Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-17-08, 03:19 AM   #126
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章

樓上一週目就打HARD?
今集真係有難度,一週目我剩係打卒先會玩HARD,一到BOSS就轉翻NORMAL....
慣左開 Hard 打
睇黎係 TOV 度真係被屈服了

舊 08-17-08, 07:41 AM   #127
jerrypandadada
Senior Gamer

註冊日期: May 2008
PSN  IDjerryy2k740
XBox Live Gamertagjerrypandadada
而家一週目屈Grade中

我發現開Hard個敵人由HP8XXX升到去2XXXX
個grade無錯係乘1.5,但打完之後同我打Normal個grade差唔多
感覺唔化算
都係等二週目先Hard or以上
P.S請問係咪hard之後就係Unknown?我上網見個Grade shop係開Unknown?個Mania冇左?
jerrypandadada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 09:49 AM   #128
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
請問 skill 到有個 係咩咩同伴使可用
要扣 7 skill pt 個個, 係咩黎
另外點可以轉人行 ?? thx a lot
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 11:48 AM   #129
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
作者: 任仔 查看文章
請問 skill 到有個 係咩咩同伴使可用
要扣 7 skill pt 個個, 係咩黎
另外點可以轉人行 ?? thx a lot
果個係對其他同伴使用道具既SKILL.(未裝前只能夠回復自己)
要轉人行要先合成某件貴重品,然後嚮角色上按X.

舊 08-17-08, 12:57 PM   #130
風之將
God of Gamer

想問下我打完人地一set之後點回避人地之後既攻擊?次次都唔夠快擋,後step又唔夠快,好似一人打一下咁
隻game真係好正 今集特技計埋自己可以set到8個

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 12:59 PM   #131
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
有冇片可以試範下點屈點數....睇唔明
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 01:26 PM   #132

XBox Live Gamertagjerrypandadada
引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
之前post個方法其實係漏左樣野
就係要係裝個skill係縮短魔法發放時ge硬直時間
要有mei呢個skill先至可以做到無限連
jerrypandadada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 01:53 PM   #133
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
想問d加能力草今集有冇得upgrade佢?
例如+1變+2

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 06:21 PM   #134
噹噹dondon
Game Master

要打幾耐GRADE先至會多?
我預計要用2萬幾GRADE
舊 08-17-08, 06:40 PM   #135
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
係 Nicovideo 搵到呢個

我都係岩岩搞掂 Secret Mission 4,打左成粒幾鐘

舊 08-17-08, 06:48 PM   #136
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
儲grade point其實唔駛連hit,combo加分加好少.(連hit連到250hits攞埋稱號就夠了)

我儲point時都係邊睇片邊打(最好裝埋リスキーリング,連TP都唔駛回復).

舊 08-17-08, 06:50 PM   #137
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

註冊日期: Dec 2001
其實GRADE有咩用架?

舊 08-17-08, 06:59 PM   #138
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: 荒木飛呂彥 查看文章
其實GRADE有咩用架?
在グレードショップ (2週目開始時) 用黎解禁2週目的引繼項目
詳情見頭 Post

舊 08-17-08, 07:10 PM   #139
YFW
何でも遊ぶよ~~

註冊日期: Mar 2007
3DS Friend Code5284 1386 7359
PSN  IDbabyhime
XBox Live GamertagHeihime
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
儲grade point其實唔駛連hit,combo加分加好少.(連hit連到250hits攞埋稱號就夠了)

我儲point時都係邊睇片邊打(最好裝埋リスキーリング,連TP都唔駛回復).
OVL係吾係要爆LV2先可以連hit?;;我用LV1打吾起D怪成日連吾到hit;;
YFW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 07:15 PM   #140
YFW
何でも遊ぶよ~~

引用:
作者: 小光 查看文章
想問d加能力草今集有冇得upgrade佢?
例如+1變+2
好似無得upgrade、只係有得無限偷(wiki話隠迷有)
舊 08-17-08, 07:20 PM   #141
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
おっさん同カロル有冇復活技??我驚佢地掛住打唔去補
佢地係可以...但艾絲提爾我係用黎專職補血 唔洗打果隻
引用:
冇艾絲提爾補血死得
冇莉塔就冇大殺傷力
冇拉皮德就冇人守住隊友

好似淨返尤理可以換...但其他人連段唔多好

我屋企附近買唔到新一期法米通
上期有講埋咩技能練熟左好用 依家只好用15lv前既技
依家所有人都LV30 有咩技依家要練??

カロル招活心キュアスタンプ一下就回50%血...範圍大過守護方陣..........
我冇打hard所以唔清楚,打normal基本上set カロル回hp優先就想死都難...
リタ唯一ge用途就係出下級術,貪佢快同打窒人俾我連hit,fs
至於女主角.....基本上tales of女主角我好多都唔用,真係好懷念toe果個咁好打ge女主角
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 08:03 PM   #142

引用:
作者: YFW 查看文章
OVL係吾係要爆LV2先可以連hit?;;我用LV1打吾起D怪成日連吾到hit;;
唔關事~
Lv1冇問題
連唔到係因為魔法發動硬直大
裝個skill減下就ok
我唔識打日文將就d自己搵下...
舊 08-17-08, 08:33 PM   #143
YFW
何でも遊ぶよ~~

引用:
作者: jerrypandadada 查看文章
唔關事~
Lv1冇問題
連唔到係因為魔法發動硬直大
裝個skill減下就ok
我唔識打日文將就d自己搵下...
吾該晒
吾知ユーリ有無類似スキル;;因為我連ユーリ都連吾到;;
如果用LV2爆開之後可以斬得切連hit,LV1爆開之後D怪就吾得
因為想要竹刀要連hit;;
舊 08-17-08, 09:02 PM   #144
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
今集個主角
今集好多內容要素都係首次出現係Tales 會暗殺人的主角啊

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 10:08 PM   #145
噹噹dondon
Game Master

主要係靠FS黎賺??
有冇全部GRADE計分表
舊 08-17-08, 10:26 PM   #146

賺grade其實係來自FS術式出現,唔係用FS擊倒
唔禁RT個術式會係咁~出現
術式出現每個0.2grade
通常我都會打8隻以上怪
唔計一開頭未有FS術式出現個幾hits
當術式出現,我每1chain就會得0.2 x 8 (8隻怪)即係1.6grade
如此類推你一路打,當你出倒1000 chains ge時候大慨就會有1600grade
計mei浮空~手動~999hits再乖Rank bonus同item bonus咁屈grade
舊 08-17-08, 10:32 PM   #147
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: jerrypandadada 查看文章
賺grade其實係來自FS術式出現,唔係用FS擊倒
唔禁RT個術式會係咁~出現
術式出現每個0.2grade
通常我都會打8隻以上怪
唔計一開頭未有FS術式出現個幾hits
當術式出現,我每1chain就會得0.2 x 8 (8隻怪)即係1.6grade
如此類推你一路打,當你出倒1000 chains ge時候大慨就會有1600grade
計mei浮空~手動~999hits再乖Rank bonus同item bonus咁屈grade
其實chain要點出?
係指一出術就不斷按rt?還是怎樣?
另外我成日都係將敵人的→或↓或↑都扣晒
但係都唔出術式
點解會咁樣
還有當→或↓或↑都扣晒而之前又出過術式之後
會唔會再出術式?
因為好多時d怪都好快死

舊 08-17-08, 11:20 PM   #148
任仔
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID3331-5879-8302
其實幾時開始有 FS chain ? 而家有 OVL 出到 FS 未?
吾係好明點出 ...
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 11:25 PM   #149
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: 任仔 查看文章
其實幾時開始有 FS chain ? 而家有 OVL 出到 FS 未?
吾係好明點出 ...
唔記得ovl先定fs先...
但戰鬥時你按R1如果見到敵人資料有3條棒的話就可以出FS
你將是但一條棒扣到零再睇準時間按R2就會成功出到FS

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-08, 01:19 AM   #150

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
其實chain要點出?
係指一出術就不斷按rt?還是怎樣?
另外我成日都係將敵人的→或↓或↑都扣晒
但係都唔出術式
點解會咁樣
還有當→或↓或↑都扣晒而之前又出過術式之後
會唔會再出術式?
因為好多時d怪都好快死
chain係指你出左幾多招...
你試一次就明,淨係爆OVL+狂放技,放到OVL條bar完,再爆->loop
玩到冇TP/悶就完左佢
完左睇下個grade表

有個術印個陣唔好禁RT,如果唔係隻怪會死左
只要你唔禁RT,個術式就會係咁出現,你應該聽到sound effect先係,閃下閃下,無左->再出現
仲有記得要較mei其他人手動
費時佢地手賤幫你殺怪

此篇文章於 08-18-08 01:28 AM 被 jerrypandadada 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia (テイルズ オブ ヴェスペリア) - 攻略討論區II ゆり 攻略及心得交流區 639 06-08-12 05:19 PM
[ETC] 傳說系列又註冊新商標 romrom2004 電視遊戲討論版 23 04-01-09 01:32 PM

現在的時間是 07:21 AM

手機版 | APP版