Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-11-19, 08:34 PM   #476
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
原創角色不錯,但又只得一部機又是真實系樣又衰。。。。。。

又沒小隊系統到時出擊安排又頭痛了

真龍真是驚喜

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 08:42 PM   #477
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
除左GGG招空間灣曲太過生硬之外(諗起當年時獄篇部ARX7)
其他都滿意了

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 08:42 PM   #478
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: chow263 查看文章
個樣似係有PV3,搵左堆之前介紹過既機出第2招充數,一堆參戰作1秒畫面都無,主角機又係真實系+男女主+妖精

通常PV3先會跟原作主題曲
但D戰闘畫面很悶, 艦戰都麻麻..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 08:43 PM   #479
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
我都係呀! SS 時代 機戰 F , F 完結篇 爆機 , 之後買入返 PS 版 珍藏。

我這個系列 Fans . 不過只爆一次 或者收藏。

本人印象最深刻及最著迷機戰 :

GB 第二次機戰 G 爆機。
超任 第四次機戰 爆機。
SS 時代 機戰 F , F 完結篇 爆機。

其他機戰系列 麻麻地本人普通爆機算/
有D未開始玩 (PS4 機戰V,X/機戰GC/機戰NEO/機戰XO=原來等於機戰GC)。
(PS3 第3次超級機械人大戰Z 時獄篇/第3次超級機械人大戰Z 天獄篇/第3次超級機械人大戰Z 連獄篇)
題外話 :
笨大2018最近終於推出 BB戰士 : 鐵甲萬能俠,鐵甲萬能俠2號
街賣 $ 99 ~ 139.9 (玩反) 太美好,本人只玩 SD BB戰士系列。

本人有玩的系列如下 :
GB 第二次機戰 G 爆機。
超任 第四次機戰 爆機。
SS 時代 機戰 F , F 完結篇 爆機。
PS 機戰合集大全 有儲未玩 ~ 超級機械人大戰COMPLETE BOX。
PS 第四次機戰S , F ,F 完結篇 爆機。
PS 新機戰 ……
思考中……
超級機器人大戰系列- 维基百科 :
https://www.google.com/url?sa=t&sour...ETJkFWULpk-8mP
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
超級機械人大戰系列作品列表
https://zh.m.wikipedia.org/wiki/超級機器人大戰系列作品列表

超級詳盡介紹,閱覽中。

DC戰爭系列,α系列,Z系列,OG系列,魔裝機神系列,

任天堂手提機系列,

第2作至第4作的重製,PS2 超級機械人大戰IMPACT,

其他獨立故事作品,

我本人 大部份玩過 。

機戰
https://www.google.com/search?client...39.HVSKlxx_V7s
再度推薦。

超級機器人大戰系列- 维基百科
超級機械人大戰系列作品列表

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 08:45 PM   #480
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
真龍
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 08:58 PM   #481
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
原創角色不錯,但又只得一部機又是真實系樣又衰。。。。。。

又沒小隊系統到時出擊安排又頭痛了

真龍真是驚喜
俾佢坐亡靈咪得

舊 01-11-19, 09:01 PM   #482
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

加隈亞衣初參戰機戰竟然唔係淡定哥

估唔到

舊 01-11-19, 09:04 PM   #483
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
咁主角機咁雜魚feel應該有得換機啦掛
唔好事旦+兩招都當交左課好wo

舊 01-11-19, 09:08 PM   #484
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
GGG咩事...頹到咁嘅喂....

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 01-11-19, 09:24 PM   #485
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: シェンムー 查看文章

Sent from my iPhone using Gaforum
招空間扭曲偷格偷得好過份

舊 01-11-19, 09:34 PM   #486
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
男主草尾毅又真係好少係機人番配主角群

女主要Wiki一下先

原來18’鬼太郎貓女

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 01-11-19 09:52 PM 被 Tano 編輯。
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 09:36 PM   #487
Tano
嫑憅

引用:
作者: GN00508771 查看文章
加隈亞衣初參戰機戰竟然唔係淡定哥

估唔到
A/Z咁多年連手提都未入又真係奇景

明明第一季好Hit

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 01-11-19, 09:40 PM   #488
Tano
嫑憅

引用:
作者: Sar8 查看文章
咁主角機咁雜魚feel應該有得換機啦掛
唔好事旦+兩招都當交左課好wo
後繼機分分鐘又係
同一部機加甲/裝備再加多兩招大絕頂多加埋地圖炮就算

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 01-11-19, 09:42 PM   #489
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
睇佢極兵好似係副主角用?即係無code應該係主角換機之後副角送部極兵
好似有新系統?見map可以用個人特技,但要用pp
通一關後既行動人數終於唔只5人
有無人覺得勇者王個比例怪怪?

此篇文章於 01-11-19 09:45 PM 被 Lamsze 編輯。
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 09:47 PM   #490
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: Tano 查看文章
男主草尾毅又真係好少係機人番配主角群

女主要Wiki一下先
新人
草尾毅唔少啦
NG騎士、霸王大系、DORORO
至於
庄司宇芽香都算老牌聲優了?

多數活躍於吹替同旁白

動畫比較少

此篇文章於 01-11-19 09:49 PM 被 GN00508771 編輯。
舊 01-11-19, 10:12 PM   #491
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
GGG正比例時都畫得太瘦了
不過H&H特寫隻手唔錯

主角機副駕駛比女主讚
龍馬同隼人 係過場劇情有唔同動作定立繪係咁POSE

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 10:16 PM   #492
Tano
嫑憅

引用:
草尾毅唔少啦
NG騎士、霸王大系、DORORO
至於
庄司宇芽香都算老牌聲優了?

多數活躍於吹替同旁白

動畫比較少
睇得動畫少

櫻木花道之後已經數到頭D
佢配揸部車係我Dream Car之一

女有配真係一套都冇睇....

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 01-11-19, 10:33 PM   #493
Tano
嫑憅

引用:
作者: シェンムー 查看文章

留晒比魔法騎士同槍&劍?

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 01-11-19, 10:52 PM   #494
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
A/Z咁多年連手提都未入又真係奇景

明明第一季好Hit
我都等咗好耐,近年最愛機人番
好想機戰救返白毛出黎,唔好坐一世監

真三一呢,呢隻真三一龍我未見過,出處係邊?(早乙女用果架?)
主角機,應該都係增量彈倉之類做power up

此篇文章於 01-11-19 10:55 PM 被 iu fu pig 編輯。
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 11:13 PM   #495
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: iu fu pig 查看文章

真三一呢,呢隻真三一龍我未見過,出處係邊?(早乙女用果架?)
初出應該係20年前 (有冇咁耐呢?)
PSGAME 三一大決戰

舊 01-11-19, 11:24 PM   #496
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
女有配真係一套都冇睇....
最最最近期咪依家播緊既鬼太郎

舊 01-11-19, 11:26 PM   #497
Tano
嫑憅

引用:
作者: iu fu pig 查看文章

真正真實系機設/兵裝
難得開頭到中段強調人要惡過機

反而好記得港台當年成日不同時段播OP

主角機今集搭Hit&Run炮屈射程戰法居多
新參加太多格機

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 01-11-19, 11:30 PM   #498
Tano
嫑憅

引用:
最最最近期咪依家播緊既鬼太郎
Wiki咗

女主頭像唔同樣以為又玩不同人格

上季得SSSS電光超人算追得最貼

套教育電視細胞都追未完
哪有時間睇其他

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 01-11-19 11:33 PM 被 Tano 編輯。
舊 01-11-19, 11:34 PM   #499
Fio

註冊日期: Dec 2001
女主角表情唔錯
主角機還可以啦,不過近期d主角機都好難令人印象深刻
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-19, 12:31 AM   #500
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: Fio 查看文章
女主角表情唔錯
主角機還可以啦,不過近期d主角機都好難令人印象深刻
其實X主角機唔係唔好,只係隻雀搶眼過部機(話哂最終boss
射擊機都可以演出有氣勢啲,雖然條預告果兩招有啲卒
咁樣反而期待佢全彈發射mode

岩岩見樓上講SSSS,呢套我都幾期待入機戰
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] スーパーロボット大戦 X | PS4,PSV | 發售中 chow263 電視遊戲討論版 521 04-19-18 12:04 AM
[多機種] Birthdays the Beginning︱PS4/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 9 01-09-18 07:32 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 02:08 AM

手機版 | APP版