊
上網又爬過下文
話呢個性格先係跟返漫畫原作
本身netflix套劇因為太黑暗
原來個陣時係比好多人鬧過唔跟原著添
所以….mcu版都冇得好投訴,起碼搵返同一個演員先

舊 10-07-22, 02:43 PM   #979
wing
格鬥低手

引用:
作者: 神名レオ 查看文章
謝資訊
上網又爬過下文
話呢個性格先係跟返漫畫原作
本身netflix套劇因為太黑暗
原來個陣時係比好多人鬧過唔跟原著添
所以….mcu版都冇得好投訴,起碼搵返同一個演員先
我冇睇漫畫原作, 不過如果只論套劇本身, netflix果套絶對值得睇。3季都非常好睇。

呢個演員/角色在no way home已經出過場, 所以大家都知係會搵番佢做。

舊 10-12-22, 06:47 PM   #980
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
SW: Andor S1E6:工已開,非常刺激緊張,預佢唔會全員生還,而呢度真係個起爆點,不過有度唔係好明,睇下一話有冇解說。

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-22, 03:33 PM   #981
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
She hulk最終回

真是夠哂玩野的結局

總結不是中段比較拖整體還是值得一看的

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-22, 04:11 PM   #982
肉羊哩咖
griffin611

She-Hulk 季終。唔知點講,之前傳出嘅劇情真係咁~~~ 前半有啲夾硬,中間無厘頭,後面叫做比較正常,而最突然嘅,係⋯⋯⋯⋯真係會做嗰套⋯⋯⋯⋯?!

留到最後,字幕後仲有啲嘢,似會連接其他作品。

季度感想隨後。

舊 10-13-22, 04:52 PM   #983
wing
格鬥低手

shehulk s1 ending真係好爆, 我唔知之前有leak, 頭先睇真係有驚喜

舊 10-14-22, 01:17 PM   #984
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
關於俾人拉一事……
雖然SHE HULK同頂頭大佬傾掂數,連劇情都可以改,但佢俾人拉係因為佢發脾氣攪破壞嘛, 搵唔搵到HULK KING其實都應該維持原判, 繼續唔準變身啦......

舊 10-14-22, 05:51 PM   #985
肉羊哩咖
griffin611

老細真係眼利,呢啲係新嘅主角威能,係咁犯法繼續都無事

此篇文章於 10-14-22 06:02 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-14-22, 08:07 PM   #986
wing
格鬥低手

引用:
老細真係眼利,呢啲係新嘅主角威能,係咁犯法繼續都無事
係喎................. kevin果度都冇提呢樣

舊 10-14-22, 09:29 PM   #987
肉羊哩咖
griffin611

Legally Green 《律政綠人兒》

首先講返樣嘢,個結局大約 12 粒鐘之前嚮美國「高登」Redit 上面爆咗出嚟,有 Youtuber 噏咗,本人無無聊聊之下自透咗~

嚡!原本對套嘢都有啲期待嘅,點知~~~ 嗱事先講明:本人唔係咩「男權份子」,你寫到劇入面啲唔係懞就係衰唔係就賤,無所謂,故仔好睇就得。

最斃唔係。下有吐糟,不喜勿入。

如果係想睇法律劇,早前啲真係嘅編劇,接受訪問嗰陣認,佢哋唔識寫法律劇,果然佢哋唔係謙虛,啲法庭戲完全唔掂,第一話唔講,條友搗亂法庭,居然無事,你估係嚮英國咩? 其後啲「案件」,一係輸,一係「庭外和解」,一係就靠其他人幫女主角搞掂~~~ 最攞命嘅係,某話佢做嘢個律師樓辯護條友,居然監粗要個當事人向控方賠償?!咩律師樓嚟㗎?!所以話某話完全無呢啲離譜嘢,睇得比較舒服~

好喇,Marvel 嘛,都有啲超英嘢喇掛?除咗嗰一話之外,完全欠奉。 打就好有限公司,啲 CG 難睇到,最後一話某個突然角式嗰款,真係新低~~~ 佢啲所謂敵人唔好提,只會顯出主角更低能。

睇喜劇,恕本人呢方面遲頓,大部份真係笑唔出,或者除咗某話有人頂唔住班律師,跳窗落街嗰度幾好笑之外,可能啲「目標觀眾」會受啲掛?

(你最終回睇到嗰班編劇,有解畫片講咗過半唔係真係編劇嚟~~~ )

女主角真係唔掂,無自知之明,乜錯都係人哋錯 -- 第一話 Hulk 教佢要控制怒氣,佢唔理,仲串咀返轉頭,結果係點,大家有眼見;又呻成日畀啲男人教佢做佢專業內嘅嘢,上面講過事實證明,佢嘅律師能力極度唔掂;佢口口聲聲話唔鍾意 She-Hulk 個名,但就係正正係因為佢嗰款,無料都坐到一個部門嘅頭,仲有好多仔吼;有話見佢班舊同學,更顯出佢唔係個受人愛戴嘅人~ 另一方面,恨仔恨到發燒,又唔認,成日呻,又無仔運(可唔可以賴編劇?),撞親嘅幾乎都係衰人,最後要出到「洗橫手」呢招搞掂~~~

女主角 Tatiana Maslany 係好戲之人,佢主演嘅 Orphan Black 口碑戴道,呢套演個唔討好嘅角式,都唔緊要,睇 The Good Place,四條主角都各有缺點,但呢套無乜事發生多,發生嘅事一係唔好笑,一係好淺薄無聊,唔係就犯駁;主角又無乜轉變成長,重要寫到乜嘢都無嘢,都唔多洗負責,無乜後果(要數嘅話有時間講);最後變咗一個無趣嘅人物。搞到要啲串星拓起套戲。做 Titania 嘅 Jameela Jamil,佢做 The Good Place 好正,呢度又係嘥晒。睇返轉,嗰個搵阿黃嗰位女仔,可能係呢套最好嘅配角嚟都唔定~

希望當佢係一個獨立宇宙算喇~

舊 10-15-22, 03:42 PM   #988
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
YT/Twitter睇番,呢套應該有10集+Ending tease另一套戲
照計依家個處理,就係應對少左的內容

以戲論戲,呢套先應該係Disney+ so far最差個套
但佢醒在定位就係輕鬆 + Fans向行先,所以睇完又唔會介意好多內容/劇情都係Hea過
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-22, 05:54 PM   #989
wing
格鬥低手

D+ 又多左一堆舊港產片, 可以睇到烏蠅叫人 "食屎"

舊 10-17-22, 07:31 PM   #990
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 420secured 查看文章
以戲論戲,呢套先應該係Disney+ so far最差個套
但佢醒在定位就係輕鬆 + Fans向行先,所以睇完又唔會介意好多內容/劇情都係Hea過
仲介紹畀全世界咩叫「大結局 BBQ」〜〜〜 搞呢套嘢嗰位阿姐好可能睇 TBB 大~

舊 10-19-22, 12:10 PM   #991
wing
格鬥低手

套戲睇到一半, 仲未睇哂就突然落左架, 激氣

舊 10-19-22, 04:33 PM   #992
肉羊哩咖
griffin611

SW: Andor S1E7 好似公式咁,又無乜大動作發生,繼續係人物戲,除咗主角之外,其餘六條線(!)都各有進展,部份有可能指向主角;而主角最後,個發展好意想不到~

要數唔好嘅,就係主角個動機,一下子就咁無咗,而有度畀人以為係 R1 某角出場,點知又唔係~~~

舊 10-23-22, 07:48 PM   #993
肉羊哩咖
griffin611

Andor 漸入佳景,但尼爾遜收睇調查,入到十大但冇第一(She-Hulk 連十大都唔入),真係冇人睇?陰功,套戲幾得,可能一次過煲會好啲。

當然有人賴之前啲嘢爛整壞咗個品牌…本人覺得應該畀多次機會。有人整咗幅圖比較呢套同OB1:

舊 10-26-22, 12:09 AM   #994
肉羊哩咖
griffin611

溫提,聽日除咗有 Andor,仲有成套 Tales of the Jedi 動畫都會出埋,主要係 AotC 之前嘅故事,有 Count Doku 同 Asoka 嘅故仔。

舊 10-26-22, 02:45 AM   #995
肉羊哩咖
griffin611

笑到出眼水呀陰功。

舊 10-26-22, 07:59 PM   #996
肉羊哩咖
griffin611

SW: Andor S1E08 嘩!戲味濃郁,啲人物開始走埋,雖分成五份穿插嚟講,其中三條比較主要嘅,可以預計之後嘅引爆點。尤其監獄同帝都嘅設計對比非常鮮明,做背景嗰班抵讚。可以話好慢熱,好多嘢之前整落嚟嘅,今話開以見成果。

居然有 Andy Serkis 客串!!!

呢套唔係一般動作冒險明快嘅星戰,反而係幾肯試去開展星戰宇宙之作。

舊 10-26-22, 10:25 PM   #997
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
笑到出眼水呀陰功。
呢個過癮
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-22, 04:43 PM   #998
肉羊哩咖
griffin611

SW: Tales of Jedi 分 6 話,分別講 Count Dooku 同 Asoka 嘅故仔,主要係前傳時期嘅事,每話都好短,計埋 15 分鐘都冇。故仔同動作都叫做平衡,有啲位連到前傳電影,無太大驚喜但又唔叫悶,算啱啱好。

舊 11-03-22, 07:28 PM   #999
肉羊哩咖
griffin611

Andor S1E9 :唔似之前每三話出大場面,但今話扯埋好多唔同嘅線,走緊埋一齊。戲味繼續濃厚。真係一次過追會好啲。

舊 11-09-22, 05:39 PM   #1000
肉羊哩咖
griffin611

SW: Andor S1E10 非常精彩嘅一話,除咗有預期咗嘅動作場面,啲演員仲出式,尤其 Andy Serkis 同 Stellan Skarsgård 極度搶戲,兩位咁啱都有一段獨白。而最後男主角同 Stellan Skarsgård 條線都有扭橋,越嚟越黑。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 11:18 PM

手機版 | APP版