Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 6 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22  ... 最後
電視遊戲討論版>[PS5,PS4,PC] Ghost of Tsushima Director's Cut
qwe 10:45 PM 07-30-20
終於爆左,連故事都好日本武士劇,果種死都要正面揪過嘅武士道

另外百合子條線都幾Sad
whassupbun 11:59 AM 07-31-20
琴晚終於爆左, 首發日玩到依家, 場景, 氣氛, 配樂真係一流, 主線故事劇情亦都幾感人, 有啲位玩到眼濕濕
但老實講玩到第二章中段已經開始有啲唔耐煩, 支線任務(甚至有啲主線任務)玩法真係太重複, 永遠都係去一個地方搵人, 果個人/果班人已經走左, 你就搵腳印跟蹤, 然後搵到就劈劈劈或暗殺
好在格鬥系統挽救, 算係多變, 我承認我玩到爆機都未掌握到完美格擋個timing
darkvolver 12:39 PM 07-31-20
我玩左禁耐都係在下島......現在準備拿爆破弓..

一路行一路殺人都幾忙下....
真!DC 01:03 PM 07-31-20
作者: darkvolver:
我玩左禁耐都係在下島......現在準備拿爆破弓..

一路行一路殺人都幾忙下....
一樣第一章下島中
成日行兩行就見到有村民要幫手
由手機版發出
qwe 02:44 PM 07-31-20
作者: whassupbun:
琴晚終於爆左, 首發日玩到依家, 場景, 氣氛, 配樂真係一流, 主線故事劇情亦都幾感人, 有啲位玩到眼濕濕
但老實講玩到第二章中段已經開始有啲唔耐煩, 支線任務(甚至有啲主線任務)玩法真係太重複, 永遠都係去一個地方搵人, 果個人/果班人已經走左, 你就搵腳印跟蹤, 然後搵到就劈劈劈或暗殺
好在格鬥系統挽救, 算係多變, 我承認我玩到爆機都未掌握到完美格擋個timing
腳印要近先load到係個要彈嘅地方

裝埋護符都好少完美擋/閃,特別閃好易變碌,玩到白金都係完美閃左2-3次
darkvolver 03:42 PM 07-31-20
作者: qwe:
腳印要近先load到係個要彈嘅地方

裝埋護符都好少完美擋/閃,特別閃好易變碌,玩到白金都係完美閃左2-3次
我通常用隻狼的方法駁佢完美擋....特別長槍藍閃很重要。
ericwpk 05:25 PM 07-31-20
長槍掃腳好似藍閃都擋唔到 ??
qwe 07:49 PM 07-31-20
長槍直接換疾風架式三角自動擋吧
whassupbun 09:23 AM 08-01-20
作者: ericwpk:
長槍掃腳好似藍閃都擋唔到 ??
擋到, 但個timing真係要好準, 加上佢老鍊咁遠都有自動追蹤拮埋黎, 好難判斷幾時為之「擊中之前」

長槍我覺得O閃避成功率高啲, perfect parry大概係五五波, perfect dodge都有七三
darkvolver 11:07 AM 08-01-20
終於完左金田城.....現在儲件甲key....兼解支線...都幾多人打
qwe 02:50 PM 08-01-20
作者: darkvolver:
終於完左金田城.....現在儲件甲key....兼解支線...都幾多人打
吾作件甲好好用,值得儲左先
pet3 12:54 AM 08-02-20
記唔記得
有一個地方
不是正式支線,是路上劇情

但在山頂附近有一個女武士和和一個女村民談話
男主問發生什麼問題
女武士說有門口逃出島

之後帶男主去邊邊位說睇下那裡的路線

其實是想推男主落街
女村民大叫令男主轉身看過來,所以沒被推落街
女武士斬殺女村民(你壞我好事)
最後男主殺掉女武士

這裡是在那發生
我記得附近有紅色花園有間幾靚的屋
但我找唔番
風間鈴木仁 02:23 PM 08-02-20
https://www.gameapps.hk/news/40375/Ghost-of-Tsushima

官方公開《對馬戰鬼》有趣遊戲數據 玩家摸狐狸超過 800 萬次

開放世界動作遊戲《對馬戰鬼》獲得亮眼佳績,發售三天銷量突破 240 萬套,SIE 官方近日更公開了遊戲首 10 天的有趣數據讓玩家們了解!
ericwpk 03:02 PM 08-02-20
作者: pet3:
記唔記得
有一個地方
不是正式支線,是路上劇情

但在山頂附近有一個女武士和和一個女村民談話
男主問發生什麼問題
女武士說有門口逃出島

之後帶男主去邊邊位說睇下那裡的路線

其實是想推男主落街
女村民大叫令男主轉身看過來,所以沒被推落街
女武士斬殺女村民(你壞我好事)
最後男主殺掉女武士

這裡是在那發生
我記得附近有紅色花園有間幾靚的屋
但我找唔番
好似係中島右邊近海
我都唔知佢想推我落海, 我以為佢係想洗開我殺個女村民
pet3 08:15 PM 08-02-20
作者: ericwpk:
好似係中島右邊近海
我都唔知佢想推我落海, 我以為佢係想洗開我殺個女村民
找到久原
好多紅葉樹
但找不到那間紅花園
darkvolver 10:20 PM 08-02-20
終於開始打中島.......發現好小被人圍,可能我成日同人拉打,做成1on1情況...

另外R2+口 係好重要...好在一早升爆.....現在一出街便見到肥仔....
Sar8 10:22 AM 08-03-20

原來是BIG SARU,我還以為是境井仁
真!DC 10:29 AM 08-03-20
儀式の仁
由手機版發出
D.K. 10:44 AM 08-03-20
想問下最後殺唔殺舅父有咩分別?
我揀左殺...
鈴蘭 11:06 AM 08-03-20
作者: D.K.:
想問下最後殺唔殺舅父有咩分別?
我揀左殺...
囉到既戰鬼顏色唔同
故事都有少少分別
D.K. 12:28 PM 08-03-20
作者: 鈴蘭:
囉到既戰鬼顏色唔同
故事都有少少分別
搵舅父前同結奈講到好似要結婚咁,

點知打完舅父原來只係黎賀寡佬新居入伙, 然後得閒飲茶
仲要兩個結局都係咁, 冇野下化?
Sar8 04:08 PM 08-03-20
其實隻驚好刻意避開感情線

最後用政治(武士道)去完結成個遊戲
如果呢隻係線性遊戲最後就會係切腹而唔係打多一場
darkvolver 05:05 PM 08-03-20
作者: Sar8:
其實隻驚好刻意避開感情線

最後用政治(武士道)去完結成個遊戲
如果呢隻係線性遊戲最後就會係切腹而唔係打多一場
隻game切腹應該過不到審查.....按今時今日個規則...
D.K. 01:41 AM 08-04-20
del---
X&Y 01:47 AM 08-04-20
作者: D.K.:
爆左機先清獎杯, 發現踢人落街個杯已經搞唔到....
睇片都係爬上台踢弓手落去...但爆機就冇晒呢D, 得返大路上D小卒...
我好唔容易去海邊懸崖見到敵人, 點知踢極都撞空氣牆唔比落崖....
欠呢個就白金啦
唔一定海邊
我仲未入第二章時就咁比較斜既地方普通遇敵踢飛人踢去低位飛得唔遠都俾左個杯我
第一 ... 6 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22  ... 最後

返回主題版面