Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-23-09, 01:59 PM   #976
雲漾
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDylm1437
引用:
作者: daihamlop 查看文章
咁都好d..
我已經miss左兩個
第1週我hea打算 
隻game太多野玩
d sm我都無刻意去開
諗住第2週d skill繼承哂會好打d

見你到依家d sm都開哂

舊 09-23-09, 02:07 PM   #977
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDRaymond9542
引用:
作者: 雲漾 查看文章
第1週我hea打算 
隻game太多野玩
d sm我都無刻意去開

有D SM真係唔睇攻略唔會開到
24463929 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-09, 02:09 PM   #978
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: 雲漾 查看文章
第1週我hea打算 
隻game太多野玩
d sm我都無刻意去開

有啲SM真係好無喱頭
SM9我試左6-7次都唔知要點做
最後死死地氣去check wiki
睇完即爆粗

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-09, 02:13 PM   #979

引用:
有啲SM真係好無喱頭
SM9我試左6-7次都唔知要點做
最後死死地氣去check wiki
睇完即爆粗
sm6我都試左好多次都唔掂,
最後上網睇攻略
舊 09-23-09, 02:16 PM   #980
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: 24463929 查看文章
sm6我都試左好多次都唔掂,
最後上網睇攻略
SM6又係試到火都嚟
有時啲大佬太弱
屈死左佢哋又開唔到, 要成曰企定硬食

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 09-23-09, 02:23 PM   #981

引用:
SM6又係試到火都嚟
有時啲大佬太弱
感覺上某些巨大獸比BOSS硬強
舊 09-23-09, 02:27 PM   #982
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
咁貴
而家得十幾萬.
其實係咪有D skill可以cancel硬直架
男主角外所以人D硬直都好大,唔識用
根本cancel技既全部都係skill
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-09, 02:35 PM   #983
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
SM6又係試到火都嚟
有時啲大佬太弱
又唔洗硬食既..向個場周圍走等佢再出咁...

衣家先打到遺跡..
想問下傳說中既洗衣機姐係咩招..有冇片睇..?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-09, 02:38 PM   #984
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: funnyfun 查看文章
又唔洗硬食既..向個場周圍走等佢再出咁...

衣家先打到遺跡..
タイダルウェイブ

為免劇透(?) 都係加返 Spoiler 先

此篇文章於 09-23-09 02:41 PM 被 Marco 編輯。
Marco 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-09, 02:40 PM   #985
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: funnyfun 查看文章
我都唔知
我諗係OVL連發
因為真係好屈

舊 09-23-09, 02:41 PM   #986
ゆり

引用:
作者: Marco 查看文章
タイダルウェイブ

[spoiler][/spoiler]
洗衣機唔岩打boss...
舊 09-23-09, 02:43 PM   #987
ゆり

引用:
我都唔知
我諗係OVL連發
因為真係好屈
ovl 3 0詠唱,0 tp消耗
rita裝左幾個skill+術發動後cancel硬直

基本上就玩到

不過你一定最少入到終盤先得
舊 09-23-09, 02:44 PM   #988
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

應該係 1TP 消耗吧 ?
因為要裝 Risky Ring b

舊 09-23-09, 02:47 PM   #989
ゆり

引用:
應該係 1TP 消耗吧 ?
因為要裝 Risky Ring b
那個是什麼...

OVL3使用者用任何招都0TP...

我玩到千幾HIT都未扣過1TP

當然我唔知PS3有冇改

最少360版係
舊 09-23-09, 02:49 PM   #990
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
ovl 3 0詠唱,0 tp消耗
rita裝左幾個skill+術發動後cancel硬直

基本上就玩到

不過你一定最少入到終盤先得
呢個洗衣機
用到都唔會用
好破壞隻game個平衡度..
隻TOV四舊幾買番嚟
等我苦戰吓先la

舊 09-23-09, 02:50 PM   #991
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
那個是什麼...

當然我唔知PS3有冇改

最少360版係
Oh....我玩呢個時候冇爆過 OVL3
因為之前打 360 版睇網上攻略係教我裝 Risky Ring 爆 OVL 1 咁打

舊 09-23-09, 02:51 PM   #992
ゆり

引用:
呢個洗衣機
用到都唔會用
隻TOV四舊幾買番嚟
等我苦戰吓先la
主要用來洗GRADE用

閒閒地千幾HIT+道具都有成500~1000GRADE
舊 09-23-09, 02:51 PM   #993
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
呢個洗衣機
用到都唔會用
隻TOV四舊幾買番嚟
等我苦戰吓先la
洗衣機用黎屈 Grade 架姐

舊 09-23-09, 03:01 PM   #994

引用:
洗衣機用黎屈 Grade 架姐
Grade除左EXP加多D之外仲有咩用
舊 09-23-09, 03:02 PM   #995
ゆり

引用:
2周目開始時用
舊 09-23-09, 03:06 PM   #996
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
稱號,術技,Collector , Monster 圖鑑繼承等等

仲有 EXP 0.5 , 2 , 10倍

打速攻爆機同 Low Level 打死 バルボス 就會好有用

同埋如果想白金既話,繼承左既可以唔洗再做多次嘛

舊 09-23-09, 03:11 PM   #997

引用:
稱號,術技,Collector , Monster 圖鑑繼承等等

打速攻爆機同 Low Level 打死 バルボス 就會好有用

唔洗做多次,但係要根性洗Grade
舊 09-23-09, 03:17 PM   #998
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
那個是什麼...

當然我唔知PS3有冇改

最少360版係
引用:
Oh....我玩呢個時候冇爆過 OVL3
因為之前打 360 版睇網上攻略係教我裝 Risky Ring 爆 OVL 1 咁打
兩個方法都可以

引用:
唔洗做多次,但係要根性洗Grade
開洗衣機洗Grade 好快

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-09, 03:28 PM   #999
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:

我睇record
有人可以六絛九 combo
同三粒中爆機
我迷晒

重有最大damage....六千幾萬.....汗

此篇文章於 09-23-09 03:31 PM 被 daihamlop 編輯。
舊 09-23-09, 03:48 PM   #1000
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
我睇record
有人可以六絛九 combo
同三粒中爆機
我迷晒

重有最大damage....六千幾萬.....汗
2週目有用Grade 加能力, 剩係打主線+只打boss(用holy bottle) 要做咁o既時間唔難

而且PS3 版有event skip 功能, 仲快過舊版

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia (テイルズ オブ ヴェスペリア) - 攻略討論區II ゆり 攻略及心得交流區 639 06-08-12 05:19 PM
[ETC] 傳說系列又註冊新商標 romrom2004 電視遊戲討論版 23 04-01-09 01:32 PM

現在的時間是 10:26 PM

手機版 | APP版