Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 07-21-08, 11:00 PM   #1
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 19「裏切り」Vol.12

動畫官網

日曜夕方5時全國放送中

過去の揭示板
Vol.11
Vol.10
Vol.9
Vol.8
Vol.7
Vol.6
Vol.5
Vol.4
Vol.3
Vol.2
Vol.1

BD/DVD<毎月発売、全9巻予定>
第1巻8月22日発売

SE CD<毎月発売、全6巻予定>
第2巻8月6日発売

OP2 CD Single 8月13日発売

WORLD END
FLOW
KSCL-1269
1223YEN(税込)

豪華7大 初回限定スペシャル・パッケージ!!!
1.「FLOW」クリア・インク仕様ジャケット
2.木村貴宏 描き下ろし「コードギアス」イラスト・ワイドキャップステッカー
3.豪華24P「コードギアス」オープニングムービー原画&設定資料集
4.「ルルーシュ観察手帳」プレート・ステッカー
5.「ちびFLOW」ステッカーシート
6.「ちびギアス」ステッカーシート(以下の3種のうち1種封入)
*黒の騎士団(ルルーシュ、C.C.、カレン、神楽耶、ディートハルト)
*神聖ブリタニア帝国(スザク、シュナイゼル、ロイド、セシル、ブリタニア皇帝)
*アッシュフォード学園(ルルーシュ、スザク、シャーリー、ミレイ、リヴァル、アーサー)
7.応募特典:「ランスロット&紅蓮弐式 プラモデル」抽選プレゼント応募券
A賞:FLOWオリジナルカラーリング・ランスロット&紅蓮弐式セット(1名)
B賞:ノーマルカラーリング・ランスロット&紅蓮弐式 セット(50名)

ED2 CD Single 7月30日発売

わが臈たし悪の華
ALI PROJECT
VTCL-35035
1155YEN(税込)

コードギアス 反逆のルルーシュR2 O.S.T. 8月27日発売

引用:
作者: luciferdark 查看文章
我情願無得聽好過變左聽萌版CC係度講
ナレーター既語調同本篇劇情冇關

舊 07-21-08, 11:05 PM   #2
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
據說係愛因斯坦知道納粹德國整緊核彈先秘密聯絡美國促使美國整核彈以抗衡勢力
Qe1 目前離線  
舊 07-21-08, 11:22 PM   #3
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
我諗C.C個GEASS能力其實好屈機,
如果LULU係有C.C個GEASS能力
個個都愛LULU, 世界和平

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線  
舊 07-21-08, 11:23 PM   #4
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
引用:
作者: Qe1 查看文章
據說係愛因斯坦知道納粹德國整緊核彈先秘密聯絡美國促使美國整核彈以抗衡勢力
但美國有左就丟去日本
桌角女唔係想重演呢個悲劇掛
佢咁憎日本人,好有可能會真係丟過去.....

issac92354 目前離線  
舊 07-21-08, 11:27 PM   #5
Qe1
Crazy Gamer

引用:
作者: issac92354 查看文章
但美國有左就丟去日本
現實同code geass個世界觀差好遠
Qe1 目前離線  
舊 07-21-08, 11:38 PM   #6
issac92354
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1782-7939-0391
引用:
現實同code geass個世界觀差好遠
code geass無發生過既事比桌角女令佢發生

舊 07-21-08, 11:39 PM   #7
LIGHTTHELIGHT
火狐控

註冊日期: Jul 2004
2皇子有得種大磨孤
會唔會反呢
不列癲分裂XD
LIGHTTHELIGHT 目前離線  
舊 07-22-08, 12:36 AM   #8
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
睇完15集覺得個發展好EVA風格。

舊 07-22-08, 01:06 AM   #9
Oruma
Beware...

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: phil077 查看文章
唔一定架
雖然話Lulu可能可以成為新世界既神
但係班信眾們之間可能會互相排斥嘛
"Lulu愛我多D!" "Lulu愛我多一D!" "" 然後...

Oruma 目前離線  
舊 07-22-08, 03:07 AM   #10
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: phil077 查看文章
引用:
作者: Oruma 查看文章
唔一定架
雖然話Lulu可能可以成為新世界既神
但係班信眾們之間可能會互相排斥嘛
"Lulu愛我多D!" "Lulu愛我多一D!" "" 然後...
[大誤] 然後朱雀亂入, 大叫"lulu 是我的!!!!" 接著以超人體能一下子將 lulu 搶走, 然後... [/大誤]

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線  
舊 07-22-08, 12:30 PM   #11
ZAKU0079
Banned

註冊日期: Apr 2008
引用:
但美國有左就丟去日本
當時日本都有研發核彈
其實都差唔多完成
美國唔種日本香菇
可能重慶先被人種左

1945年果兩粒係當時世人眼中頂多就係超強力既炸彈
杜魯門同邱吉爾睇到核彈甘勁當時好high
之後打仗唔係甘順利就話要放一粒
唔係蘇聯都有核彈同埋導彈越來越準
知道用核彈只會攬炒
先至將核彈連同廣島長崎既幅射問題炒作成好恐怖既武器
核彈已經係幾十年前既舊野
可能有D更恐怖既武器做左出黎你唔知
ZAKU0079 目前離線  
舊 07-22-08, 06:31 PM   #12
jerrypandadada
Senior Gamer

註冊日期: May 2008
PSN  IDjerryy2k740
XBox Live Gamertagjerrypandadada
古華多洛...
我想問下係咪之前條友都有過類似打扮--->扮古華多洛
我見到有版友提過
究竟係邊集呀?
jerrypandadada 目前離線  
舊 07-22-08, 07:53 PM   #13
issac92354
Crazy Gamer

引用:
作者: ZAKU0079 查看文章
當時日本都有研發核彈
其實都差唔多完成
美國唔種日本香菇
可能重慶先被人種左

1945年果兩粒係當時世人眼中頂多就係超強力既炸彈
杜魯門同邱吉爾睇到核彈甘勁當時好high
之後打仗唔係甘順利就話要放一粒
唔係蘇聯都有核彈同埋導彈越來越準
知道用核彈只會攬炒
先至將核彈連同廣島長崎既幅射問題炒作成好恐怖既武器
核彈已經係幾十年前既舊野
可能有D更恐怖既武器做左出黎你唔知
你令我諗起愛因斯坦果句:"我唔知第3次世界大戰會用咩武器,但我知第4次人類就只可以用石頭同木頭"
話說點解叫"香菇"既?個爆風似

引用:
作者: jerrypandadada 查看文章
古華多洛...
我想問下係咪之前條友都有過類似打扮--->扮古華多洛
我見到有版友提過
究竟係邊集呀?
呢星期果集(15)

好似OT左好多添
話說若本叫朱雀如果魯魯恢復記憶就帶娜娜莉去佢到,目的係想知朱雀會唔會講大話

舊 07-22-08, 08:35 PM   #14
Whirlwind
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2008
引用:
話說點解叫"香菇"既?個爆風似
[OT]係[/OT]

慢左半拍先醒起,睇完上集好想roro geass快啲暴走
咁佢就.........
Whirlwind 目前離線  
舊 07-23-08, 12:12 AM   #15
泡菜
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDpakpak4872
引用:
作者: Whirlwind 查看文章
[OT]係[/OT]

慢左半拍先醒起,睇完上集好想roro geass快啲暴走
咁佢就.........
必死無疑XDD

另外,若果要geass使用者冇副作用...
係咪應該好似C.C,V.V持有CODE既人比GEASS人(如魯魯
咁依個擁有GEASS(魯魯)係咪就係一個完美既GEASS使用者呢?

而被制造出黎既GEASS使用者就有可能有副作用這樣?

此篇文章於 07-23-08 12:17 AM 被 泡菜 編輯。
泡菜 目前離線  
舊 07-23-08, 12:26 AM   #16
Qe1
Crazy Gamer

Geass教團個d小朋友既geass係咪全部出自v2
Qe1 目前離線  
舊 07-23-08, 12:30 AM   #17
GAF GGXX團
紅月カレン

點解cc會推開皇帝...
其實係最尾果刻魯魯修嗌左一聲:芝士君!!!!
cc 真正生存意義係要獨佔pizza hut

此篇文章於 07-23-08 12:32 AM 被 91 編輯。
91 目前離線  
舊 07-23-08, 09:10 AM   #18
GundamMan
Insane Gamer

註冊日期: May 2005
我都覺得c c 真正願望係被愛,由佢回憶自己細個時差d死沒被人愛過,到佢得到geass 所以未試過真愛,
lulu 最尾果句令佢諗到自己生存左禁耐都未試過真愛,所以佢最尾又唔想死住la~

e家c c 沒左不老不死,加上個op last個樣禁柔和,我覺得應該係good end ^^b
GundamMan 目前離線  
舊 07-23-08, 09:21 AM   #19
Thaws
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
引用:
作者: 泡菜 查看文章
必死無疑XDD

另外,若果要geass使用者冇副作用...
係咪應該好似C.C,V.V持有CODE既人比GEASS人(如魯魯
咁依個擁有GEASS(魯魯)係咪就係一個完美既GEASS使用者呢?

而被制造出黎既GEASS使用者就有可能有副作用這樣?
lulu都有副作用啦....

呢個可能係睇使用者屬性掛

舊 07-23-08, 09:42 AM   #20
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: GundamMan 查看文章
我都覺得c c 真正願望係被愛,由佢回憶自己細個時差d死沒被人愛過,到佢得到geass 所以未試過真愛,
lulu 最尾果句令佢諗到自己生存左禁耐都未試過真愛,所以佢最尾又唔想死住la~

e家c c 沒左不老不死,加上個op last個樣禁柔和,我覺得應該係good end ^^b
我覺得lulu對以下女性的感覺:

對nanali, 兄妹之愛
對sali, 同學之愛
對karen, 下屬之愛
對cc, 真愛(maybe)

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線  
舊 07-23-08, 10:50 AM   #21
Qe1
Crazy Gamer

引用:
作者: 91 查看文章
點解cc會推開皇帝...
其實係最尾果刻魯魯修嗌左一聲:芝士君!!!!
cc 真正生存意義係要獨佔pizza hut
爛gag
引用:
作者: harakuma 查看文章
我覺得lulu對以下女性的感覺:

對nanali, 兄妹之愛
對sali, 同學之愛
對karen, 下屬之愛
對cc, 真愛(maybe)
咁對朱雀係 ...?

此篇文章於 07-23-08 11:21 AM 被 Qe1 編輯。
Qe1 目前離線  
舊 07-23-08, 11:30 AM   #22
泡菜
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDpakpak4872
引用:
作者: Thaws 查看文章
lulu都有副作用啦....

呢個可能係睇使用者屬性掛
我指係對身體既副作用啦~~
泡菜 目前離線  
舊 07-23-08, 11:35 AM   #23
Chris Redfield
God of Gamer
クリス.レッド

Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
咁對朱雀係 ...?
恨愛

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線  
舊 07-23-08, 12:20 PM   #24
ps399
Crazy Gamer
比比

引用:
咁對朱雀係 ...?
錯愛

其實大家覺唔覺得係lulu 達成左契約條件所以個code冇左

ps399 目前離線  
舊 07-23-08, 12:32 PM   #25
GAF GGXX團
紅月カレン

引用:
作者: ps399 查看文章
錯愛

其實大家覺唔覺得係lulu 達成左契約條件所以個code冇左
佢帶翻個con姐~

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[全機種] 秘技區,建設中......(歡迎大家提供秘投) 神祕人1號 攻略及心得交流區 263 07-20-08 12:54 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 11「想い の 力」Vol.10丨(6/21 OP2 試聽開始) money 日本動漫畫討論版 1001 06-23-08 12:22 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 7「棄てられた 仮面」Vol.9丨(壁子最新情況 感謝俺達の悟朗情報提供) money 日本動漫畫討論版 1001 05-19-08 12:44 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 5「ナイト オブ ラウンズ」Vol.8 丨(ロロ雑巾) money 日本動漫畫討論版 1001 05-04-08 09:02 PM
[Xbox360] skillful WE 交流 jojo3 攻略及心得交流區 81 04-17-08 04:37 PM

現在的時間是 07:47 AM

手機版 | APP版