Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-03-18, 10:15 AM   #451
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
可能係今季在下一直俾ナツコ演義訓練,覺得劇情冇咩問題,只係最後急咗些少。

舊 07-03-18, 03:54 PM   #452
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
正常呢集應該好感動
但係果種落雨收柴既節奏搞到我只有說不出的尷尬…
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-18, 08:02 PM   #453
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
第24話のWEB予告映像を公開!
引用:

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-18, 10:58 PM   #454
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP

完了 最後連AB都玩埋

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-18, 11:20 PM   #455
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
除了不滿意外星人那兒草草了事(留伏線給TRIGGER其他作品?)外,算是收得不錯吧(不過大慨還是有不滿意的了)

最後那幕我也差點哭出來

雖然不是完全滿意,但真是很久沒有讓我這樣每星期都緊追的原創番了,真是有點不捨得

他日劇場版(如有)或機戰再見了!!

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-18, 11:53 PM   #456
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
作畫幾靚的最終回,係有啲趕收工,但都算完滿
又留咗尾,會再玩XX2嗎?

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-18, 12:42 AM   #457
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
繁衍眾多

一開始就唔應該當機人番可能仲好d....而家真係比唔到合格分比佢

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-18, 05:59 AM   #458
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
人地016直程r-type式咁裝左入自己老婆做cpu

剎那輸了

我覺得監督同編劇犯左一個同人先會犯既失誤,就係觀眾根本體會唔到d外星人勁係邊
只會覺得你無啦啦做咩要自爆

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-08-18 06:15 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-18, 11:37 AM   #459
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
咁樣是是旦旦完左佢算好啦,唔好搞續作了

同埋TRIGGER自己搞返一套作品算啦
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-18, 11:40 AM   #460
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
無黑白,無一萬二千年/日
除左天元BUSTER其它行都無印象
又一套虎頭蛇尾

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-18, 12:36 PM   #461
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
個人覺得結局還可以吧
每個人也有自已的歸屬
繪本延續到結尾,整體故事算是有始有終,雖然過程上出了不少問題
或者一開始把這番定位為機戰片是個美麗的誤會
最後還是要祝福一下五郎

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-18, 03:03 PM   #462
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
機戰見等佢同前輩們一齊/被前輩吐糟啦。
呢套真係唔識評,完成唔知乜定位……同樣最終BOSS真係太脫力……我完全唔明你班得靈魂的重要乜母星同個母星會有幾重要……
感覺強度比起來反螺旋族>>>宇宙怪獸>>>>>>>>>>>>>>>生命戰維>>>>>>>>呢班遊魂……

舊 07-08-18, 03:22 PM   #463
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
呢套跟本唔應該當機人番去睇
個結尾我覺得只係期望過高而成既落差感
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-18, 11:42 PM   #464
HM

註冊日期: May 2007
又想寫批判反烏托邦,又想寫青春偶像劇,又想寫宇宙大戰
結果樣樣有但樣樣都做得唔好
如果當初狠心d做一季,然後只集中寫一個主題
出黎應該唔會太差

不過話雖如此,呢套都好過種命,A/Z,MD,鐵孤之流了
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 01:17 AM   #465
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
最後大團圓~
兩個都隔左好幾個世紀先投胎
(係宇宙精神體飛左幾多光年先返到去地球)
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 01:51 AM   #466
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
What?!
結局係你的名字?

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 10:33 AM   #467
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
而家打令我想知佢好想令觀眾感動
不過最後係點大家有眼睇

引用:
作者: HM 查看文章
不過話雖如此,呢套都好過種命,A/Z,MD,鐵孤之流了
其實去到最後除左公主果度,套野整體無大問題

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 10:37 AM   #468
lan
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
當火之鳥XX篇睇,更加冇問題。
lan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 12:38 PM   #469
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
只要唔好當係GB/eva/天元看待就咩都好?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 01:02 PM   #470
HM

引用:
作者: J+1 查看文章
只要唔好當係GB/eva/天元看待就咩都好?
由手機版發出
問題係當彼氏彼女の事情黎睇都係伏呢
舊 07-09-18, 08:55 PM   #471
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
至少有一個優點,俾無睇過GB/EVA/天元的新生代睇下我地班老野當年睇過D乜(好似當年SEED咁,無睇過UC咪又當新橋好受,其實想想下都幾似SEED,經典橋加男女八點檔……)

舊 07-09-18, 09:42 PM   #472
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
國家隊。。。。 (笑。。。)

眼高手低之作

唔知點解諗起"革命gay"

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 11:50 PM   #473
conan
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: HM 查看文章
問題係當彼氏彼女の事情黎睇都係伏呢
彼氏彼女高班呢套好多
呢套真係高不成低不就, 愛情又唔夠彼氏彼女細膩, 戰鬥又唔夠天完KLK熱血, 只係將唔同野拼湊一碟然後配上Triggers同A1個名既試驗作

舊 07-10-18, 12:04 AM   #474
HM

引用:
作者: 尼路 查看文章
至少有一個優點,俾無睇過GB/EVA/天元的新生代睇下我地班老野當年睇過D乜(好似當年SEED咁,無睇過UC咪又當新橋好受,其實想想下都幾似SEED,經典橋加男女八點檔……)
吓?咁點解我唔開番舊作黎睇,睇你呢套copycat?
而且而家要睇舊作唔難啊
我自己得閒少少都會搵番當年d經典黎補完
舊 07-10-18, 08:03 AM   #475
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
BBQ end
好唔鍾意哩d ending強配對

Seed無印我幾鍾意架因為似UC
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[DC] Trigger Heart Exelica neo2046 電視遊戲討論版 50 07-05-23 06:15 PM
[問題] Why Chrono Trigger(SFC) ttchan111 電視遊戲討論版 8 02-28-08 11:15 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #11 題目: 「天與地」 (2006.04.01-2006.04.24) Winner: 奸詐餅 KKH 照相館 46 04-25-06 11:03 PM
US Bus (First time to upload pictures)--Pictures added Super Bus 照相館 8 05-23-04 05:57 PM
我想問darling 套動畫出左幾集的 心影 H-GAMEの部屋 17 05-12-03 04:53 PM

現在的時間是 04:59 PM

手機版 | APP版