Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-20-16, 12:11 PM   #776
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
其實我唔明點解你地咁執著於grinding, 我玩咁耐連啲成就都無去刻意解
裝都係為左打raid先整紅裝, 唔整對我玩大部份野都無影響

講黎講去要farm既野都係整legendary......尼樣野一出就知係end game target
唔係你login夠3年自動送一把比你

就算整紅裝都唔係重度farm先搞得掂

我不滿既野係無咩新故事比我玩, hot 一般content實在太短
用啲唔重要既grind content黎留你玩耐啲
同埋raid唔吸引, 做唔到好似dungeon咁, 唔符合速刷要求都有得打
變相你無固定團隊唔駛玩咁滯

但係raid其實唔打又無咩大影響
legendary armor我連眼尾都無望過

定係我對casual既定義同你地唔同?

舊 06-20-16, 02:13 PM   #777
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 搖搖 查看文章

我不滿既野係無咩新故事比我玩, hot 一般content實在太短
用啲唔重要既grind content黎留你玩耐啲
同埋raid唔吸引, 做唔到好似dungeon咁, 唔符合速刷要求都有得打
變相你無固定團隊唔駛玩咁滯
其實我主要係指哩樣
同埋 d 成就 skins

legendary 諗都冇諗過~

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-16, 09:34 PM   #778
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
我覺得佢新加既CONTENT只不過係比D野你GRIND, 令人無左種新鮮感
你話係咪唔打唔得, 又唔係, 但咁咪者係無新野玩
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-16, 07:04 AM   #779
搖搖
永遠的毛毛王子↓

所以我選擇左唔玩pve 有一輪去左玩pvp
唔係前排整legendary好多野我都無升 / 做

你話方向錯左, 都可以咁講既
佢選擇留住少部份鍾意farm, 會持續玩既人
放棄左果班本來就係casual player既 (如我 )

不過佢casual 既定義我諗一直都只適用於裝備果欄

舊 06-21-16, 02:32 PM   #780
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

引用:

不過佢casual 既定義我諗一直都只適用於裝備果欄
裝備數值 casual O
裝備外觀 casual X

特別係佢 d crafted exalted 武 (pearl 系列), 樣衰到呢 ......
基本上最低限度都要去 trading post 破費揀件野來 transmute

要靚 skin? Grind 啦

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
舊 06-21-16, 03:44 PM   #781
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
最正唔係你reaper打raid基本上要全viper,但viper紅飾就係要你打raid先會拎/買到依點咩

真係超級反智

我用druid拎住支staff係咁射laser都仲比較有輸出,仲可以幫手補血a

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-16, 11:03 PM   #782
搖搖
永遠的毛毛王子↓

Living Story Season 3 Begins July 26

終於有d野玩

舊 07-18-16, 10:36 AM   #783
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

即係玩唔玩都要返來 login 一排開 story
否則遲左又要俾 gem

舊 07-18-16, 10:53 AM   #784
細路翔
The One

依排每日用3個字打fotm tier 3

不知不覺就儲左700金,差300就搞完把nevermore

英國說大家抱團死
舊 07-27-16, 09:15 AM   #785
細路翔
The One

黎緊居然唔係打大晶晶而係打小火龍

英國說大家抱團死
舊 08-04-16, 10:21 AM   #786
ヴィタさんさんKS☀
↘λ

3DS Friend Code1805 2967 4401
GW 啊GW...
GW1 Gaile Gray被盜帳號

作者 AmuroRai (SIEG ZEON!!!!!!) 看板 GuildWars
標題 [討論] GW1 Gaile Gray被盜帳號
時間 Wed Aug 3 19:20:53 2016
───────────────────────────────────────

起因就是A.Net的帳號客服沒有認真驗證玩家身分,只要給了信箱和腳色名稱就會幫

你改帳號資料(密碼,甚至是換信箱地址),於是就有人假裝是Gaile Gray跟客服聯絡...

(A.Net員工的信箱基本上跟公開資訊沒啥兩樣)

https://guildwarslegacy.com/thread-1...12.html#pid912

今天只跟到一小段現場,看到Gaile重新出現在上線好友時還感動了一下,結果到了Kamadan

後看到她竟然在公頻問GM指令怎麼使用,而且還加入玩家的公會

稍晚看見某玩家實況(https://www.twitch.tv/s1gwacs/v/81453938 一小時52分處比較

清楚),裏頭"Gaile Gray"帶頭在城鎮裸奔,接著過沒多久可能是官方終於發現出問題所以

就強制關閉伺服器

最後是reddit上的討論
https://www.reddit.com/r/Guildwars2/...nt_got_hacked/

--
※ 發信站: 批踢踢實業坊(ptt.cc), 來自: 140.109.122.185
※ 文章網址: https://www.ptt.cc/bbs/GuildWars/M.1...257.A.03F.html
※ 編輯: AmuroRai (140.109.122.185), 08/03/2016 19:26:56
※ 編輯: AmuroRai (140.109.122.185), 08/03/2016 19:33:19
推 takomalu: 有笑有推 08/04 00:57

抱いてあげたい

- くすくすくっすん さんくっすん祭り 2014/2015
feat.楠田 亞衣奈
ヴィタさんさんKS☀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-16, 12:15 PM   #787
搖搖
永遠的毛毛王子↓

唔覺唔覺就黎4週年

舊 08-11-16, 01:32 PM   #788
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

晉身長壽 game 行列

舊 08-12-16, 12:24 PM   #789
ヴィタさんさんKS☀
↘λ

-

咁就4年...心愛既始終都係得一個

抱いてあげたい

feat.楠田 亞衣奈
舊 08-14-16, 02:42 PM   #790
搖搖
永遠的毛毛王子↓

又哂女

舊 08-14-16, 04:11 PM   #791
細路翔
The One

其實我都想主DH

但對比另外兩個重甲職,DH係RAID真係無乜存在必要(ry

英國說大家抱團死
舊 08-15-16, 09:25 AM   #792
ヴィタさんさんKS☀
↘λ

引用:
又哂女
除左晒女唔知有咩好做(?!)
返到 Dr 企左係度唔知打咩好 <-現在這裡

變番新手咁
太多野想搞,變到太多野唔知點搞,最後唔搞
...

抱いてあげたい

feat.楠田 亞衣奈

此篇文章於 08-15-16 02:55 PM 被 ヴィタさんさんKS☀ 編輯。
舊 08-15-16, 12:11 PM   #793
細路翔
The One

整傳奇甲啦

英國說大家抱團死
舊 08-15-16, 12:18 PM   #794
ヴィタさんさんKS☀
↘λ

引用:
作者: 細路翔 查看文章
整傳奇甲啦
???!!!

抱いてあげたい

feat.楠田 亞衣奈
舊 08-15-16, 12:19 PM   #795
細路翔
The One

引用:
作者: ヴィタさんさんKS☀ 查看文章
???!!!
依家三條wing解晒你可以搞個成就拎套基底紅裝

英國說大家抱團死
舊 08-15-16, 12:25 PM   #796
搖搖
永遠的毛毛王子↓

打完wing1 boss1已經無玩raid sosad

舊 08-15-16, 12:25 PM   #797
細路翔
The One

引用:
打完wing1 boss1已經無玩raid sosad
wing1最難打就係第一隻

英國說大家抱團死
舊 08-15-16, 12:26 PM   #798
搖搖
永遠的毛毛王子↓

引用:
作者: ヴィタさんさんKS☀ 查看文章
除左晒女唔知有咩好做(?!)
返到 DE 企左係度唔知打咩好 <-現在這裡

變番新手咁
太多野想搞,變到太多野唔知點搞,最後唔搞
...
整legendary

一係去bloodstone fen farm
不過我unlock哂啲skill都無郁了, login game again

舊 08-15-16, 12:27 PM   #799
搖搖
永遠的毛毛王子↓

引用:
作者: 細路翔 查看文章
wing1最難打就係第一隻
我個問題係無團啫 不過懶都係原因之一

舊 08-15-16, 02:02 PM   #800
david
The One

註冊日期: Mar 2002
紫甲數值唔係高過紅甲咩?又型仔O的,整啦

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Guild Wars 2 Vol. 6 - Living World Bi-weekly Update + A HELL LOT MORE~~~ david PC電腦遊戲討論版 1026 01-28-15 12:25 PM
Guild Wars 2 Vol. 4 - 好評發售中! DIGITAL版免費升級 (至JAN 7) / WINTERSDAY (14 DEC TO 3 JAN) david PC電腦遊戲討論版 1491 04-01-13 04:43 PM
Guild Wars 2 Vol. 3 - 好評發售中!OUR TIME IS NOW!! 官網重新發售GW2! david PC電腦遊戲討論版 1016 09-19-12 06:45 PM
《Guild Wars》vol.2 ( 詳細資料在page.1 ) BlackWing PC電腦遊戲討論版 586 07-21-06 03:01 PM
《Guild Wars》vol.1 ( 詳細資料在page.1 ) 仁傑 PC電腦遊戲討論版 1001 06-22-05 03:45 PM

現在的時間是 07:08 PM

手機版 | APP版