Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-10-14, 05:54 PM   #5251
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Lamsze 查看文章
如果想係動漫電玩節買到每日限定得100部既psv,大家覺得要幾點去?
早兩三日
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-14, 06:19 PM   #5252
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 野良猫 查看文章
早兩三日
psv 有咁好賣咩 ?
有咩特別

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-14, 08:48 PM   #5253
goofyz
Junior Member

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: pet3 查看文章
psv 有咁好賣咩 ?
有咩特別
無特別都有人炒

goofyz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-14, 09:50 PM   #5254
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
即係想係電玩節買係無可能
甘藍店買機送8GB係去到幾時?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-14, 10:06 PM   #5255
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
八月尾,送完即止

舊 07-10-14, 10:46 PM   #5256
Lamsze
Crazy Gamer

想問大家其實唔出街玩既話,pstv係咪底d?

見兒家800蚊,包手掣、8gb卡

此篇文章於 07-12-14 08:38 PM 被 Lamsze 編輯。
舊 07-12-14, 11:01 PM   #5257
Lamsze
Crazy Gamer

其實有無人係又有PSVTV同PSV?
有既有,有必要兩者同時有咩?
舊 07-14-14, 02:27 AM   #5258
cmk105
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code3093 7035 7900
引用:
我是有3DS,ps4,ps3,pstv,psv加PlayStation® Gold Wireless Headset全有.

pstv主要是可以play psv用tv+ps4手掣好按(,電腦MON 沒有聲是大問題,去買PlayStation® Gold Wireless Headset但是PSTV是不能用...OT2)

psv remove play ps4主要是R2,R3,L2,L3掣太難按!
而且可以PSTV 用日本A/C,PSV 用香港A/C

此篇文章於 07-14-14 02:29 AM 被 cmk105 編輯。
cmk105 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 02:32 AM   #5259
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: cmk105 查看文章
我是有3DS,ps4,ps3,pstv,psv加PlayStation® Gold Wireless Headset全有.

pstv主要是可以play psv用tv+ps4手掣好按(,電腦MON 沒有聲是大問題,去買PlayStation® Gold Wireless Headset但是PSTV是不能用...OT2)

psv remove play ps4主要是R2,R3,L2,L3掣太難按!
PSN果到,真的嗎!
咁同一張SAVE卡,可以D/L哂兩邊既DLC/GAME嗎?

舊 07-14-14, 09:47 AM   #5260
ricky828
Senior Gamer
三眼

註冊日期: Jan 2011
PSN  IDricky82828
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
PSN果到,真的嗎!
咁同一張SAVE卡,可以D/L哂兩邊既DLC/GAME嗎?
唔得,其實你當VITA TV係另一部PSV,所以兩者唔會共通,除非PSN用同一個ACCOUNT
VITA TV用日本ACCOUNT就方便試下DEMO,但又唔駛FORMAT PSV轉來轉去咁煩

ricky828 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 10:23 AM   #5261
pet3
The One

引用:
我好多遊戲都係在tv玩(用ps4 手製,這樣就有觸控用)

但出街時用v玩

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 07-14-14, 10:31 AM   #5262
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:

但出街時用v玩
tv 可唔可以幫 PS4 手制叉電? 其實我都想買 PS4 制, 但無 PS4.. SONY 啲嘢又奇奇怪怪, 就咁插火牛又未必叉到...

引用:
絕對有, 買咗 TV 有一堆 PSV/PS3 共有遊戲可以免疫 (雖然 TV 畫質真係差好遠)

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 12:16 PM   #5263
pet3
The One

引用:
作者: t-cup 查看文章
tv 可唔可以幫 PS4 手制叉電? 其實我都想買 PS4 制, 但無 PS4.. SONY 啲嘢又奇奇怪怪, 就咁插火牛又未必叉到...

絕對有, 買咗 TV 有一堆 PSV/PS3 共有遊戲可以免疫 (雖然 TV 畫質真係差好遠)
psv+ps3 遊戲 你要買2次既...........

ps4 手製充到電

FGO 目標預算
舊 07-14-14, 01:45 PM   #5264
cmk105
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code3093 7035 7900
引用:

PS4 手制的觸控在ps tv好像完全不work.只是手感比ps3好!

舊 07-14-14, 03:55 PM   #5265
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
psv+ps3 遊戲 你要買2次既...........

ps4 手製充到電
應該係咁先啱 PSV/PSVTV 或 PS3 的遊戲. 例如機戰Z 咁, TV 可以玩, 咁就可以大電視 (TV) 又得, 帶出街又得 (PSV), 唔駛買 PS3

引用:
PS4 手制的觸控在ps tv好像完全不work.只是手感比ps3好!
我得一個 PS3 無線手制, 要 MAP 來 MAP 去 (PS3/TV) 好煩, 所以睇睇買多個手制唔駛 MAP. 唔 WORK 咁大獲.. 謝謝資料提供!

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 04:00 PM   #5266
神風@AMD
Action!

Nintendo Switch ID2776-5245-9304
引用:

但出街時用v玩
O~
因為我PS3 係一直用開日PSN,咁PSN PLUS就一定日(質素都好過港PSN)
但PSV而家越來越多中文GAME…連共鬥都有中文但同時又要用ONLINE PASS…
唉,點要解要SET到咁麻煩

舊 07-14-14, 04:19 PM   #5267
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:

電腦mon正常有得出返喇叭,我都係駁返出喇叭
tv另一好處是可以聽返vita的聲,vita個喇叭設計真係_喇叭+_+
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 04:35 PM   #5268
pet3
The One

引用:
哈..哈...哈....
你真的有用過?

引用:
我得一個 PS3 無線手制, 要 MAP 來 MAP 去 (PS3/TV) 好煩, 所以睇睇買多個手制唔駛 MAP. 唔 WORK 咁大獲.. 謝謝資料提供!
感謝個屁 .....(這是2cat梗句)
他的答案是錯啊(這是2cat梗句)

他沒按開啟當然用不到

我一直在用tv玩刀劍
按一下就開到地圖~

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
O~
因為我PS3 係一直用開日PSN,咁PSN PLUS就一定日(質素都好過港PSN)
但PSV而家越來越多中文GAME…連共鬥都有中文但同時又要用ONLINE PASS…
唉,點要解要SET到咁麻煩
要玩中文就不要日服

FGO 目標預算
舊 07-14-14, 04:57 PM   #5269
Lamsze
Crazy Gamer

救命!點解我買左TV返呢,插電腦會係出雪花?我係電視就無事,但PS3明明可以,TV用既系統有地方唔同?我部電腦唔支援?
舊 07-14-14, 06:41 PM   #5270
神風@AMD
Action!

>>要玩中文就不要日服

我知道,所以先煩緊
唔通PSN比兩次錢咩,PS4又一定要用PSN…

另外上個POST原來TAG錯人

舊 07-15-14, 11:29 AM   #5271
ricky828
Senior Gamer
三眼

註冊日期: Jan 2011
PSN  IDricky82828
引用:
救命!點解我買左TV返呢,插電腦會係出雪花?我係電視就無事,但PS3明明可以,TV用既系統有地方唔同?我部電腦唔支援?
可能係條hdmi線同tv既插位接觸不良

ricky828 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-14, 01:20 PM   #5272
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: ricky828 查看文章
可能係條hdmi線同tv既插位接觸不良
試過用ps3同tv全新既都唔得,兩條都唔得應該唔關事
舊 07-15-14, 01:37 PM   #5273
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
試過用ps3同tv全新既都唔得,兩條都唔得應該唔關事
有冇第二部電視試?
如果都花可能係部PSVTV問題啦
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-14, 01:53 PM   #5274
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: yorkyork 查看文章
有冇第二部電視試?
廳既電視ok,係房個mon唔得,所以我想知到底psvtv裡面係有咩系統唔同,令個mon出唔到畫面
舊 07-15-14, 01:54 PM   #5275
pet3
The One

引用:
作者: yorkyork 查看文章
有冇第二部電視試?
>>救命!點解我買左TV返呢,插電腦會係出雪花?我係電視就無事

FGO 目標預算

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 06:13 PM

手機版 | APP版