Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-25-06, 12:35 AM   #151
ゆうたろう
Senior Gamer
カツカレー炒飯

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 呂鳳仙
有冇去過環球……我好似見過佢擺o左好多出o黎
係喎~唉!失察~昨晚去旺角醒唔起呢間野...
但佢d價錢...渣古頭3,000YEN....駛唔駛8算....???
不過咁都好過買唔到0既~
聽晚又去一趟,睇睇自護偵察機先...唔該晒你呀~
ゆうたろう 目前離線  
舊 10-25-06, 04:46 AM   #152
Montague
God of Gamer
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
作者: wing
我未買過MG... 其實MG可唔可以好似 HG 咁齋o拍?
HG齋拍d色唔齊
反而mg會好好多!!!我覺得mg齋拍+消光油巳經係好多唔識上色的模型友的恩物來的了

舊 10-25-06, 05:23 AM   #153
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: TH華擊團
HG齋拍d色唔齊
反而mg會好好多!!!我覺得mg齋拍+消光油巳經係好多唔識上色的模型友的恩物來的了
搞到而家想即玩屋企隻mg wing
SANG2003 目前離線  
舊 10-25-06, 08:53 AM   #154
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: kog

link
想入........
入啦~~~! 未見過你做情景模型!!!

點解鬍鬚叔叔唔係配上老虎頭架? 否則我實入~~~

KIM 目前離線  
舊 10-25-06, 10:09 AM   #155
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: SANG2003
搞到而家想即玩屋企隻mg wing
講講下真係越講越興烚烚ga, 我琴晚都有少少衝動想o拍快手o拍左屋企盒 hg mk.II, 不過理性話我知果時已經係12點幾成點, 所以都係要搵日起碼有幾粒鐘時間先.

不過今朝一路搭車都係一路諗緊如果買MG應該買吉仔同高達定渣古...
wing 目前離線  
舊 10-25-06, 11:04 AM   #156
#1plus1#

註冊日期: Aug 2005
引用:
我未玩過MG, 一路諗住會好複雜好難搞 tim
你放心.近年來mg無論分件和說明書的解釋都有進步.唔會唔明.只是砌件的時間要多些.
你見唔見d mg 正向你招手,快d過去啦

[ot]俾你地提醒我隻mg wing隔了一年都未砌對翼 [/ot]

#1plus1# 目前離線  
舊 10-25-06, 11:13 AM   #157
luciferdark

引用:
作者: #1plus1#
你放心.近年來mg無論分件和說明書的解釋都有進步.唔會唔明.只是砌件的時間要多些.

[ot]俾你地提醒我隻mg wing隔了一年都未砌對翼 [/ot]
ka 個隻又真係好正ge
我都想買隻嚟玩....但屋企有隻免費大魔仲未砌..

舊 10-25-06, 12:18 PM   #158
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
不過近期隻MG F91同X-1齋啪的話唔係幾得
(可能始終細隻o既o野分色有難度)

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線  
舊 10-25-06, 12:19 PM   #159
wing
格鬥低手

引用:
如果要齋o拍又靚又易, 係咪應該選 "近年" 的MG? 或者應該選由邊個number以後的MG?

同埋有邊幾隻係出名唔掂或者出名好掂? (尤其是 UC)

thx!
wing 目前離線  
舊 10-25-06, 12:34 PM   #160
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
如果要齋o拍又靚又易, 係咪應該選 "近年" 的MG? 或者應該選由邊個number以後的MG?

thx!
近年唔一定靚d,
但太舊果d冇骨格冇咁好玩

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線  
舊 10-25-06, 12:36 PM   #161
up2u2003
Game Master
貓車之常客

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDleung2801
引用:

thx!
要"齋o拍又靚又易"的話
個人首推灰波同橙波 或 紅白卡卡

"齋o拍靚"的話
z-plus/strike/freedom

舊 10-25-06, 12:48 PM   #162
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: up2u2003
要"齋o拍又靚又易"的話
個人首推灰波同橙波 或 紅白卡卡

"齋o拍靚"的話
z-plus/strike/freedom
所以我都有打算遲o的買部SF特典齋啪……
如果網上有人肯放套電鍍骨,咁我就唔駛買特典~~

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線  
舊 10-25-06, 12:55 PM   #163
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: luciferdark
ka 個隻又真係好正ge
不過見到d貼紙就

舊 10-25-06, 12:56 PM   #164
up2u2003
Game Master
貓車之常客

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDleung2801
引用:
作者: 呂鳳仙
所以我都有打算遲o的買部SF特典齋啪……
如果網上有人肯放套電鍍骨,咁我就唔駛買特典~~
齋拍FREEDOM同STRIKE...
用把好既界刀+水貼遮下D瑕疵位就已經好靚
不過細銼+沙紙+TOPCOAT就更加靚....但時間唔止會加倍...

舊 10-25-06, 01:06 PM   #165
Oruma
Ultimate Gamer
Beware...

註冊日期: Aug 2004
引用:

thx!
如果你唔介意非高達的話﹐黑力奇同尼姆都唔錯!!
尤其尼姆﹐可算係廉價版既MK-II 2.0

0拍完上埋線已經好靚

Oruma 目前離線  
舊 10-25-06, 01:16 PM   #166
fatyee
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: chunwai0091
+1
其實係懶
素組 + 1
懶 + 1
hg, mg, sd 都係素組... 連夾口都冇整 (其實係唔識整).

放假先黎落雨...
唔通連個天都唔鍾意我?
fatyee 目前離線  
舊 10-25-06, 01:16 PM   #167
fatyee
Game Master

引用:
作者: KIM
入啦~~~! 未見過你做情景模型!!!

點解鬍鬚叔叔唔係配上老虎頭架? 否則我實入~~~
自己改裝~~~ \^0^/

放假先黎落雨...
唔通連個天都唔鍾意我?
fatyee 目前離線  
舊 10-25-06, 01:56 PM   #168
#1plus1#

註冊日期: Aug 2005
引用:

thx!
舊都有又靚又易的 eg gp02, 卡碧尼, dom.
近年的mg除了樓上所說的, o.y.w. rx78唔錯.
近年有某些mg 骨架做得好.活動能力高.做到很多post.這些會好玩d.
而最好玩就首推蟹.惡搞極品.至於外型就見仁見智(個骨架其實好仔細).

#1plus1# 目前離線  
舊 10-25-06, 02:29 PM   #169
wing
格鬥低手

引用:
近年有某些mg 骨架做得好.活動能力高.做到很多post.這些會好玩d.
而最好玩就首推蟹.惡搞極品.至於外型就見仁見智(個骨架其實好仔細).
引用:
作者: Oruma
如果你唔介意非高達的話﹐黑力奇同尼姆都唔錯!!
其實吉仔系, Dom系 (包括力奇) 同渣古系我都幾鍾意!

唔該o西各位o既推介!

引用:
尤其尼姆﹐可算係廉價版既MK-II 2.0
請問指邊方面? 指外形定活動能力?

相比起 hcm-pro, HG同MG的跌價幅度好似唔大?
wing 目前離線  
舊 10-25-06, 02:41 PM   #170
Oruma
Ultimate Gamer
Beware...

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: fatyee
素組 + 1
懶 + 1
hg, mg, sd 都係素組... 連夾口都冇整 (其實係唔識整).
我又+1先 \/
不過我有畫線既...

引用:
請問指邊方面? 指外形定活動能力?
相比起 hcm-pro, HG同MG的跌價幅度好似唔大?
活動能力 基本上尼姆係用番MK-II 2.0個骨架既

另外高渣都唔錯
(之所以介紹呢3架係因為佢地唔屬於高達系﹐同時唔係以白色為主色)
Zplus的話﹐個人覺得A1好D...
因為C1型大炮會限制擺pose﹐而且C1原色係好膠感既灰色

Oruma 目前離線  
舊 10-25-06, 02:47 PM   #171
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

http://www.g-world.com.hk:8030/gunda...ngeki_2006.jsp
msz006 目前離線  
舊 10-25-06, 02:58 PM   #172
wing
格鬥低手

引用:
活動能力 基本上尼姆係用番MK-II 2.0個骨架既
原來如此

引用:
Zplus的話﹐個人覺得A1好D...
因為C1型大炮會限制擺pose﹐而且C1原色係好膠感既灰色
A1係橙紅色胸部, 阿寶駕駛果部?

.... 唔計模型質素, 就機設本身的外形來講, 我都係鍾意A1多d, 配色靚好多

Zplus 都係我密切留意的目標之一 thx!

我都想去笨大個site, 但只去到bandai asia, 完全入唔到g-world
wing 目前離線  
舊 10-25-06, 03:34 PM   #173
SANG2003
Banned
希望之星

引用:
作者: Gallardo
不過見到d貼紙就
貼到嘔電....
SANG2003 目前離線  
舊 10-25-06, 05:00 PM   #174
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
好多魔鬼.............

想睇mg素組,可入去睇睇=>link...

kog 目前離線  
舊 10-25-06, 05:14 PM   #175
fatyee
Game Master

引用:
最好玩o個隻唔係應該係龜霸咩? 我仲等緊佢二百左右....

放假先黎落雨...
唔通連個天都唔鍾意我?

此篇文章於 10-25-06 05:29 PM 被 fatyee 編輯。
fatyee 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
SONY官方承認PSP銷售敗於NDS jim Tsang 手提遊戲機討論版 309 08-04-06 10:17 AM
7月扭蛋精華區 (4 July updated) 美版之王-天涯浪子 收藏品討論版 175 07-30-06 08:56 PM
6月扭蛋精華區 (6 June updated) 美版之王-天涯浪子 收藏品討論版 281 07-29-06 07:54 PM

現在的時間是 04:37 AM

手機版 | APP版