Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-18-18, 10:27 PM   #201
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
雖然離題, 但有興趣睇兩間公司財政請看

https://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2018/180131.pdf

https://www.sony.co.jp/SonyInfo/IR/l.../17q3_sony.pdf
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 10:38 PM   #202
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
一隻爆過10次既GAME,點先可以吸引我買多次?
A: 靚畫面
B: 可以出街玩!

------------------
兩樣都唔得囉
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 11:49 PM   #203
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
冇所謂啦,ds1我係玩360版
今次就玩60fps既ps4版先
之後就玩switch手提版

還掂3集入邊,我最鍾意就係1
依家甘延期,連個期都冇衝突

Ps:病村唔知係未可以堅keep到60fps呢 Xp
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 11:55 PM   #204
jeffyen83

引用:
作者: jyeung1 查看文章
簡單D講,
出其他板先, 可能D人想拿出街打,
但吾想等,結果買左其他板先,
NS板出佢又買因本身想拿出街玩

結果Game廠,可食兩家茶禮

相反如果同時間出, 好大機會D人只買一隻
(有數得計=> 同時間出會賣10萬隻[總數]
吾同時間出, 如果5個有1個會再買NS板, 會賣12萬隻[總數]
賺多20%)

所以NS感覺成日出冷飯,
因NS同Xbox or PS 有基本差異
回完先追post,你講中晒我心聲
二者同期出,我可能只入ps4版先,因為60fps好吸引
Switch會等特價或2手
舊 04-19-18, 09:46 AM   #205
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Kain 查看文章

兩樣都唔得囉
吸引唔到你,唔代表無人上釣
在下會買,不過係咪真係開黎打10次就堅難講

舊 04-19-18, 11:06 AM   #206
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: jeffyen83 查看文章

好似已解決了病村趺fps問題...
其實病村趺fps都係特色來的...最難都係毒箭佬者...
講難度佢一定沒小隆德遺跡和巨人墓地咁難囉

此篇文章於 04-19-18 03:09 PM 被 charcsc2000 編輯。
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-18, 11:07 AM   #207
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Kain 查看文章

兩樣都唔得囉
關咩係...dark souls可以無限爆喎...
好似mario咁...得閒整個人出來爆下機...玩下不同武器和法術....
人大左要做野...可以出街玩真係好重要....
靚畫面呢....乜呢集有靚畫面咩????
舊 04-19-18, 11:10 AM   #208
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
吸引唔到你,唔代表無人上釣
在下會買,不過係咪真係開黎打10次就堅難講
ps4和ns肯定會買....
其實玩得熟...唔係真係咁難玩...
好容易記得哂d位....可能我死得太多次...
舊 04-19-18, 11:11 AM   #209
charcsc2000
J神哥

引用:
回完先追post,你講中晒我心聲
二者同期出,我可能只入ps4版先,因為60fps好吸引
Switch會等特價或2手
講真....ns版任何game的二手都係搵笨...和買新game沒咩分別....
舊 04-19-18, 01:34 PM   #210
神人ではない!新人だ

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
ps4和ns肯定會買....
其實玩得熟...唔係真係咁難玩...
好容易記得哂d位....可能我死得太多次...
人老咗,開機都少咗。
在下上年買既NIER都未拆,呢隻拆唔拆得成都成問題
畢竟當年360都已經打到1000P。
引用:
講真....ns版任何game的二手都係搵笨...和買新game沒咩分別....
所以應該放PS4版再買NS版

舊 04-19-18, 02:53 PM   #211
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
所以應該放PS4版再買NS版
我覺得係二手入ps4版...一手入ns版, 咁就差唔多...
ns版隨時賣到斷貨...仲話等二手...
舊 04-19-18, 02:55 PM   #212
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:

無NS
想問NS二手衰啲乜?

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-18, 03:07 PM   #213
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: LR猫 查看文章
無NS
想問NS二手衰啲乜?
咪就係D人賣二手如同賣一手...
只要係大作或多人玩的GAME...
隻GAME都不會跌...可能NS本身少GAME有關...
MARIO一手賣340...二手夠膽開300...
最多都係跌$100左右...咁樣仲係二手咩....

但咁樣都有人買個下先死....
舊 04-19-18, 03:08 PM   #214
神人ではない!新人だ

引用:
作者: LR猫 查看文章
無NS
想問NS二手衰啲乜?
應該係二手價同全新差唔到幾遠吧

舊 04-19-18, 08:15 PM   #215
jeffyen83

引用:
好似已解決了病村趺fps問題...
其實病村趺fps都係特色來的...最難都係毒箭佬者...
講難度佢一定沒小隆德遺跡和巨人墓地咁難囉
巨人墓地黑麻麻甘,我多數跑住過算
我覺得最難係書庫。。。
舊 04-19-18, 11:40 PM   #216
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
病村又黑又lag又成日比沼澤地形啜住,正

不過由demon soul到dark soul 3都係玩近戰
如果今次直接玩魔法師系到爆game唔知得唔得
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-18, 01:31 AM   #217
ngcry
Junior Member

註冊日期: Nov 2015
引用:
作者: 雷火武 查看文章

不過由demon soul到dark soul 3都係玩近戰
DS1玩魔法先係最易
ngcry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-18, 09:57 AM   #218
cat8642
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:

點解我同Ching諗既野完全一樣 ..
cat8642 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-18, 10:37 AM   #219
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
我覺得係二手入ps4版...一手入ns版, 咁就差唔多...
ns版隨時賣到斷貨...仲話等二手...
我都係咁諗,我直情想去訂GAME
不過依家話延期就HOLD住先喇
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-18, 11:07 AM   #220
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:

不嬲魔法易玩d
所以無玩
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-18, 11:21 AM   #221
charcsc2000
J神哥

引用:
巨人墓地黑麻麻甘,我多數跑住過算
我覺得最難係書庫。。。
咪係....其實好多人係去到病村過唔到已經棄game...
所以佢地咪覺得病村好難, 其實可能佢地game都沒爆過....
巨人墓地最難係...有種密室恐懼症feel...
舊 04-20-18, 11:22 AM   #222
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: rinxlun 查看文章
我都係咁諗,我直情想去訂GAME
不過依家話延期就HOLD住先喇
我沒唸住訂呀...都沒日期...
其實我想要隻公仔amiibo...放係屋企供奉下...
舊 04-20-18, 11:31 AM   #223
charcsc2000
J神哥

引用:

病村我覺得上面先難...有毒箭佬...又多陰濕位...又易跌死...
下面你帶齊毒苔藓球就沒事啦...
其實好多時覺得難係因為玩家沒去到底層拎蜘蛛紋盾就去左病村...
舊 04-20-18, 11:34 AM   #224
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
咪係....其實好多人係去到病村過唔到已經棄game...
所以佢地咪覺得病村好難, 其實可能佢地game都沒爆過....
巨人墓地最難係...有種密室恐懼症feel...
由水渠落黎先易死啫, 但大部份人應該一開波就用KEY開後門入病村架啦
有咩難度? 講真第一隻BOSS打蜘蛛敲鐘供奉佢個妹, 咒術開局嘅人之後跑流程會快好多

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-18, 11:35 AM   #225
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
我沒唸住訂呀...都沒日期...
其實我想要隻公仔amiibo...放係屋企供奉下...
之前有日期果時都諗住去訂,依家就真係HOLD住左喇
隻公仔,之前響PLAY ASIA見到有得訂,但轉個頭就CUT左訂喇
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Dark Souls 3 - 已售 Hello MiMi 電視遊戲討論版 332 12-19-17 03:09 AM
收PS4 dark souls 3 $200 咩Feel 買賣專區 0 05-23-16 04:26 PM
求 PS3 DARK SOULS 第一集及第二集皆可 hyakki 買賣專區 0 05-10-15 06:01 PM
賣ps 3 dark souls 2 中英文版 gameky2012 買賣專區 0 05-01-14 10:30 AM
賣 PS3 Dark Souls 2 中文版 zero0417hk 買賣專區 1 04-19-14 02:51 AM

現在的時間是 05:16 PM

手機版 | APP版