Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-18-15, 09:45 AM   #1
david
The One

註冊日期: Mar 2002
Zootopia (2016)

出年係動物卡通年...

TRAILER有對比之下呢套就俾The Secret Life of Pets比下去了...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-16, 03:30 PM   #2
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
迪迪尼香港官方 facebook>>>>>> 3月24日上映嘅《優獸大都會Zootopia 》

US trailer #2

Sloth trailer

由 Disney 迪士尼 2016 年推出的最新動畫電影《ZOOTOPIA》,日前公佈了最新完整預告,將近 3 分鐘的視頻內容,將帶觀眾體驗只有動物,沒有人類的現代都市,會發生什麼樣的有趣畫面。

影片以狐狸 Nick Wilde 作為主角,劇情描述他莫名的遭到抹黑陷害,在 Zootopia 城市裡的兔子員警 Lt. Judy Hops 追捕下,展開一場奇幻的冒險故事。生動細膩地刻劃出動物的特色習性,反應在日常職業以及表現上,充滿逗趣的安排橋段,屆時將吸引大朋友與小朋友前往收看。

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-16, 02:19 PM   #3
D.K.
Game Master
こなみきりえ

睇完,樹懶真係好搶戲! 正路合家歡戲黎。我唸應該比7月套dory 仲好

大જિંગ
大징

舊 03-20-16, 02:18 AM   #4
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: D.K. 查看文章
睇完,樹懶真係好搶戲! 正路合家歡戲黎。我唸應該比7月套dory 仲好
如果睇咗上面個TRIALER , 先入場睇的話

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-16, 05:21 PM   #5
david
The One

引用:
比DORY好應該幾有難度,除非PIXAR又再將故事成人向...

---
舊 03-22-16, 05:26 PM   #6
david
The One

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
我睇佐,即係又可以慳翻...

我一邊睇一邊好想一拳車埋去...

---
舊 03-22-16, 06:09 PM   #7
小草
God of Gamer
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: david 查看文章
比DORY好應該幾有難度,除非PIXAR又再將故事成人向...
明明pixar 就應該成人向多少少
Disney 專攻小朋友

套恐龍掛Disney 個名出可能仲好

舊 03-23-16, 02:41 PM   #8
D.K.
Game Master
こなみきりえ

引用:
唔....點講好呢. 我只可以講今次DORY冇乜驚喜.
而呢套zootopia D角色互動令我喜出望外咁囉.
至於點解會有呢種見解, 因為我兩套都睇晒囉

個人口味, 唔同意好平常嘅,
拿, 戴番頭盔先, 我冇講過DORY差, 只係ZOO更好, 唔好對號入座

大જિંગ
大징

此篇文章於 03-23-16 02:44 PM 被 D.K. 編輯。
舊 03-23-16, 03:03 PM   #9
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
其實PIXAR動畫不嬲都係用小朋友手法包裝既成人向故事, 係D家長誤解晒見到動畫片同埋自己小朋友係都要睇就帶佢地入場, 結果...

HON HON 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-16, 04:47 PM   #10
david
The One

引用:
唔....點講好呢. 我只可以講今次DORY冇乜驚喜.
而呢套zootopia D角色互動令我喜出望外咁囉.
至於點解會有呢種見解, 因為我兩套都睇晒囉

個人口味, 唔同意好平常嘅,
拿, 戴番頭盔先, 我冇講過DORY差, 只係ZOO更好, 唔好對號入座
DORY都未上你就睇佐?

---
舊 03-23-16, 04:49 PM   #11
david
The One

引用:
作者: HON HON 查看文章
其實PIXAR動畫不嬲都係用小朋友手法包裝既成人向故事, 係D家長誤解晒見到動畫片同埋自己小朋友係都要睇就帶佢地入場, 結果...
FINDING NEMO係大人細路都受落的,係近排堆PIXAR戲先無曬平衡一面倒成人向...

---
舊 03-23-16, 04:56 PM   #12
D.K.
Game Master
こなみきりえ

引用:
FINDING NEMO係大人細路都受落的,係近排堆PIXAR戲先無曬平衡一面倒成人向...
screening

Zootopia 都算係全年齡嘅, mojo box office 資料佢3月一般檔期上畫都收6億(全球), 絕對唔差.
而The Good Dinosaur 係完全兒童向, 結果成績平平(3.2億全球), 以黃金檔期黎講係死得慘
Finding Dory 6月又係黃金檔, 點收都一定高過Zoo.

大જિંગ
大징

此篇文章於 03-23-16 05:12 PM 被 D.K. 編輯。
舊 03-24-16, 05:22 PM   #13
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
Zootopia我覺得入面好多meaning
呢套我覺得似pixal多啲

套恐龍 我除咗勇力我get 唔到

由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-16, 06:01 PM   #14
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
梗唔係la.

淨係套toy story已經最明顯係成人向故事, 爭在d公仔啱小朋友睇, 但唔代表係for小朋友睇.

引用:
Zootopia我覺得入面好多meaning
呢套我覺得似pixal多啲

套恐龍 我除咗勇力我get 唔到
由手機版發出
恐龍明顯係賣功力多過故事...

HON HON 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-16, 08:45 PM   #15
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
粵語版好正!感覺狐狸完全係子華扮演的

公牛黨、羊群力量

引用:
好彩我入場前冇睇樓上trialer,否則冇哂驚喜!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 10:50 AM   #16
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
粵語版好正!感覺狐狸完全係子華扮演的

公牛黨、羊群力量

好彩我入場前冇睇樓上trialer,否則冇哂驚喜!
+1
老少咸宜. 有笑位,有意思,冇悶場.
爛蕃茄99%, 真係值.

此篇文章於 03-26-16 11:05 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 06:07 PM   #17
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇左,幾好睇,flash好正
pixer比廸廸尼食咗之後啲最好導演同遍劇都過曬檔去廸廸尼,宜家Disney動畫好睇過pixer完全唔奇
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 07:34 PM   #18
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
見有子華配音專登揀左廣東語版睇 好正

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 07:52 PM   #19
D.K.
Game Master
こなみきりえ

未入場最好唔好睇呢條片住
好多彩蛋, 而且唔少同配音有關, 所以英文版都值得一睇

另外歐洲唔叫zootopia, 而係zootropolis, 所以香港譯名似乎跟歐洲

大જિંગ
大징

舊 03-30-16, 08:42 AM   #20
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
琴晚睇左3D英配版,
內有劇透!
遲左15分鐘入場,
詳細評論都係等出碟後再評啦!
但係果支錄音筆真係好搞笑!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-16, 12:11 AM   #21
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
睇左子華版, 正+1

joey都配得唔錯
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-16, 11:22 PM   #22
david
The One

睇佐...果然樓上其中一條片就係成套戲O既精華同高潮位,係得呢個位基乎全場都笑,其餘O既就基乎水靜鵝飛...睇到一半就估到結局...

---
舊 04-22-18, 11:05 AM   #23
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
尋晚係Netflix,真係超好睇又笑到肚痛。
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] HITMAN (2016) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 95 11-13-18 01:57 PM
[西片] Ghostbusters (2016) david 電影版 106 03-07-18 03:30 AM
[西片] Suicide Squad (2016) david 電影版 348 11-26-16 01:54 PM
[西片] Doctor Strange (2016) david 電影版 136 11-04-16 08:29 AM
吹水專區 2016《》 ★星人44★ 吹水專區 1000 07-09-13 04:50 PM

現在的時間是 09:16 PM

手機版 | APP版