Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-17-10, 04:22 PM   #51
wongmspk
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2009
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
唔係你收晒所有刺人地就必須對你好返。
如果你曾經比人一個好惡劣的印象
好多時你需要付返幾倍的努力去改變享人地心目中已定形的 你的定位
而且未必 可以成功
我就係試過晒所有方法
既然都唔成功
咁我索性通通無視果堆人
自己一個讀埋呢2年中學
之後大學識過班人算

舊 08-17-10, 04:35 PM   #52
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
印象好壞呢啲野好主觀既。
好似好唔好味咁者。

啱傾既,傾多兩句,唔啱傾既咪打個招呼咪算囉。

舊 08-17-10, 04:36 PM   #53
wongmspk

引用:
作者: beagleflash 查看文章
印象好壞呢啲野好主觀既。
好似好唔好味咁者。

啱傾既,傾多兩句,唔啱傾既咪打個招呼咪算囉。
所以我而家寧願收收埋埋,驚鋒芒太露(?)

舊 08-17-10, 04:39 PM   #54
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

引用:
作者: wongmspk 查看文章
所以我而家寧願收收埋埋,驚鋒芒太露(?)
做人低調有低調既好處。

舊 08-17-10, 04:43 PM   #55
wongmspk

引用:
做人低調有低調既好處。
但人善又會被人欺
最近我收火果陣
又俾人踩到上心口

舊 08-17-10, 05:09 PM   #56
Diana

註冊日期: Aug 2002
引用:
其實(以下係講朋友論)
根本我俾班所謂既同學朋友搞到就精神崩潰
唔搞佢,佢又要搞我
搞佢,佢又要話我搞佢
想點?
先撩者賤係佢地犯賤關我_事?
樣樣都懶落我到
班老師又係食_大
上堂明知佢地班人係咁抽我水
重可以玩埋一份
痴_線
尊重?
我係佢地身上完全睇唔到
傻豬~
你認真你便輸了。
如果你覺得不服氣,要復報,
唔係憎恨人,唔係記住別人的不是,
而係做好自己,活得比人好,比人精彩。

太在意別人的眼光會掉到死胡同去的。
Diana 目前離線  
舊 08-17-10, 05:13 PM   #57
wongmspk

引用:
作者: 芭比添丁 查看文章
傻豬~
你認真你便輸了。
如果你覺得不服氣,要復報,
唔係憎恨人,唔係記住別人的不是,
而係做好自己,活得比人好,比人精彩。

太在意別人的眼光會掉到死胡同去的。
知道芭比大大._.
不要記住仇恨 要記住教訓(?)

舊 08-17-10, 05:30 PM   #58
Diana

註冊日期: Aug 2002
引用:
知道芭比大大._.
不要記住仇恨 要記住教訓(?)
唔係教訓係經驗
你咪當人地比經驗你,係塞錢入你袋,
唔係個個甘好彩
Diana 目前離線  
舊 08-17-10, 05:39 PM   #59
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

引用:
唔係教訓係經驗
唔係個個甘好彩
我應同,因為佢地會出聲都仲好啲,你最少知咩事。
最怕唔出聲嗰啲,無聲狗咬死人呀。

舊 08-17-10, 05:40 PM   #60
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: Beanhoho 查看文章
點解冇左小TAM個topic?
推,好多野我未睇喎

舊 08-17-10, 05:40 PM   #61
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
再講, 如果版主唔在香港
又或者大家搵唔到相應的人物去幫忙
又, 如果對方已經睇左......

所以, 出topic真係要諗清楚
同埋呢頭del, 果頭已經有網友問我點解成日del topic
認真: 我初初見到佢既topic 時都唔當一回事
點知原來我係知左佢講既係咩野一回事既
又點知佢愈講愈明
我真係擔心會有接近佢target 既人知道左
反而佢會俾人玩ja!

其實如果我地都del 哂有關既content既
close topic 已經夠啦
點解要del 呢....?

平日都有d thread 一開波寫左"已解決" 地close topic 架???

此篇文章於 08-17-10 05:44 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線  
舊 08-17-10, 05:51 PM   #62
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
唔係你收晒所有刺人地就必須對你好返。
如果你曾經比人一個好惡劣的印象
好多時你需要付返幾倍的努力去改變享人地心目中已定形的 你的定位
而且未必 可以成功
你講得好岩好岩
所以我一直其實同大部分中學同學完全沒contact
以前我好唔鍾意佢地, 佢地都好唔鍾意我
過左去又冇咩來往, 就算啦
我e家做番好我自己就算喇
只係近年facebook 先add 番佢地

反而大學同學就來往密好多

此篇文章於 08-17-10 05:53 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線  
舊 08-17-10, 06:22 PM   #63
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Seppie 查看文章
反而佢會俾人玩ja!

平日都有d thread 一開波寫左"已解決" 地close topic 架???
一時情急......
係我錯

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 08-17-10, 07:03 PM   #64
wongmspk

引用:
一時情急......
係我錯
藍莓都係想幫小tam o者~大家明白的~
引用:
唔係教訓係經驗
唔係個個甘好彩

學晒以後點同人相處
引用:
我應同,因為佢地會出聲都仲好啲,你最少知咩事。
最怕唔出聲嗰啲,無聲狗咬死人呀。
問題係佢地果啲出聲唔係提醒你
係挑釁你 唔底線既佢地唔講 唔毒既佢地唔講
之後我同個ex重係一齊果陣
佢地班__連佢都話埋
我想講 我得罪你地係我錯
關我女朋友_事?成班小學雞
係!我ex個鼻係有啲大so what?
咁都唔代表佢有問題架喎?
成班都智_障

舊 08-17-10, 08:26 PM   #65
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
唔係教訓係經驗
唔係個個甘好彩
芭比,點解粒電成日都差唔滿既@@?
你平時都係用火牛叉?

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線  
舊 08-17-10, 11:04 PM   #66
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
佢地班__連佢都話埋
成班都智_障
出聲會令你難受, 但係通常會出聲果d人, 佢真正能害到你的好有限
佢會出聲, 至少你知道要防範佢
唔出聲陰你果d, 你連防範的能力都冇

不過話時話, 佢班友咁玩人身攻擊, 低能成咁你就米介意啦

此篇文章於 08-17-10 11:26 PM 被 藍莓咖啡 編輯。
藍莓咖啡 目前離線  
舊 08-18-10, 02:33 AM   #67
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
無上一日
又無左個topic...

你地講左d咩野來呀...
雷火武 目前離線  
舊 08-18-10, 07:47 AM   #68
wongmspk

引用:
出聲會令你難受, 但係通常會出聲果d人, 佢真正能害到你的好有限
佢會出聲, 至少你知道要防範佢
唔出聲陰你果d, 你連防範的能力都冇

不過話時話, 佢班友咁玩人身攻擊, 低能成咁你就米介意啦
嗯...
我會忍的...
多謝藍莓大大~

舊 08-18-10, 09:22 AM   #69
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
嗯...
我會忍的...
多謝藍莓大大~
忍...唔係咁......
應該係唔好咁在意......雖然呢樣野好難做到......

唔好叫我大大......

藍莓咖啡 目前離線  
舊 08-18-10, 09:54 AM   #70
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

引用:

學晒以後點同人相處

佢地班__連佢都話埋
成班都智_障
佢地挑釁你,即係佢地表明會對付你,咁你咪可以提防啦。

舊 08-18-10, 12:55 PM   #71
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

最近,我又不斷享情版出comment......

其實, 好多時我係好想抒發, 但係又咩都講唔出
所以我不斷comment
我唔知咁做有咩作用, 但就冇停過落黎

藍莓咖啡 目前離線  
舊 08-18-10, 01:09 PM   #72
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
佢地挑釁你,即係佢地表明會對付你,咁你咪可以提防啦。
成日唔得閒睇post,趁有空檔回一回你

樓主想解決群體欺凌
一係就無視佢地,正所謂樹不要皮必死無疑,人不要臉天下無敵

加強精神攻擊的防禦修為,對你都有裨益

至於另一個方法,就係令佢地深切睇會到,得罪你唔會有好下場
例如有實際損失,身體損傷(即係要浪費佢地時間去搞個種),更甚者,會冇命,d人先識驚

可能你地覺得我講得好誇張,但係可惜,人就係一種咁既生物,你唔令佢地驚,佢地係唔會識死的。

引用:

咁妳可唔可以憑住呢d comment了解自己更多?

舊 08-18-10, 01:14 PM   #73
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
咁妳可唔可以憑住呢d comment了解自己更多?
好像想通了什麼,其實又什麼都沒想通。

藍莓咖啡 目前離線  
舊 08-18-10, 01:18 PM   #74
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
好像想通了什麼,其實又什麼都沒想通。
不如分享下?

舊 08-18-10, 01:32 PM   #75
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:

你想做返Mod?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:55 PM

手機版 | APP版