Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-08-11, 10:47 PM   #126
肥陸行鳥
Eternal Flame™
↓壓倒的存在感

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code4957 2283 8472
PSN  IDelfultima
XBox Live Gamertagelfultima
引用:
作者: Dreamcast肥仔 查看文章
試了
部430 SCUDERIA我就全輕量化,冇改波箱(FERRARI我唔鍾意改波箱,會冇左本身D聲),加左尾翼
597PS,1129KG,RACING HARD TIRE
開頭試加到最大尾下壓力40...食晒氣流...極速30XKM/H
4:07
第二圈下壓力-10到30
極速去到32X
4:03
第三圈下壓力-到最低25
極速都係32X
4:01
最快都係拎第二....都係慢少少...
全程都沒有SHORTCUT的~
用racing soft應該掂喇

村名: ペンキン
特產: 橙
肥陸行鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-11, 10:52 PM   #127
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: 肥陸行鳥 查看文章
用racing soft應該掂喇
RACING SOFT 係禁用之物XD
唔想比條最喚咬GE寵壞了

舊 08-09-11, 04:36 AM   #128
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
看了bull大同back大在某壇對T500RS的評論,毒發了
明天買T500RS!!!

舊 08-09-11, 09:21 AM   #129
ah-bull

註冊日期: Mar 2011
PSN  IDah-bull
XBox Live Gamertagah bull bull
引用:
看了bull大同back大在某壇對T500RS的評論,毒發了
嘩 ~ 恭喜哂先 !!

講真,用 T500RS 玩 GT5,你會發覺比較接近 Driving Simulation。

但,小弟唔知有無 Racing Simulation 啊?! 因未試過搾跑車 / Track Day。只試過在澳門、小欖、珠海玩 kart 仔。

小弟有 T500RS、G27、Fanatec 911 GT2、DFGT (已賣出),以 T500RS 既 force feedback 及 路面感最好 feel。(以玩 GT5 計)

至於 911 GT2,用來玩 GT5,真係有o的失望。可能在 xbox / PC 上,會更好表現。

而 DFGT,以九百多元的價位入時,算是好用,force feedback 比 G27 好,只是行單 gear,來得無咁油潤。
ah-bull 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-11, 09:25 AM   #130
ah-bull

XBox Live Gamertagah bull bull
引用:
RACING SOFT 係禁用之物XD
唔想比條最喚咬GE寵壞了
小弟用了 Racing Soft。

今晚試試用 Racing Hard 及 Medium 先。

我有更改了 tranmission top speed 及 aerodynamic downforce,試試較細尾 downforce 先。
舊 08-09-11, 03:29 PM   #131
backtomac
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2007
引用:
何不等SHIFTER 出左先一次過呢~~~暫時只能靠撥片轉波,有部份人都適應唔到固定式撥片,
可能會有困擾架~~我唔入T500大部份都係哩個原因。
backtomac 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-11, 04:30 PM   #132
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:
作者: ah-bull 查看文章
嘩 ~ 恭喜哂先 !!

講真,用 T500RS 玩 GT5,你會發覺比較接近 Driving Simulation。

但,小弟唔知有無 Racing Simulation 啊?! 因未試過搾跑車 / Track Day。只試過在澳門、小欖、珠海玩 kart 仔。

小弟有 T500RS、G27、Fanatec 911 GT2、DFGT (已賣出),以 T500RS 既 force feedback 及 路面感最好 feel。(以玩 GT5 計)

至於 911 GT2,用來玩 GT5,真係有o的失望。可能在 xbox / PC 上,會更好表現。

而 DFGT,以九百多元的價位入時,算是好用,force feedback 比 G27 好,只是行單 gear,來得無咁油潤。
引用:
作者: backtomac 查看文章
何不等SHIFTER 出左先一次過呢~~~暫時只能靠撥片轉波,有部份人都適應唔到固定式撥片,
可能會有困擾架~~我唔入T500大部份都係哩個原因。
已入手了剛剛,係涼品買,講左價,平左100XD
回家了
back大,因為等唔切,同埋我又唔識好似你地甘diy
所以只好買現成的了
一陣試左再出少報告XD

舊 08-09-11, 04:53 PM   #133
ah-bull

引用:
回家了
所以只好買現成的了
一陣試左再出少報告XD
涼品...即係邊樹?!

咁...你會用 F1 mode 定 GT mode pedal position ?

你既 T500RS 是 firmware version 幾?

mine is V35 (有貼紙貼在盒上 寫著)

期待師兄的小報告 ~ ^_^

p/s : T500RS 勁重,師兄買完搭的士返家?!

此篇文章於 08-09-11 05:01 PM 被 ah-bull 編輯。
舊 08-09-11, 06:47 PM   #134
backtomac

引用:
回家了
所以只好買現成的了
一陣試左再出少報告XD
我明白身痕難耐的感覺,我果陣本來都買左,好在有牛牛比我試用止一止痕,但如果shifter 出左,應該就壓不住了~
舊 08-09-11, 06:49 PM   #135
backtomac

引用:
涼品...即係邊樹?!

咁...你會用 F1 mode 定 GT mode pedal position ?

你既 T500RS 是 firmware version 幾?

信和一樓同好景都有,即係有fanatec 賣果間。
舊 08-09-11, 07:21 PM   #136
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:
涼品...即係邊樹?!

信和perfect denki
用gt mode呀...未試過ma....似番大部份私家車XD
岩岩先裝好....攪左好耐....真係超級重
我都係搭巴士...好彩要拎住GE時間唔係好耐
一陣先試玩XD

引用:
我明白身痕難耐的感覺,我果陣本來都買左,好在有牛牛比我試用止一止痕,但如果shifter 出左,應該就壓不住了~
就是呀!!!好難忍...我都好期待個波棍

舊 08-10-11, 01:03 AM   #137
backtomac

引用:
信和perfect denki
用gt mode呀...未試過ma....似番大部份私家車XD
岩岩先裝好....攪左好耐....真係超級重
我都係搭巴士...好彩要拎住GE時間唔係好耐
一陣先試玩XD

就是呀!!!好難忍...我都好期待個波棍
我依家密謀FORZA4出果陣整多SET 野擺廳,用CSR ELITE,
不過好有可能會導致家變收場。
舊 08-10-11, 01:19 AM   #138
ah-bull

引用:
我依家密謀FORZA4出果陣整多SET 野擺廳,用CSR ELITE,
不過好有可能會導致家變收場。
買啦 ~ 買啦 ~

買埋 kinect !!!
舊 08-10-11, 01:34 AM   #139
backtomac

引用:
買啦 ~ 買啦 ~

買埋 kinect !!!
唉YA~~我曾經都真係都好想買KINECT 架,
不過個衰廳唔夠大,就連想勉強擺斜去玩既空間都冇,殘念~~
個CSR 仲攪鬼,FANATEC 話會作風依舊只受網上直接ORDER,同樣唔受ASIA ORDER,
我又實在唔想花千幾二千銀運費...所以都係殘念X2 居多!
何況到時部360 閒置多時,裡邊D 散熱膏應該都硬化了,
都應該差不多三紅
舊 08-10-11, 01:36 AM   #140
backtomac

講開又講,果兩款CSR 真係非常非常之樣衰!貫切XBOX 一向STYLE....
舊 08-10-11, 01:40 AM   #141
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
我玩完 Forza 3 就唔打算 Forza 4

我情願去PC 玩 rFactor 2 整 Mod

另外

八月尾應該有 Minor Update

此篇文章於 08-10-11 02:14 AM 被 TCS_disable 編輯。
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-11, 09:17 AM   #142
backtomac

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
我玩完 Forza 3 就唔打算 Forza 4

我情願去PC 玩 rFactor 2 整 Mod

另外

八月尾應該有 Minor Update
我玩過吓Forza1,比多次機會佢玩吓2,3就算了。4我見佢有三平台通用新Wheel先順便試埋
舊 08-10-11, 09:33 AM   #143
ah-bull

小弟 cockpit 已經 ready for Forza 4。

問題係,小弟於 GT5 練車,已經無時間試其他野。

買了 F1 2010 (PS3) 及 Forza 3 ... 一直未玩過。

黎緊九月又出 F1 2011、十月出 Forza 4。

似乎,買番來擺o下居多。
舊 08-10-11, 11:12 AM   #144
backtomac

引用:
小弟 cockpit 已經 ready for Forza 4。

問題係,小弟於 GT5 練車,已經無時間試其他野。

買了 F1 2010 (PS3) 及 Forza 3 ... 一直未玩過。

黎緊九月又出 F1 2011、十月出 Forza 4。

似乎,買番來擺o下居多。
唔知forza4可唔可以game pad wheel 同時用,ok 既話,就整多個360版dashboard
舊 08-10-11, 11:18 AM   #145
ah-bull

引用:
唔知forza4可唔可以game pad wheel 同時用,ok 既話,就整多個360版dashboard
哈哈 ~

xbox 360 game pad ... 只得 wifi 版本?!

有沒有 usb 板本架?!
舊 08-10-11, 11:23 AM   #146
backtomac

引用:
哈哈 ~

xbox 360 game pad ... 只得 wifi 版本?!

有沒有 usb 板本架?!
一樣有usb代用pcb
舊 08-11-11, 04:49 PM   #147
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

sorry甘多位由於家裡發生左啲事,所以我暫時都無時間打機
ok番後我會再同大家研究研究

舊 08-11-11, 07:03 PM   #148
ah-bull

引用:
sorry甘多位由於家裡發生左啲事,所以我暫時都無時間打機
ok番後我會再同大家研究研究
take care !

屋企人要緊。

玩,幾時都得。
舊 08-12-11, 02:37 AM   #149
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:
take care !

屋企人要緊。

玩,幾時都得。
thanks bull大關心...我會盡快企番起身,正面甘面對佢
到時再同大家玩過!
雖然買左新野都唔得閒試...同你講來日方長....gt又有排玩...到時再同大家研究!

舊 08-12-11, 08:37 AM   #150
ah-bull

引用:
thanks bull大關心...我會盡快企番起身,正面甘面對佢
到時再同大家玩過!
雖然買左新野都唔得閒試...同你講來日方長....gt又有排玩...到時再同大家研究!
小弟呢段時間會練好 XJ13 ... 下次再一齊遊車河。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSP] Gran Turismo Portable neo2046 手提遊戲機討論版 1188 10-29-09 10:55 PM
[PS3] Gran Turismo 5 Prologue Spec II (日版 Spec III)討論區 - Starting Grid. KUTAR# 攻略及心得交流區 193 09-18-09 06:40 AM
[PS2]Gran Turismo 4 ONLINE neo2046 電視遊戲討論版 36 07-16-06 02:35 AM
[PS2]Gran Turismo For Boys 神祕人1號 電視遊戲討論版 18 11-11-04 05:06 PM

現在的時間是 11:37 PM

手機版 | APP版