Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-10-14, 10:45 PM   #76
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
小心, 見到有f字禁語, 雖然圖很歡樂

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-14, 11:50 PM   #77
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: W!LL 查看文章
小心, 見到有f字禁語, 雖然圖很歡樂
執左...
真係想懶d直接響友林cap埋文都唔得......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-14, 09:32 PM   #78
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
無記出王祖藍同WIKI鬥

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 12:26 AM   #79
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

好心無記積下陰德啦......
通常搞到咁揚之後最終都係......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 11-20-14, 12:34 AM   #80
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
友林呢張糟糕好多......
大圖注意

頂...唔講以為自己睇緊版......
佢有反應!

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 07:36 PM   #81
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
結果都係近年最低收視
http://hk.apple.appledaily.com/enews...41120/53149276

大台台慶收視25點 創歷史新低
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 01:34 PM   #82
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: enishi 查看文章
結果都係近年最低收視
http://hk.apple.appledaily.com/enews...41120/53149276

人地高層話因為跑夜馬喎
即係話自己個節廢到連每周播放嘅夜馬都可以搶到收視

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 01:38 PM   #83
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: N0T51B 查看文章
人地高層話因為跑夜馬喎
即係話自己個節廢到連每周播放嘅夜馬都可以搶到收視
陳志雲表示~佢係tvb既時候~跑馬只會低1-2點收視~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 07:58 PM   #84
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: enishi 查看文章
結果都係近年最低收視

獎門人淚目......
搞求婚最終都不及最接近神的JohnMa抽獎......
引用:
黎諾懿奪百萬搶收視
太陽報 – 12時前

【太陽報專訊】前晚無綫台慶收視平均25點,祖藍求婚一幕錄得26點,蔣志光與韋綺姍合唱則有27點,而最高收視為黎諾懿奪百萬大獎,有28點。但昨日有網友指黎諾懿輸入的6886掉轉了,他抽到的號碼是9889,大有造假之嫌!無綫企業傳訊部副總監曾醒明表示不存在造假,因當晚有核數師監察,亦不會收回獎項。

死神Lv.3能力覺醒
舊 12-08-14, 06:28 PM   #85
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

AKB版玩0野王?!......
--------------------------------------
AKB高橋南自製緋聞大整蠱 扮剃頭道歉搞喊隊友

日本女子組合AKB48成員高橋南近日為咗整蠱隊友,同搞笑藝人岡村隆史扮拍拖製造緋聞,過程仲透過節目將成員醜態播出街!佢哋為咗測試成員反應,最初扮晒畀八掛雜誌影到拍拖証據,因為拍拖向來係AKB禁忌,好多成員知道後都好愕然,反而有被踼爆緋聞經驗嘅峯岸南同指原莉乃,佢哋同小嶋陽菜睇相時就表現得好好奇,經驗老到果然係唔同啲。

跟住高橋南就扮硬闖AKB記者會場,就事件向隊友道歉說:「因為我嘅輕率,為成員帶來麻煩真係好對唔住,希望大家能繼續守護AKB,我唔認為畢業離隊能夠承擔負任,所以有自己嘅決擇。」佢講完即時除低假髮展示假光頭,扮晒為自己搞出嚟嘅緋聞剃頭謝罪,其他成員都信以為真爆喊。
呃晒成員信任都未玩夠,喺公布真相時,現場成員坐住嘅凳齊齊向後反,搞到AKB成員露打底褲醜態盡出。

死神Lv.3能力覺醒
舊 12-10-14, 01:47 PM   #86
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

網民激讚學友 棄5千萬有腰骨
晴報 – 1時44分前

【晴報專訊】「歌神」張學友早年投資雷曼債券損失慘重,近年除了開逾百場個唱,亦拍廣告、出唱片密密撲水。不過,日前有指內地歌唱節目《中國好聲音4》以4,000萬人仔力邀學友加盟做導師,他卻揚言無法講出涼薄說話,眼白白見財化水。歌神此舉贏盡網友歡心,大讚有腰骨,亦有「口痕友」揶揄他未有響應梁特首呼籲北上發展。歌神拒為五斗米折腰,你又Buy唔Buy?

2008年金融海嘯爆發,學友投資雷曼債券「蝕入肉」,驅使他在2010年起到訪77個城市開巡迴個唱,亦助他勁賺過億港元,為投資失利止血。不過,長年身處外地開騷,令他與兩位女兒缺乏相聚時光,對此學友亦慨嘆沒時間陪伴家人。

直認拒為錢「交戲」

上周有報道指學友獲浙江衞視力邀擔任王牌節目《中國好聲音4》導師,酬勞更高達4,000萬人仔,折合超過半億港元,相當和味。學友亦承認曾多次心動,並坦言:「我做一個節目,可以兩年不用做事。我不是不喜歡錢,有些話我真的講不出來,苛薄、尖銳的話,講了我會難過。」歌神不為銀彈所動,直言不想為節目效果而「交戲」,但卻間接令曾擔任該節目的導師,包括那英、庾澄慶(哈林)及汪峰等「躺着也中槍」。事實上,該節目以導師爭取學員入隊的誇張表情作招徠,選手們的悲慘個人背景亦令各界質疑造假。然而,節目自2012年第一季開播至今,收視保持高企,參加第三季的香港組合Robynn & Kendy、陳樂基等亦因此在內地打響名堂。

網友向歌神致敬

不少本地網民對學友抵得住人民幣誘惑都另眼相看,高呼他有膊頭、有腰骨,未有玷污歌神之名,勝過哈林、汪峰之流;亦有人覺得樂壇只有歌神才夠膽講出真說話,令人肅然起敬。另一方面,網上也有人力撑其他導師,指每個藝人的價值觀不同,難作比較;有網友更為哈林平反,直指他曾攜同其弟子、第一季亞軍吳莫愁出騷,可見導師們賺錢之餘,亦確實為樂壇培育新血作出貢獻。
-------------------------------
大陸果d選秀節目真係算把啦......
歌神

死神Lv.3能力覺醒
舊 12-15-14, 11:11 PM   #87
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

【因拖糧所以冇稿?】亞視新聞直播 現蝦碌場面 幕後女聲高呼:我冇稿呀

亞視三個月內兩度欠薪,亞視執行董事葉家寶日前亦承認,亞視仍未向旗下700名員工,發放11月份薪金,涉及款項1,500萬元,真係搞到亞視員工人心惶惶。(新聞連結: http://goo.gl/P2E53l

今日網上瘋傳一條亞視新聞報道短片,事緣昨日傍晚亞視六點鐘新聞時段,男主播正報道印尼暴雨成災消息,豈料報完後,突然dead air約五秒,其間仲聽到有疑似幕後人員的女聲,失驚無神爆咗句:「我無稿呀﹗稿呀稿﹗」跟住先接番去女主播繼續報新聞。

唔少網民議論紛紛,有人笑稱:「我最期待的畫面出現了」﹑「把聲好正好cute」﹑「笑死」﹑「媽呀,好X呀﹗」等等。

死神Lv.3能力覺醒
舊 12-16-14, 09:51 PM   #88
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
李準同天動離開MBLAQ

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 01:40 PM   #89
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

20萬網民怒吼 踢走杜如風播《多啦A夢》
晴報 – 6小時前

【晴報專訊】無綫於本周一晚首播由新一代旅遊天后杜如風主持的旅遊節目《流行首爾》,惟該節目只播出短短三集,便引來香港討論區近20萬網民聲討,除了力數杜如風「五宗罪」外,更要求無綫即時腰斬節目改為重播《多啦A夢》;有網民就鬧爆杜如風口齒不清及太多小動作,但亦有人力撑她真性情,究竟杜如風係罪有應得,抑或「罪不至死」?

現年30多歲的杜如風(Helen),生於小康之家,父親是嘉禾電影公司宣傳部經理杜惠東,母親是中學文學老師,早前她接受訪問,自言開朗無厘頭的性格是多得父母提供的「放任自主無拘束」的環境下養成。她於07年為無綫生活台拍攝《流行東京》而人氣急升,09年至13年轉投now香港台主持《風行全世界》,近日重投無綫拍攝新旅遊節目《流行首爾》。

寧願睇翠如BB

本月2日,無綫隆重其事為杜如風的新節目舉行記者會,她的一班好姊妹徐濠縈、何超儀、鄭融及唐詩詠等亦專程現身撑場,場面墟冚。在本周一首播的節目中,杜如風穿梭於首爾的大街小巷介紹時裝、潮牌及美食,可惜節目才播至第三集,網上就有不少網友群起發炮,怒斥杜如風港女上身,網友鬧爆杜如風「五宗罪」包括小動作多又做作,而且超級自戀,「講嘢速度奇慢,講嘢一嚿嚿,做主持最大忌」、「去到鞋舖又晒自己屋企都有1,000對鞋,其實冇人想知佢有幾有錢」及「好想TVB腰斬個節目播《多啦A夢》」等。

當中亦有網民表示寧願睇黃翠如都不想再見到杜如風,言詞極盡尖酸刻薄;不過,亦有網友力撑杜如風生鬼幽默,「佢癲得幾搞嘢,其實唔差,只不過唔係個個接受到啫」。對於網民的指控,杜如風於截稿前仍未有回覆。

性格率直微博爆粗

其實杜如風直率作風容易惹人評論是早有前科,她於11年帶團到東京時因遇上地震,在微博的一則留言就惹上是非。當時她留言:「剛剛回到故鄉東京就遇上大地震!搖過搖滾!真的會死在家鄉嗎?」及「今次返到嚟東京,全程好似坐緊遊艇咁,搖呀搖……搖呀搖……快啲搖到青馬大橋!(好彩有帶白花油!)」其言論引起網友狂轟,不過杜如風就無有怕,更爆粗反擊:「我要不要臉關你甚麼事?日本大地震,天災這麼恐怖,你還有心情鬧人?你係唔係人嚟㗎!」

另一次主持節目時,杜如風在巴黎鐵塔下用絲巾披頭,繼而樂在其中唱出伍詠薇的《失落於巴黎鐵塔下》,性格無厘頭又我行我素。

---------------------------------------
先撇開人品的問題...
個節目定位本身就已經死得......
前日轉台期間不幸望到...根本就係不停地鳩嗚同鳩嗚......
作為旅遊節目()簡直可以話一d營養都冇......

死神Lv.3能力覺醒
舊 01-09-15, 09:09 AM   #90
N0T51B
Game Master
非中國藉

Nintendo Switch ID6353-4652-6032
一個娛樂節目點解一定需要營養...以前流行東京都係咁嘅樣, 又唔見有人鬧
要講營養TVB有8成節目都都唔合格, 根本成個台除咗新聞節目外都係鼓吹消費文化
比起其他tvb旅遊節目呢套其實無分別
其實講到尾唯一問題都係啲觀眾睇杜如風唔順眼...

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
舊 01-09-15, 10:24 AM   #91
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
>>講嘢速度奇慢,講嘢一嚿嚿,做主持最大忌
>>去到鞋舖又晒自己屋企都有1,000對鞋,其實冇人想知佢有幾有錢

杜如風唔係不嬲都係咁0既style咩
不過節目比起東京差左唔少係真

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 01:53 PM   #92
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
一個娛樂節目點解一定需要營養...以前流行東京都係咁嘅樣, 又唔見有人鬧
要講營養TVB有8成節目都都唔合格, 根本成個台除咗新聞節目外都係鼓吹消費文化
比起其他tvb旅遊節目呢套其實無分別
其實講到尾唯一問題都係啲觀眾睇杜如風唔順眼...
或者咁講啦...無記今次響宣傳果陣已經瀨左野......
佢最初果個廣告本童子睇見仲以為係明珠生活果種時尚節目黎...
同埋佢編排到頭幾集真係80%鳩嗚剩番講食同玩連5分鐘都唔知有冇呢下野本童子真係頂唔到......
所以...無可否認尋晚果集又好番唔少......

其實對男觀眾而言應該仲有另一個問題...『掃衫呢家野我識條鐵咩!』......

引用:
作者: sugihara 查看文章
>>講嘢速度奇慢,講嘢一嚿嚿,做主持最大忌
>>去到鞋舖又晒自己屋企都有1,000對鞋,其實冇人想知佢有幾有錢

杜如風唔係不嬲都係咁0既style咩
不過節目比起東京差左唔少係真
聽生果話無記因為慳皮唔俾杜如風用自己班底去拍......
唔知關唔關事......

死神Lv.3能力覺醒
舊 01-09-15, 08:00 PM   #93
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
或者咁講啦...無記今次響宣傳果陣已經瀨左野......
佢最初果個廣告本童子睇見仲以為係明珠生活果種時尚節目黎...
同埋佢編排到頭幾集真係80%鳩嗚剩番講食同玩連5分鐘都唔知有冇呢下野本童子真係頂唔到......
所以...無可否認尋晚果集又好番唔少......

其實對男觀眾而言應該仲有另一個問題...『掃衫呢家野我識條鐵咩!』......

聽生果話無記因為慳皮唔俾杜如風用自己班底去拍......
唔知關唔關事......
杜如風嘅style有好多人唔like係意料之內, 所以有人鬧絕對唔係一個問題
講教壞人佢喺流行東京嗰時仲離譜
問題係杜如風去旅行呢啲擺到明係小眾娛樂節目
應該一如以往放喺j2/收費台
但係今次嗰個余詠珊好天真地當佢係大眾節目擺喺c9播台
年青人都未必受落嘅節目擺喺c9台,成件事九唔搭八, 唔俾人鬧就有鬼
咁嘅判決力同眼光仲學人做高層,我直頭覺得佢係歷任TVB高層之中最無能嗰個

舊 01-09-15, 08:05 PM   #94
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
杜如風嘅style有好多人唔like係意料之內, 所以有人鬧絕對唔係一個問題
講教壞人佢喺流行東京嗰時仲離譜
問題係杜如風去旅行呢啲擺到明係小眾娛樂節目
應該一如以往放喺j2/收費台
但係今次嗰個余詠珊好天真地當佢係大眾節目擺喺c9播台
年青人都未必受落嘅節目擺喺c9台,成件事九唔搭八, 唔俾人鬧就有鬼
咁嘅判決力同眼光仲學人做高層,我直頭覺得佢係歷任TVB高層之中最無能嗰個
講真...初睇個廣告本童子真係以為佢係響J2播......

死神Lv.3能力覺醒
舊 01-10-15, 03:58 PM   #95
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
余詠珊條八婆根本玩政治玩到痴左線
完全唔諗d節目格局同個台0既風格夾唔夾
杜如風係咁,icu又係

如果真係換左佢班底真係拖去打啦
以前睇東京0個d,睇佢癲下癲下咁捐窿捐罅搵食幾過癮
而家成個float淨係行舖頭買野,仲要唔係咩特別小眾野

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 10:49 PM   #96
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

吳幸美金次上位鳥
https://m.facebook.com/story.php?sto...73813022746352

大乱闘X
舊 01-30-15, 08:20 PM   #97
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

唐詩詠飛走左吹波波都仲要搵返一樣樣嘅洪永城

大乱闘X
舊 02-09-15, 05:54 PM   #98
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
甘草演員招石文病逝,享年81歲

RIP

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-15, 09:48 PM   #99
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
RIP

不過睇唔出佢有咁大年紀

此篇文章於 02-09-15 09:55 PM 被 Iro 編輯。
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-15, 11:49 PM   #100
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Iro 查看文章
RIP

不過睇唔出佢有咁大年紀
同感...容貌望落似六十幾...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
娛樂新聞報告 Vol. 10 Terry仔 Neo Entertainment TREND 1000 09-08-14 12:05 AM
tales of series VOL 2 盒蛋&膠扣 & DISSIDIA FINAL FANTASY TRADING ART VOL 2 sariel 買賣專區 5 10-12-13 10:38 PM
吹水專區 Vol.1738《~!@#$%^&^~!@#$%^!@#$%^&**&^%$#@!@#$%^》 Yakumo Fujii 吹水專區 1002 02-14-11 07:36 PM
利物浦之友 News & Discussion Vol.11 ~ [超聯戰報] 打呲戰復仇失敗,主場被愛華頓悶和 ~ syncmaster 球會討論區 1030 02-11-07 01:34 AM

現在的時間是 12:14 AM

手機版 | APP版