Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-28-15, 06:05 PM   #26
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: david 查看文章
真係咁差?之前INSIDIOUS 3又係玩前傳就死QQ了...

睇怕INSIDIOUS 4就咁泡湯了...

這是第3集玩前傳的宿命嗎?
唔係叫好差, 只係你睇到個影子係....

"唔拍好過拍囉"

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-15, 02:51 AM   #27
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: HON HON 查看文章
唔係叫好差, 只係你睇到個影子係....

"唔拍好過拍囉"
咁真係同INSIDIOUS 3差唔多,可有可無O個種咁...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-15, 03:45 PM   #28
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
怪不得朋友同老婆睇會話好睇
三集故事上係順序, 但規模係倒序, CAST 都係.......張晉都做到大佬, 樊生都不如

此篇文章於 12-29-15 05:32 PM 被 sgouki 編輯。
sgouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-16, 11:53 PM   #29
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
張師父型好多

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-16, 11:58 PM   #30
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: sgouki 查看文章
怪不得朋友同老婆睇會話好睇
三集故事上係順序, 但規模係倒序, CAST 都係.......張晉都做到大佬, 樊生都不如
最正係... 你以為佢講李生, 但又講得好小, 擺到明如果唔夠錢洗拍第4集就講佢.. 或者再拖都仲得.

張晉掂WOR, 識打功夫係好睇好多既.
不過佢同樊生個角色重覆左, 咁就証明到呢集點解我會話唔拍好過既原因.

舊 01-07-16, 10:11 AM   #31
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
作者: HON HON 查看文章
最正係... 你以為佢講李生, 但又講得好小, 擺到明如果唔夠錢洗拍第4集就講佢.. 或者再拖都仲得.

張晉掂WOR, 識打功夫係好睇好多既.
不過佢同樊生個角色重覆左, 咁就証明到呢集點解我會話唔拍好過既原因.
我一路等梗 金山找出現
張師父型好多

舊 01-07-16, 10:56 AM   #32
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
某程度上金山找都好好打,只係劇中講到葉師父太勁,基本上冇咩人打得傷佢,就連泰臣打佢兩拳都好似冇咩事咁行出門口一樣。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-16, 11:21 AM   #33
yeah yeah

3集最無料係唔係個日本仔boss

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-16, 01:55 PM   #34
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 莎月美希 查看文章
某程度上金山找都好好打,只係劇中講到葉師父太勁,基本上冇咩人打得傷佢,就連泰臣打佢兩拳都好似冇咩事咁行出門口一樣。
由手機版發出
有傷既, 不過唔講呢層啫, 話晒TOPIC係葉問, 最好就梗係無事無幹LA.

舊 01-08-16, 12:59 AM   #35
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
由手機版發出
金山找第二集太好笑

舊 01-25-16, 10:04 PM   #36
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
由手機版發出
現實中任何人中泰臣一拳都已經KO,但而家係拍戲,葉問中兩拳仲行得番出去係可以接受

而係三集入面泰臣已經係最傷倒葉問果個,
由頭到尾都係葉問傷d,泰臣完全無事 (一面狂起腳,另一面無出腳但重量級,呢部份我當打和)
而去到最尾表面係打和,
但葉問果腳係踢下體,反觀泰臣最後果拳係正正當當的上勾拳
如果最後真係大家一齊打落去, 葉問係打和都打得唔光彩

今集俾足面泰臣

此篇文章於 01-25-16 10:07 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-18, 04:17 PM   #37
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
https://www.netflix.com/hk/title/80076698

係Netflix睇咗葉問 3,
套戲武打場面好睇,
除咗最後果場決鬥之外,
我覺得搭電梯同泰國人打到落樓果場都幾特別。

不過,故事上張師傅其實比較搶鏡同睇到佢個成長過程,
如果劇情上改成葉問為咗老婆個病,
要搵外國人搭路送去美國醫病之類,
先會搵阿拳王泰臣挑戰好似仲合理d咁,
宜家搞到拳王好路人咁款。

舊 11-10-18, 04:50 PM   #38
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
其實睇左幾次

最唔合理係張師傅公開約戰葉師傅呢件事
葉師傅成名早過你,你約戰人地,帖都無張,登下報紙就算。
日期時間地點又係你自己話哂事

咁既禮數真係俾我都唔去,但我唔去又當我輸,搵笨

仲有全世界竟然都唔知葉問個排忙緊咩
外人都算啦,竟然班徒弟都黑人問號咁
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Krampus (DEC 2015) david 電影版 0 09-30-15 07:05 AM
[SONY] PlayStation Experience 2015 | 5-6 Dec, San Francisco ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 0 08-15-15 07:03 AM
[業界] [E3 2015]訂定YouTube及Twitch的直播channel等睇E3 2015|#2各大Press Conference完整重溫 IDGAF 電視遊戲討論版 268 06-20-15 03:30 PM
[PSP]Pac-Man World Rally圖片及影片(Pac-Man版孖寶賽車) 神祕人1號 手提遊戲機討論版 9 05-04-06 11:18 AM
no-ip 點樣可以自動update ip? batti 手機資訊/電腦軟硬討論 2 01-25-06 06:27 PM

現在的時間是 02:34 PM

手機版 | APP版