Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 10-06-10, 12:13 PM   #1
Funny
Ultimate Gamer
超平和バスターズ

註冊日期: Dec 2002
點樣可以set 到開機快d???

arm arm買咗部notebook, fujitsu SH760
係咪有得SET 到極速開機架???

同埋notebook 可唔可以超頻架????
(雖然超頻係咩我都唔係太清楚.......)
Funny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-10, 11:31 PM   #2
大懶財

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
引用:
作者: Funny 查看文章
arm arm買咗部notebook, fujitsu SH760
係咪有得SET 到極速開機架???

同埋notebook 可唔可以超頻架????
(雖然超頻係咩我都唔係太清楚.......)
1. 冇得set
2. 千其唔好用嗰d咩優化大師
3. i5係自動超頻

如果有米既話可以用SSD, 唔好話開機, 基本上做乜都會快左勁多

http://www.youtube.com/watch?v=pJMGA...eature=related

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 02:49 PM   #3
Funny
超平和バスターズ

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 大懶財 查看文章
1. 冇得set
2. 千其唔好用嗰d咩優化大師
3. i5係自動超頻

如果有米既話可以用SSD, 唔好話開機, 基本上做乜都會快左勁多

http://www.youtube.com/watch?v=pJMGA...eature=related
1. 咁我見間唔中D 電腦雜誌就有講吓咩8秒極速開機果D既???
2. 果D 有咩唔好呢??
3. 我部係i7, 但其實超頻同唔超頻既分別係咩呢??

我都想轉用ssd, 但window 同recovery 果d 佢原廠已經喺個c drive 度, 可以點轉???
Funny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 03:42 PM   #4
大懶財

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
引用:
作者: Funny 查看文章
1. 咁我見間唔中D 電腦雜誌就有講吓咩8秒極速開機果D既???
2. 果D 有咩唔好呢??
3. 我部係i7, 但其實超頻同唔超頻既分別係咩呢??

我都想轉用ssd, 但window 同recovery 果d 佢原廠已經喺個c drive 度, 可以點轉???
1. 用SSD開機都要幾十秒LA, 8秒點開呀

2. 嗰D通常係大陸製造, 我記得我之前裝完一個叫優化大師既軟件之後, 開機慢左, 桌面D小工具開唔到, 總之好古怪....

3. 超頻 - 電腦的超頻就是通過人為的方式將CPU、顯卡等硬件的工作頻率提高,讓它們在高於其額定的頻率狀態下穩定工作 -
簡單D講即係快D, 你部nb應該有個小工具可以睇下粒u幾時超頻

抄windows好似要用ghost之類既軟件, 我都唔識, 你睇下啱唔啱使
http://5i01.com/topicdetail.php?f=490&t=1405505&p=1
http://www.google.com.hk/search?hl=z...9BSSD&gs_rfai=

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)

此篇文章於 10-07-10 03:45 PM 被 大懶財 編輯。
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:47 PM

手機版 | APP版