Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-01-10, 02:35 PM   #226
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
依隻乜黎架~?
l 《新體感腦力鍛鍊》《Dr.KAWASHIMA's Body and Brain Exercises》﹝NAMCO BANDAI Games Inc.﹞
以 運用智力及充滿活力的派對遊戲形式挑戰玩家的大腦及身體潛能,提供一個創新的訓練大腦電子遊戲熱潮。玩家需透過全動態功能的Xbox 360 Kinect,回答數學、邏輯、反應、記憶及物理等問題,不單思考要快,動作更要快。單人和多人遊戲模式共擁有20多款具不同特色的活動,更可讓您同時與 最多4位朋友體驗競賽的樂趣,爭奪擁有最年輕腦袋的殊榮。透過遊戲的追蹤功能並配合身心訓練,玩家可隨時提升腦部潛能,讓玩家的腦部發展與實際年齡相符。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-10, 04:17 PM   #227
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
啱啱打電話去註冊咗部KINECT的保養,
保養期多於一年(12個月)的,我11月尾買,但保養期去到2012年2月的。

另外,問咗KINECT的專用腳架/電視座,因為係第3廠推出的產品
(說明書,雖然有寫要另購,但感覺上是MS產品吧?)
所以無相關資料。

舊 12-01-10, 04:53 PM   #228
now_loading
God of Gamer
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
保養期多於一年(12個月)的,我11月尾買,但保養期去到2012年2月的。

另外,問咗KINECT的專用腳架/電視座,因為係第3廠推出的產品
(說明書,雖然有寫要另購,但感覺上是MS產品吧?)
所以無相關資料。

係官方授權, 但不是MS 生產
http://game.watch.impress.co.jp/docs...15_407082.html
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-10, 05:02 PM   #229
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
我都忘記保養依件事喎......一定要打電話去嗎?

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-10, 05:20 PM   #230
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: 聖鬥士星矢 查看文章
點解冇人提過"川島教授brain training", 玩了兩日, 呢隻我覺得係kinect首選, 練頭腦反應一流...
呢隻game有d mimi game做得不錯, 要練手/腦協調
但我得呢隻game反而用唔晒kinect的所有功能
成隻game只係企係度fing手fing腳
冇前後左右移動, 冇起身坐低, 冇cap相冇認聲

我只係得呢隻同kinect adventure
雖然mini game數目少, 但我覺得kinect adventure活用多d kinect的功能
我最like打排球(?)個mini game, 夠考反應&活用晒手手腳腳&頭
鐵頭功好正

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-10, 05:59 PM   #231
now_loading
VanHelsing

如果Kinect 可以出Wario 應該幾好玩
舊 12-01-10, 06:17 PM   #232
IDGAF
The One

引用:
作者: diabloex 查看文章
係官方授權, 但不是MS 生產
http://game.watch.impress.co.jp/docs...15_407082.html
唔係呢款,
係說明書果兩款,一款細細舊勾住個電視,一款係短腳三腳架,
不過都唔差得遠,因為佢都表明唔係佢自己出。

我自己就有兩部玩具扭蛋機嚟做KINECT個座,夠晒高同穩陣。

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
我都忘記保養依件事喎......一定要打電話去嗎?
唔一定可以上網攪,
但有個專人為你服務唔係好D咩,又可以順便查詢下唔明白的地方、增加就業機會等等…

舊 12-01-10, 06:23 PM   #233
IDGAF
The One

引用:
如果Kinect 可以出Wario 應該幾好玩
用KINECT玩Space Channel 5跳舞、TEKKEN十連技應該幾好玩…吧?

諗起都攰。

舊 12-01-10, 06:35 PM   #234
winnie89
Junior Member

註冊日期: Oct 2009
請問有無game啱女仔玩?可唔可以2個人一齊玩ga?
星期日sogo對面見到個男仔玩, 好似幾得意咁^^
winnie89 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-10, 07:00 PM   #235
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: winnie89 查看文章
基本上現時已出O既KINECT GAME都啱女仔玩,跟KINECT有ADVENTURE,另外DANCE CENTRAL,SONIC RIDER係我O既推介,鍾意動物就KINECTIMAL。

初期唔好買太多KINECT GAME,計埋ADVENTURE再加一至兩隻就好,因為KINECT係真正全身體感,玩得耐係會幾累。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-10, 07:10 PM   #236
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: winnie89 查看文章
引用:
作者: david 查看文章
基本上現時已出O既KINECT GAME都啱女仔玩,跟KINECT有ADVENTURE,另外DANCE CENTRAL,SONIC RIDER係我O既推介,鍾意動物就KINECTIMAL。

初期唔好買太多KINECT GAME,計埋ADVENTURE再加一至兩隻就好,因為KINECT係真正全身體感,玩得耐係會幾累。
補充:

我所知可以雙打既game,
Kinect Adventures
Kinect Sports
Kinect Joyride
Motion Sports
Sonic Free Riders
Game Party In Motion

頭版有片睇; 亦有link連去每隻game既相關topic, 入面通常都再有其他片.
你可以睇下邊隻o岩你口味.

此篇文章於 12-01-10 07:14 PM 被 ahleung 編輯。
舊 12-02-10, 06:05 AM   #237
c9234
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
玩亞買Kinect,不用食炒價和硬食GAME
如果用了US$12 COUPON,只用$122X,送上門
Kinect 感應器 & Kinect Adventures
http://www.play-asia.com/SOap-23-83-...j-70-40m5.html

應該是全港最平出機價,
沒COUPON先看雜件箱,再沒有就PM給我(3個,先到先得)
c9234 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-10, 09:46 PM   #238
ahleung
The One
Bannnned

香港電視廣告
舊 12-02-10, 09:52 PM   #239
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
拿,大家記住係讀Kon-nect 啦

舊 12-02-10, 11:04 PM   #240
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
http://xboxlife.tw/show.php?fid=2&tid=1225
Your Shape中文版15號發售

舊 12-02-10, 11:18 PM   #241
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: Rance 查看文章
拿,大家記住係讀Kon-nect 啦
特登聽左十幾次都係KIN-NECT喎...
只係KIN 音有重音 , 但一定唔係KON音...
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 02:12 AM   #242
now_loading
VanHelsing

先頭見friend 讀 kin-nect 就懶醒教人讀 Connect,
現在美/英官網都係讀kin-nect
瘀皮XD
舊 12-03-10, 02:32 AM   #243
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
其實自己登入美國LIVE試下咪得囉

舊 12-03-10, 07:22 AM   #244
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: D-Joe 查看文章
http://xboxlife.tw/show.php?fid=2&tid=1225
Your Shape中文版15號發售
鬼妹+黑人封面好睇好多~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 09:32 AM   #245
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
先頭見friend 讀 kin-nect 就懶醒教人讀 Connect,
現在美/英官網都係讀kin-nect
瘀皮XD
...唔係冒犯...
之前都睇過呢度有人講讀音問題 , 我已經覺得怪怪地
我唔知英文係唔係有好多好神秘o既發音系統 , 但照一直以黎所受o既英文教育 ,
kinnect 根本無可能發到con音架喎...

當然而家興寫係一個字 , 讀係另一個音呢個奇怪o既潮流 , 但如果kinnect係呢類根本就唔會有人討論讀音問題...
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 09:58 AM   #246
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
因為香港人講英文, 唔識分邊o的位係輕聲, 邊o的位係重音, 先有呢個問題

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 10:03 AM   #247
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: kakajit 查看文章
特登聽左十幾次都係KIN-NECT喎...
只係KIN 音有重音 , 但一定唔係KON音...
唔係kin先係輕音咩?
廣告入面都係 nect大聲響亮過kin.

亦因為咁, kinect 同 connect讀起黎其實分別不大.
我覺得M$就係想食connect呢個字(無論字面上 or 讀音上都係), 先決定用kinect呢個名.
舊 12-03-10, 10:05 AM   #248
tylau

PSN  IDkeithlau81
唔係CON-NECT, 係"近"NECT <--K音+輕聲

但肯定唔係 K(健)-NECT 囉...
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 10:09 AM   #249
ahleung
The One
Bannnned

而且, 其實都唔駛咁執著啦.

大家都成日行game舖(甚至開game舖?), 應該早就聽過各種古靈精怪既game/機名讀音

披station
Double-U 挨挨
hello/希佬 ( <-- 到而家我都唔肯定邊個先o岩)
舊 12-03-10, 10:10 AM   #250
tylau

PSN  IDkeithlau81
引用:
作者: kakajit 查看文章
...唔係冒犯...
之前都睇過呢度有人講讀音問題 , 我已經覺得怪怪地
我唔知英文係唔係有好多好神秘o既發音系統 , 但照一直以黎所受o既英文教育 ,
kinnect 根本無可能發到con音架喎...

當然而家興寫係一個字 , 讀係另一個音呢個奇怪o既潮流 , 但如果kinnect係呢類根本就唔會有人討論讀音問題...
只係香港英文 CON = K+ON

就算英文connect 係香港都讀做 K+ON+NECT

中學已經聽英文老師講好多次唔好成日CON CON CON...
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Kinect Star Wars ahleung 電視遊戲討論版 123 07-27-12 01:49 PM
[XBLA] Diabolico Pitch (前稱Codename D | Kinect專用 | Suda 51) ahleung 電視遊戲討論版 14 04-07-12 06:43 PM

現在的時間是 03:11 PM

手機版 | APP版