Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-27-15, 05:22 PM   #651
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
ATH-A系 出名 EAR PAD 易氧化
以為 A X 系改左用人做皮襟用好多, 點知自己個 A900X 用左年幾都自動甩皮.
果D應該唔係氧化,應該係上左汗做成
不過佢EAR PAD不嬲都可以另買黎換,即係佢本身就預左你冇可能用成世

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
又要用返傳説中o既大絶 "HiFi前級線路耳擴" 去推?!

不過ATH-CKB70 係咪真係推到15,000Hz 架
冇專業機器去試佢喎…不過ATH都賣左咁多年,佢吹水極都係有限水量

引用:
作者: ouki 查看文章
如果想平平地入部PLAYER有冇咩推介
BUDGET?
FiiO X1好似1k樓下,不過唔知聽唔聽得過,我脫離左好耐
teealpha 目前離線  
舊 03-27-15, 05:58 PM   #652
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: teealpha 查看文章
冇專業機器去試佢喎…不過ATH都賣左咁多年,佢吹水極都係有限水量
HiFi前級線路 = ATH-HA5000

不過如果直係如你所説一係收音機聲, 一係推到頭痛

噤ATH-CKB70 會仲難玩過ATH-SQ5, 而且對前端要求好高

但CKB70 依家只係7,000 円價位..............搞噤多工夫真係本末倒置

邊度有間demo 可以試?!

引用:
作者: ouki 查看文章
如果想平平地入部PLAYER有冇咩推介
唔介意display 細的話

水貨代購 Sony M505..................

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 03-27-15 06:02 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線  
舊 03-27-15, 09:45 PM   #653
teealpha

引用:
HiFi前級線路 = ATH-HA5000

不過如果直係如你所説一係收音機聲, 一係推到頭痛

噤ATH-CKB70 會仲難玩過ATH-SQ5, 而且對前端要求好高

但CKB70 依家只係7,000 円價位..............搞噤多工夫真係本末倒置

邊度有間demo 可以試?!
Check PM
舊 03-27-15, 11:17 PM   #654
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
Check PM
THX~ 過幾日執齊野去挑機

我部ZH-1 好耐無着過機了

原來decware 有新kit..........不過係gain 放大

http://www.decware.com/newsite/diy/decware/ZKIT4.html

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 03-27-15 11:26 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 03-28-15, 04:09 PM   #655
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
果D應該唔係氧化,應該係上左汗做成
不過佢EAR PAD不嬲都可以另買黎換,即係佢本身就預左你冇可能用成世

打過去 ATH 話想換 AD X 系列既絨布 PAD, 佢話唔知得唔得要試過先.

請問有無經驗?費事白行
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 03-28-15, 05:03 PM   #656
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
打過去 ATH 話想換 AD X 系列既絨布 PAD, 佢話唔知得唔得要試過先.

請問有無經驗?費事白行
日本係一盒盒放係百貨公司or 耳機舖

香港要去ATH 紅磡寫字樓訂先有, 你預$3XX 左右

我訂過ANC7 塾

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 04-02-15, 11:29 AM   #657
teealpha

引用:

請問有無經驗?費事白行
我係去現時點果邊訂對AD1000X用既PAD套落去AD2000X度用(好似兩百蚊左右),不過用落怪怪地,都係要訂返對AD2000X用既先得(呢對就好似要三百多蚊)
舊 04-02-15, 09:00 PM   #658
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
代理啲pad...
試過買ESW9對pad,真皮嗰忽冇事
但套住headphone嗰忽可能放得太耐,一開始已經裂
ビスケット 目前離線  
舊 04-03-15, 02:47 PM   #659
teealpha

引用:
作者: ビスケット 查看文章
代理啲pad...
試過買ESW9對pad,真皮嗰忽冇事
但套住headphone嗰忽可能放得太耐,一開始已經裂
你講大中華?
大中華做野係咁啦,舊野唔去新野唔肯返,所以點解家陣都仲未有W1000Z
舊 04-04-15, 06:52 PM   #660
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
你講大中華?
大中華做野係咁啦,舊野唔去新野唔肯返,所以點解家陣都仲未有W1000Z
係呀大中華
ATH喺香港仲有第二間代理?
ビスケット 目前離線  
舊 04-08-15, 04:51 PM   #661
teealpha

引用:
作者: ビスケット 查看文章
係呀大中華
ATH喺香港仲有第二間代理?
咁可能係我混淆左"代理"同"本行"兩者
舊 04-08-15, 06:41 PM   #662
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
咁可能係我混淆左"代理"同"本行"兩者

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 04-09-15, 01:46 PM   #663
teealpha

我意思其實係問緊"代理"同埋"子公司"分別咁o者

鐵三角(大中華)有限公司於1994年在香港成立,專門負責中國國內及香港、澳門地區的業務發展。為大中華地區提供由一般消費類的耳筒、HiFi產品,以致專業級的會議系統、採訪廣播、表演和錄音設備。

係咪即係我對"代理"概念理解錯誤?
舊 04-09-15, 03:14 PM   #664
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
之前起德發買 CK90 MKII 時都起度問過, 係咪即係有兩間代理 ?
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 04-10-15, 12:15 AM   #665
HAKAIDER
neet 人生~~~

應該話 "鐵三角(大中華)有限公司" 係日本鐵三角係海外o既分社

> 在1994年,日本鐵三角集團於香港成立鐵三角(大中華)有限公司,專門負責中國國內及香港、澳門地區的業務發展。

而LK 就係類似 "特約經營商"

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 04-11-15, 11:31 AM   #666
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
而家想買非入耳式既earpod有咩選擇
對用左N年既MX270開始想打柴
諗住的起心肝買MX980/985結果全球斷貨bbb

前兩日同fd行灣電試左隻咩marshell五百幾
單一音源就ok,一有伴奏d人聲同背景就炒埋一碟
MX270雞雞地無聽到咁多野反而唔會出事

唔要求咩靚聲女毒,只求分晰力ok淡如清水

定我頹頹地啊馬信番隻MX585番黎好,四千羊有找

此篇文章於 04-12-15 08:23 AM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線  
舊 04-16-15, 04:34 PM   #667
teealpha

唔知ATH行係咪真係會返隻ATH-EM7x俾香港賣
雖然我都係都係鐘情EW9但對於現今唔多廠會出既掛耳式耳機真係可以支持下,好唔好聽就另一回事(情意結)
希望1K對咁就入三對
舊 04-16-15, 04:58 PM   #668
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
唔知ATH行係咪真係會返隻ATH-EM7x俾香港賣
雖然我都係都係鐘情EW9但對於現今唔多廠會出既掛耳式耳機真係可以支持下,好唔好聽就另一回事(情意結)
希望1K對咁就入三對
EM7X 係ATH大中華係台灣搞的, 對岸新台幣2200 左右

不過今次連日本都無賣, 好大幾會只係清舊零件作少量生産

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 04-16-15, 08:24 PM   #669
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

居然出返呢對嘢
想當年落坑第一對就係買佢

CM7Ti唔知有冇機會復活
呢對以前借過返黎聽過幾日,一試難忘
雖然淘寶同韓國唔知點解仲有貨...不過好不安
ビスケット 目前離線  
舊 04-17-15, 03:00 AM   #670
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
買左隻mode eq..
bass 麻麻地

舊 04-17-15, 08:42 AM   #671
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
買左隻mode eq..
bass 麻麻地
搞好低音, 高音自然出

但偏偏好多廠連低音都未搞得好

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 04-19-15, 05:18 PM   #672
HAKAIDER
neet 人生~~~

又壞兩粒ipower.........

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 04-19-15, 06:57 PM   #673
teealpha

引用:
又壞兩粒ipower.........
iPowerUS電?
我有幾粒擺左幾年既拎返出黎仲叉得用幾,之後送左俾個FD用(叉電品我叫佢自己買)

話說知唔知台灣音悅做唔做香港生意?我見佢收港幣匯款
想買返幾對EM7x,等香港有貨應該唔駛諗而且唔會合理價都似
舊 04-19-15, 07:41 PM   #674
HAKAIDER
neet 人生~~~

最後一粒ipower 也壞了........

引用:
iPowerUS電?
我有幾粒擺左幾年既拎返出黎仲叉得用幾,之後送左俾個FD用(叉電品我叫佢自己買)

話說知唔知台灣音悅做唔做香港生意?我見佢收港幣匯款
想買返幾對EM7x,等香港有貨應該唔駛諗而且唔會合理價都似
Li-ion一向壞電律比Ni CD / Ni MH 高

尤其係低用量一走曬d 電就更易死, 根本就係賭人品

4 粒lpower, 有兩粒發脹壞電, 兩粒叉唔到..............個叉機放二手算了

台灣音悅............没記錯當年係有人海外訂購津谷耳擴同U 家耳筒寄返香港

你上音悅Facebook 問吓

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 04-20-15, 11:49 PM   #675
teealpha

引用:
最後一粒ipower 也壞了........

Li-ion一向壞電律比Ni CD / Ni MH 高

尤其係低用量一走曬d 電就更易死, 根本就係賭人品

4 粒lpower, 有兩粒發脹壞電, 兩粒叉唔到..............個叉機放二手算了

台灣音悅............没記錯當年係有人海外訂購津谷耳擴同U 家耳筒寄返香港

你上音悅Facebook 問吓
iPowerUS係Li-Poly電喎,正路冇咁易壞…除非keep住高溫運作,不過呢個就關係到入電果部機既散熱問題

如果要買返都唔煩,可以出去旺角JABEN度買,都唔係貴好多

音悅覆左我……$1137
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
請教如何煲喇叭/耳機 十一月 影音館 3 11-20-15 09:24 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (03)「どんと来い、医者よ」 Jonney 影音館 1004 05-15-09 11:34 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (02) HAKAIDER 影音館 1000 01-11-09 04:31 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (01) Viorate 影音館 1001 03-17-08 09:14 PM
AUDIO-TECHNICA, ATH-W5000 / AT-HA5000, 耳機 / 耳機擴音機 Kenji少 影音館 4 12-01-05 01:18 AM

現在的時間是 03:10 AM

手機版 | APP版