Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-18-08, 12:21 PM   #151
wyhone
Game Master
宛如天使的惡魔

註冊日期: Oct 2005
nnl死左
會唔會好似seed最後
同主角黎個心靈感應

人類似乎不斷進化
工業革命更為人類帶來現代化的舒適生活
然而,現今愈來愈多人受上一代帶來的物質主義苟且一生
不再探究知識,但願安享天年
是好事還是壞事?
wyhone 目前離線  
舊 08-18-08, 12:26 PM   #152
chunwai0091
God of Gamer
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
nnl俾朱雀殺了
跟亞瑟王傳說 ?

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線  
舊 08-18-08, 12:29 PM   #153
VICT
Ultimate Gamer
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
今集主角係 roro
魯魯總係失去左先發現對佢有幾重要

舊 08-18-08, 12:41 PM   #154
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: chunwai0091 查看文章
nnl俾朱雀殺了
跟亞瑟王傳說 ?
係咪Lancelot 殺Gawain GE人﹖
真係唔識

舊 08-18-08, 12:46 PM   #155
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
睇完今集

就算明知會得罪人都要講句
依五年內睇過既動畫我都未見過有咁垃圾既劇情

黑騎班友智商咁高唔怪得知會堆埋一齊

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 08-18-08, 12:57 PM   #156
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 細路翔 查看文章
睇完今集

我都同意...
腦殘o既程度同<<赤壁>>有得fight...

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線  
舊 08-18-08, 01:09 PM   #157
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
我都同意...
腦殘o既程度同<<赤壁>>有得fight...
睇完今集我變相覺得seed-d係充滿住合理性既動畫

r1果時雖然都有d位唔合理但起碼無咁強大先

簡單黎講我個人覺得r2既無左作品原本既特色
劇本亦嚴重地腦殘

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 08-18-08, 01:20 PM   #158
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
睇完今集

我想知點解會覺得腦殘
雷火武 目前離線  
舊 08-18-08, 01:23 PM   #159
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
睇完今集

大家未免太少看阿扇喇

離棄一個唔知信唔信得既面具佬
之後得江山, 得美人

何樂而不為

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線  
舊 08-18-08, 01:26 PM   #160
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
r2真係冇上輯咁好,
好多位劇情轉得比較牽強(上輯冇咁多)
不過同seed d 比仲差十萬9條街
黑騎成員對zero不信任其實已經步署左好耐, e+一下爆出尼

真!DC 目前離線  
舊 08-18-08, 01:46 PM   #161
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
腦咩殘,又無人屈佢,全部都事實
Kain 目前離線  
舊 08-18-08, 01:56 PM   #162
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Kain 查看文章
腦咩殘,又無人屈佢,全部都事實
係事實
但係二皇子面前開晒自己底牌
趕盡殺絕ZERO等黑騎無人可以頂得住二皇子
黑騎都係等死吧

舊 08-18-08, 02:02 PM   #163
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
如果r1同r2比 r2的確無r1咁好睇 可能r1既劇情比起r2更加激烈
但係如果同seed-d比的話我唔明有咩好比
Qe1 目前離線  
舊 08-18-08, 02:12 PM   #164
torocat1980
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDTakaRaider
XBox Live GamertagTakaMaster
r2 d機變晒識飛 打起上來無咁好睇咁
torocat1980 目前離線  
舊 08-18-08, 02:12 PM   #165
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

註冊日期: Dec 2004
引用:
睇完今集

你呢個諗法我當時第一眼睇都有,
但係,這只是局外人而且知道一切來龍去脈的人先會咁諗到~
當站返係局內人,睇法會好唔同~

扇,藤堂兩個首要的人係為"奪回日本"而戰,而唔係要反侵略~
記者佬根本無立場可言~觀察者~

扇佢個發言,係日本人中感染力最強的~D馬仔信ZERO都係由扇叫的(睇返R1)
扇一早就懷疑ZERO~所以造反機會本來高,而家個契機來得正好~

藤堂本來就不信ZERO,加上死去的同伴講ZERO不可信,又加上2皇子出埋日本軍中GEASS的名單,
以及之前日本軍不合理地自爆等等,唔反佢點得~

尤菲的反常,你估人地唔覺得怪咩?只係ZERO加多幾句充昏日本人的腦,因為無人知GEASS這東西,
所以當知道這催眠東西,一切都合理化,如夢初醒~一切都係ZERO自導自演~

其他人無領導力~唔洗提~

加上,2皇子前題為交涉~扇條件為日本,日本人只要單呢一點己經可以完成目的,洗鬼同ZERO玩落去

協議己達成,所以倒戈相向絕對正常,停戰及條件達成,對方又有愛美神(核彈之類),軍事問題,像是當年日本向美國投降~

唯一唔知的係班黑騎個時係要交ZERO比2皇定係就地正法佢~

此篇文章於 08-18-08 02:18 PM 被 grxgr 編輯。
grxgr 目前離線  
舊 08-18-08, 02:20 PM   #166
Apricot
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: jamsquare 查看文章
大家未免太少看阿扇喇

離棄一個唔知信唔信得既面具佬
之後得江山, 得美人

何樂而不為
其實大家太睇少扇係真,可能大家諗住日本割左出去無緊要,無左ZERO係黑騎唔駛幾耐咪又打番番黎
但事實上,扇個如意算盤應該係東京會戰雖然令ZERO戰死,但結果割左日本比超合眾國,帝國個威信即時暴跌,而神樂耶係十七集都講過一旦黑騎打左日本其他殖民地會一齊乘機作反
到時不單止真正地形成二分天下ge局面,而且帝國要周圍平亂都有排搞,邊有咁多時間理超合眾同日本

不過前面講左咁耐今集有bug,我覺得今集最大ge bug反而係扇、藤堂+黑騎全員佢地一開始就知道zero利用佢地,可以睇番R2 zero係佢地處決果陣救左佢地出黎之後D對話
既然一早知道ZERO同佢地本身根本係互相利用,而家又用ZERO當佢地係棋子呢個理由黎反……
Apricot 目前離線  
舊 08-18-08, 02:39 PM   #167
海野藻屑
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
唔信nnl已死
有乜理由雜碎羅死果時刻劃會比nnl深

從未低頭 途經幾百萬傷口
站在我的身後 要確保你無愁沒憂
不聽閒言 若你好 就已經 很足夠
浪漫溫馨一世紀
那裡只得我共你 勝過絕美的晨曦
海野藻屑 目前離線  
舊 08-18-08, 02:52 PM   #168
泡菜
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDpakpak4872
點解冇人提亞妮

依家反而最多謎係佢呢~

估...但最好唔係咁...

我覺得nnl會去左C之世界..
中間我唔知會點,不過我估nnl記憶會去左亞妮到

依個劇情有冇網友反我枱呢

泡菜 目前離線  
舊 08-18-08, 02:57 PM   #169
Qe1
Crazy Gamer

引用:
作者: 泡菜 查看文章
點解冇人提亞妮

依家反而最多謎係佢呢~

其實上一個vol有人提過
就預告黎睇應該俾若本不停洗腦
Qe1 目前離線  
舊 08-18-08, 03:05 PM   #170
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 泡菜 查看文章
點解冇人提亞妮

依家反而最多謎係佢呢~

佢曾經比改記憶/失憶+曾見過兒時lulu 就一定ga
好耐之前有版友估佢係真正ge nnl, 甚至係魯媽

不過而家都唔太多線索講佢身份

真!DC 目前離線  
舊 08-18-08, 03:54 PM   #171
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Apricot 查看文章
其實大家太睇少扇係真,可能大家諗住日本割左出去無緊要,無左ZERO係黑騎唔駛幾耐咪又打番番黎
但事實上,扇個如意算盤應該係東京會戰雖然令ZERO戰死,但結果割左日本比超合眾國,帝國個威信即時暴跌,而神樂耶係十七集都講過一旦黑騎打左日本其他殖民地會一齊乘機作反
到時不單止真正地形成二分天下ge局面,而且帝國要周圍平亂都有排搞,邊有咁多時間理超合眾同日本

不過前面講左咁耐今集有bug,我覺得今集最大ge bug反而係扇、藤堂+黑騎全員佢地一開始就知道zero利用佢地,可以睇番R2 zero係佢地處決果陣救左佢地出黎之後D對話
既然一早知道ZERO同佢地本身根本係互相利用,而家又用ZERO當佢地係棋子呢個理由黎反……
無錯係互相利用
但黑騎一直都覺得係自願幫zero
但而家比人講一講.可能係比zero強制性令佢地聽zero命令
同埋zero親口話當佢地係棋呢句都好重要
如果zero唔係講到咁串嘴.都仲有得傾下既.
仲可以冷靜落去分析件事既話.真係神人了

我都認同上面講.作為局外人可能覺得黑騎腦殘
但作為黑騎角度睇.就唔會咁諗.仲會合理

此篇文章於 08-18-08 03:56 PM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線  
舊 08-18-08, 04:00 PM   #172
relight
Game Master
普通的魔法使

註冊日期: Nov 2005
XBox Live GamertagHKrelight
最大問題我覺得係班友咁易就接受到geass既存在,講幾野就信哂咁,而且班友仲明白哂咩叫geass.....真係

強烈懷疑皇帝比左geass二皇子...能力係「說服」
relight 目前離線  
舊 08-18-08, 04:00 PM   #173
Qe1
Crazy Gamer

ナナリー・ヴィ・ブリタニア(CV:名塚佳織)

ルルーシュの妹。ブラックリベリオン時にV.V.に誘拐され行方不明になっていたはずだったが、87位の皇位継承権を持つ皇族として新総督に任じられ、エリア11に戻ってくる。その後、行政特区の日本の復活を提案するなど革新的な統治を目指していく。第二次トウキョウ決戦の際には、ローマイヤに政庁脱出を強制されるが、フレイヤ弾の爆発に巻き込まれ死亡。

死左 應該唔會有錯
Qe1 目前離線  
舊 08-18-08, 04:08 PM   #174
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 海野藻屑 查看文章
唔信nnl已死
有乜理由雜碎羅死果時刻劃會比nnl深
愛美神咁秒法俾你係編劇你諗個機會俾佢講堆告別對白出黎俾我睇

怪盜小G 目前離線  
舊 08-18-08, 04:27 PM   #175
Apricot
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
無錯係互相利用
但黑騎一直都覺得係自願幫zero
但而家比人講一講.可能係比zero強制性令佢地聽zero命令
同埋zero親口話當佢地係棋呢句都好重要
如果zero唔係講到咁串嘴.都仲有得傾下既.
仲可以冷靜落去分析件事既話.真係神人了

我都認同上面講.作為局外人可能覺得黑騎腦殘
但作為黑騎角度睇.就唔會咁諗.仲會合理
呢度真係魯魯修比修奈澤爾計曬,佢本來就唔係會同人溝通,鐘意乜都攬上身果種
其實我個重點係,當黑騎成班友一直都知人地利用佢地,佢地可以驚geass,但點解可以講到大義凜然咁樣…
只不過一開始為利益共存,班友拎到著數反面咁簡單…講到咩竟然利用我地,其實班友都係假到無朋友

引用:
作者: relight 查看文章
最大問題我覺得係班友咁易就接受到geass既存在,講幾野就信哂咁,而且班友仲明白哂咩叫geass.....真係

強烈懷疑皇帝比左geass二皇子...能力係「說服」
班友好明顯聽完都唔明,連魯魯修比槍指住都話扇班友毫無防備可以落geass逆轉,係佢頹到唔逆轉姐
Apricot 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 19「裏切り」Vol.12 money 日本動漫畫討論版 1000 08-17-08 11:56 PM
[全機種] 秘技區,建設中......(歡迎大家提供秘投) 神祕人1號 攻略及心得交流區 263 07-20-08 12:54 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 11「想い の 力」Vol.10丨(6/21 OP2 試聽開始) money 日本動漫畫討論版 1001 06-23-08 12:22 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 7「棄てられた 仮面」Vol.9丨(壁子最新情況 感謝俺達の悟朗情報提供) money 日本動漫畫討論版 1001 05-19-08 12:44 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 5「ナイト オブ ラウンズ」Vol.8 丨(ロロ雑巾) money 日本動漫畫討論版 1001 05-04-08 09:02 PM

現在的時間是 09:31 AM

手機版 | APP版