Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-20-06, 03:04 PM   #51
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: wing
雖然 "魔偶" 係拖故事, 但睇落都有信心機追落去. 藤田如果畫功有d進步, 或者只退居做編劇而交o西d畫俾助手畫, 相信套漫畫的知名度會大幅上升~
其實
如果唔係由富士鷹畫
我可以肯定咁同你講,白金果D賤格表情會失色好多
套番島本果句
「人物線條要曲曲地先有感情同似番個人」
叫助手畫肯定會畫到四平八穩

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-06, 03:07 PM   #52
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 嘿哈兒
估唔到兩年前原來自己咁樣評魔偶

睇到40期...我都係仲未估到結局會點...
如果鳴海繼續失憶,佢只會變成悲劇人物....但回復記憶又會搶晒小勝既戲份.
我怕到最後都係loop回鳴海親手殺死白銀既戲情...orz
好明顯白銀現在還愛著鳴海,白銀係想緊辦法幫鳴海..
最後就係仲有一條線未用....就係小勝仲未知鳴海未死..
我等緊睇嗚海回復記憶,然後內心鬥爭
對白銀既愛同恨
又,我覺得嗚海一見到小勝記憶就會返黎

白銀大概都未比人check就已經會有D事件出現吧吧?

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 02-20-06, 03:13 PM   #53
木C
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDAndrewoodc2
XBox Live GamertagAndrewoodc
引用:
作者: jackybat09
個人希望鳴海和白銀有好結果!!!
(本官方導覽手冊好似講過佢地會有gd ending 噃)
唔...小弟都希望是如此,但是...

鳴海已經不能變回普通人,相信故事一結束,他就會跟其他死去的白銀一樣...

還記得殺死「白銀」的兩個方法嗎?>_<
木C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-06, 04:38 PM   #54
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 木C
唔...小弟都希望是如此,但是...

鳴海已經不能變回普通人,相信故事一結束,他就會跟其他死去的白銀一樣...

還記得殺死「白銀」的兩個方法嗎?>_<
其實結局會係咁

鳴海覺醒
鳴海雖然為了理念再怎麼犧牲自己也無所謂,但在遇到必須犧牲自己的愛人
時猶豫了-------為了救更多人他必須殺掉白銀。但是他的最大希望是讓白銀幸福,所以他背叛
了自己的理念,選擇成為"白銀的一方"。
--
在與白金.無臉司令的決戰裡,小勝壯烈的戰死。而鳴海在愛與勇氣與正義的名義下終於將白金擊破,救了世界。
但是這激烈的一戰卻令嗚海的身體已經於處壞死的寸前..........
「雖然早就知道用了這招是回不去的...」
「這一切都是為了守護白銀....」
「但是,已經沒別的方法了」「白銀,我.....」
---
此時,已死的小勝在嗚海的眼前出現了
也許是幻覺,也許是小勝身內最濃的生命之水令到靈魂可以短暫的停留。
(鳴海哥哥,你想活下去嗎?)
「-------- 、 ?」
那是已經想不起來的名字的、某人的聲音
明明想不起來,但還是呼喚他的名字
(無論是以什麼姿態、怎樣的命也想活下去嗎?)
「-------- 、 」
明明知道只要首肯了  就會消失掉
但是卻打從心底裡許下了希望生還的願望。
---
(....嗯,鳴海哥哥不會死喔)
(嗯,太好了。我也覺得比起自己,我更想嗚海哥哥活下去。)
你在說什麼啊,這個笨蛋...
快給我回去,再待在這裡就回不去了。
可惡,明明是非記起來不可的名字,腦卻笨得記不起來....
(那麼,就讓你看看奇蹟吧。雖然是胡先生的技術應用和白金的記憶認用。
但這一次的很厲害喔!怎說呢,就是大家都想看到的魔法。)
「-------- 、勝」
算了,不用看也可以,你快給我回去....
我...
(可是,只能給你簡陋的容器呢。因為能使用的,就只有我的身體罷了。
無法一次完全的重現以前的身體。不過放心好了,只要和胡先生努力研究,
很快就會回復原來的模樣了。)
身穿白色童服的某人,正消失著。
(就這樣吧。
雖然我和大哥哥沒有血緣關係、
但是可以和大哥哥成為兄弟,實在太好了。)
不要去啊。你真的覺得好的,就別去。
不能死啊。你不要說要和大家住在一起、跟我學武、填補以往的孤獨的嗎。
雖然如此-----如果真的要有一方死的話,那就---------
「--------小、勝」
想起來了
他的名字。
有著天真笑容的人-------
「小勝----------小勝、小勝、小勝、小勝、小勝、小勝、小勝、小勝--------!!!」
傳達不到。
已經無法聽見。
被光所包著,什麼也看不到。
他、在最後,露出了訣別的笑容,消失了。
--
可以看得見天空。
四能微微的伸手向天。
雙手、雙足的肌膚感受到柔和的大氣、以及溫暖的陽光。
這雙手中,有著廣闊的藍色天空--------

對不起我唬爛的XDDDD
這絕不是什麼轉貼,我改的XDDDDD

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 02-20-06 04:44 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 02-22-06, 11:01 AM   #55
Monkey.D.Kawai
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
女主角應該叫白銀woo

白金係個鍊金術師ar ma
本人係睇開台版的,所以先唔明文傳搞咩鬼咁譯,佢究竟知唔知個故仔講咩架,
總之呢三十蚊白白冇左啦

舊 02-22-06, 11:14 AM   #56
Monkey.D.Kawai
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
雖然 "魔偶" 係拖故事, 但睇落都有信心機追落去. 藤田如果畫功有d進步, 或者只退居做編劇而交o西d畫俾助手畫, 相信套漫畫的知名度會大幅上升~
藤田畫功唔係冇進步,呢個係佢既風格,
記得出過一套漫畫係佢編劇而交俾助手畫既,不過得兩期(日本三期)而且唔係幾吸引

舊 02-26-06, 12:49 PM   #57
Bigwater
God of Gamer

註冊日期: Aug 2003
睇到第19
打緊撒哈啦,點解講到出邊班白銀咁廢,成幾萬人係到,唔到一日就俾人ko晒....

仲洗咩打呢,都無晒白銀啦

舊 02-26-06, 01:27 PM   #58
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Bigwater
仲洗咩打呢,都無晒白銀啦
你太睇少藤田既拖劇情能力喇~~ 
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-06, 04:49 PM   #59
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: ahleung
你太睇少藤田既拖劇情能力喇~~ 
真係拖得很

幾時先打完.......明明可以快快手手攪掂,咁都拖左成集

舊 03-23-06, 02:05 PM   #60
fatraymond
期待~~

註冊日期: Sep 2002
今日睇到文傳第四期封面後的字用番白銀呢個名喎
第三期就仲係白金
我諗佢地都知自己譯錯左
如果有一至三期的再版,我諗佢地都會改番

舊 03-23-06, 03:32 PM   #61
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
引用:
作者: fatraymond
今日睇到文傳第四期封面後的字用番白銀呢個名喎
第三期就仲係白金
我諗佢地都知自己譯錯左
如果有一至三期的再版,我諗佢地都會改番
冇錯...佢有提自己譯錯...
不過佢再版都唔會改的.....已試過好多次了.....

依家追緊文傳版,開始階段(1~3期)比潮與虎好
嗚海果part好震撼.......

之後買埋38~40睇,好like個哥倫碧奴呢個角色~當然,白銀也不錯

另外,睇埋漫畫狂戰記,富士鷹話自己好多新諗頭,成日加d又加d,真係笑左出黎

舊 03-28-06, 04:44 PM   #62
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
睇左第41.......呀奇呀.......><

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-06, 05:17 PM   #63
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我幾鍾意奇哩個角色
我覺得奇死得唔夠轟裂, 諗住佢起碼ko 一, 兩個幹部;
佢死前都希望白銀得到幸福

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-06, 05:20 PM   #64
yeah yeah

引用:
作者: 真!DC
我幾鍾意奇哩個角色
我覺得奇死得唔夠轟裂, 諗住佢起碼ko 一, 兩個幹部;
佢死前都希望白銀得到幸福
我最like係佢講d莎士比亞d野個時..

NTR.......
舊 03-28-06, 05:32 PM   #65
真!DC
Banned User
奉行我道

其實佢地個計劃上宇宙做咩?
又話阻止唔倒d蟲;

唔係好明

舊 03-28-06, 09:33 PM   #66
yeah yeah

引用:
又話阻止唔倒d蟲;

唔係好明
去打無臉.......

NTR.......
舊 03-28-06, 10:48 PM   #67
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
藤田我一路都覺得佢好野,可以連續出兩套多過30期既漫畫,仲要第二套比第一套長..唔係咁多人得...

舊 03-28-06, 10:54 PM   #68
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: yeah yeah
去打無臉.......
但係又話打敗無臉 d蟲都唔會停
上去搵佢解除命令?
無臉又係一個唔會比人迫倒ge人...

舊 03-29-06, 06:48 AM   #69
yeah yeah

引用:
但係又話打敗無臉 d蟲都唔會停
上去搵佢解除命令?
無臉又係一個唔會比人迫倒ge人...
我諗白銀去係會令佢解除命令...........

NTR.......
舊 03-29-06, 09:12 AM   #70
白薔薇騎士
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
引用:
又話阻止唔倒d蟲;

唔係好明
放部驅蟲器(哈利)上去太空站
再詳細就冇講

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-06, 04:26 AM   #71
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

真係越睇越覺得一係嗚海死亡,小勝後宮建立
一係就小勝實行第三法bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-30-06, 09:27 AM   #72
木C

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDAndrewoodc2
XBox Live GamertagAndrewoodc
其實胡所想的方法是︰上太空站跟無顏決戰。雖然無顏說過已經將「消滅人類」的指令給予傀儡蟲...所以「胡」說這是個亂來的計劃 ._.

劇情透露︰
在火車運送穿梭機的行程中,除了「安生法安」跟「鳴海」之外,所有仲町馬戲團成員已...(白銀被「緊身衣小丑」拉落火車)。另一方面,「最後之四人」中的「自慢隊長」跟「格鬥家」已被「話殺」(註︰即是一話一殺)。
到達發射站,準備發射時,「小蘿莉」跟傀儡大軍殺到,鳴海獨力應戰,危急之時,小勝趕到,他們終於見到了!但是...小勝他做了一件奇怪的事,在鳴海正想面向他的時候,小勝突然用閃光燈照向他,令他暫時失去視力,小勝的目的是...!?@_@
木C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-06, 09:52 AM   #73
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
今次打完太空應該真完結啦掛..
好期待結局結畫.
嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-06, 10:48 AM   #74
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 嘿哈兒
今次打完太空應該真完結啦掛..
之前打沙漠既時候, 後來打歐洲堡壘既時候, 我都係咁諗.....
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-06, 11:18 PM   #75
jackybat09
一擊必殺

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: ahleung
之前打沙漠既時候, 後來打歐洲堡壘既時候, 我都係咁諗.....

作者話沙漠個陣係魔偶篇完!! 而家係馬戲團完結篇wo!!!

個仔啱啱出世, 真係無乜時間打機, 我隻白騎封印中.......
jackybat09 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:57 AM

手機版 | APP版