Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-26-08, 01:42 AM   #101
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
真係奇怪

講到好似錯在樓主咁
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 02:12 AM   #102
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
空曠嘅地方會令人忘記一切,都係啲戶外地點啦,海洋公園,迪迪尼之類

引用:
作者: JENOVA 查看文章

各位有冇d行程建議一下~ 可以令傷心人發笑,忘記舊事既地方?
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 02:58 AM   #103
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
佢擔心你姐~
樓主唔好想咁多la^^
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 03:24 AM   #104
CNC
Crazy Gamer
麻雀放砲專家

註冊日期: Dec 2003
事件已成過去
既然都表白佐就唔好記係心度啦
日後更加唔好囉出黎講

互相信任係好重要
不過亦都有唔小人因為過度信任而令自己日後埋下傷心的伏線
有幾多婚外情..不倫之戀..
但你又控制唔到人地做乜
要走的他..總有千千萬萬個理由..
唯有鐘意時大家盡量去享受
有問題時不妨有趣地發表一下感受
對方不願聽時便需要觀察
是否有令你需要繼續留下的感覺

今天在我的角度..拍拖有三種人
有一類人覺得拍拖就係會煩
因為鐘意人多過鐘意佢既性格
所以性格上可能需要大量既變動去迎合對方
頂唔順煩的就唔好拍拖了
免得累人累物

第二類人覺得..夾則來..不夾則去
我天生就是這副德性
常發生在喜歡性格多於人的身上

第三類..當然是介乎於兩者中間吧

希望幫到樓主

舊 08-26-08, 04:36 AM   #105
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:

佢同我一齊左都未有過第3者...
其實我應該信佢所講既野
但係自己一合埋雙眼就會亂咁諗
TOO YOUNG!!!!!
看你埋頭苦幹戀愛,到不如比心機讀書
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 06:52 AM   #106
Darkmind
Senior Gamer
等待日出

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
真係奇怪

講到好似錯在樓主咁
因為可以有更好既做法,
睇起上黎, 樓主今次既處理方式, 俾人既感覺的確係唔夠成熟

引用:
想問下有冇方法可以令我忘記呢件事,重新投入呢段感情?
我真係好愛佢,唔想分手...
但係佢點解要關電話?點解佢要呃我???
我真係好迷茫...
因為樓主既性格
你不如諗下係心態同埋做法方面有咩可以改善先

舊 08-26-08, 07:22 AM   #107
鐵拳浪子

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
TOO YOUNG!!!!!
看你埋頭苦幹戀愛,到不如比心機讀書
呢個答案好正,無論咩戀愛問題呢個答案都解決到!
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 09:18 AM   #108
二伍
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
樓主,好明顯你女友O係公園公厠偷食完俾你撞正
熄電話係唔想有人打黎騷擾
之後就話你俾佢壓力之類,乜都賴番晒你度
快d搵人捉姦在床吧
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 09:20 AM   #109
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
經歷比年紀來得重要啦
叫人讀書, 唔好玩啦水姐
(搶多你一次千post架)

舊 08-26-08, 09:21 AM   #110
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

PSN  ID各位可以問我拎ID
唔知點解我覺得個問題就好似女朋友話自己係處之後俾你發現佢其實唔係一樣...

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 09:23 AM   #111
The One
業餘歌手

引用:
作者: 基路亞 查看文章
唔知點解我覺得個問題就好似女朋友話自己係處之後俾你發現佢其實唔係一樣...
個人心理問題

舊 08-26-08, 09:30 AM   #112
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: lauchai 查看文章
個人心理問題
無錯... 係鍾意自己女朋友的~ 有D 野邊介意得咁多~
而且佢又無做過D 咩... 可能真係同FD 傾計姐...
就算係女朋友~ 都唔係淨係屬於男朋友一個啦~
佢都要有自己生活圈子~ 有自己朋友~

如果用樓主的方式黎諗...
唔通要24 小時黐住先可以信任喇喎~ LOL

所以心理問題~ 真係要睇樓主諗唔諗得通~
假如真係出事的~ 見到拖埋攬住先分手都未遲啦~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 09:55 AM   #113
The One
業餘歌手

引用:
作者: 基路亞 查看文章
無錯... 係鍾意自己女朋友的~ 有D 野邊介意得咁多~
而且佢又無做過D 咩... 可能真係同FD 傾計姐...
就算係女朋友~ 都唔係淨係屬於男朋友一個啦~
佢都要有自己生活圈子~ 有自己朋友~

如果用樓主的方式黎諗...
唔通要24 小時黐住先可以信任喇喎~ LOL

所以心理問題~ 真係要睇樓主諗唔諗得通~
假如真係出事的~ 見到拖埋攬住先分手都未遲啦~
以呢個情況發展落去
樓主個佔有慾會越來越強而自己唔覺
只會覺得係關心, 錫對方
但可能女方覺得係一種綁束,
呢個唔係一個好現象
男又好, 女又好
要離開, 做乜都冇用架
(以死相阻更加係冇意義)

舊 08-26-08, 10:49 AM   #114
二階堂青丸
Game Master
世界和平

註冊日期: Dec 2002
我個人建議,既然大家心中有條刺,倒不如少d見面,多點用msn/sms傾下計先.
另外都可以再了解多d你女朋友,向後退一步.

二階堂青丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 10:56 AM   #115
Kami
長期CD-Rom

註冊日期: May 2004
引用:
我同佢講, 我信你,我唔會再講呢件事之類啦... ( 番舊帳只會令事情惡化 所以記得日後嗌交都唔好提啊)
講到一半佢突然話好大壓力,話我令到佢比人追問佢半夜去左邊(佢d friends,家姐) (其實會唔會係佢推左個波落你度? 如果佢係行得正企得正 做乜唔聽電話 唔覆sms?)
佢話對我淡左 (我自己認為係因為呢件事)
佢話以前對佢好好,笑嘻嘻既我係琴日(事發個日)突然變到好惡,眼神好恐怖,佢忘記唔到
我同佢講我後悔去左搵佢,發生呢件事.... (呢種想法要不得)之後我喊左出黎
收拾心情之後,問佢想唔想大家繼續呢段感情,佢話想
但係目前想冷靜下....

自己行去塔車個時諗, 如果我冇咁神經質去搵佢, 我一世都唔會知
我地亦都唔會無啦啦令到呢段情冷卻... (呢種想法要不得)

我宜家靜係想哄番佢開心...唔再諗呢件事喇

各位有冇d行程建議一下~ 可以令傷心人發笑,忘記舊事既地方?(佢鍾唔鍾意迪迪尼嫁? 有煙花睇應該幾sweet的)
我個人睇左成件事
都覺得係個女仔有問題
突然呃住自己三間半夜唔見左人 做男友緊張同擔心都係應該的
同埋識左個零月就因有感情煩惱要係三更半夜當面傾? 仲加上有車接送
仲唔係有planning o既? 俾著係我 真係想唔防範下都唔得啦
不過呢一刻樓主可以擺平左件事 都係一件值得高興o既事
但呢期樓主真係要緊張女友少少
(但又唔好做到監視果種 例如同佢出多d去兼玩到好累 等個男o既冇時間埋身)
希望樓主可以成功擊退潛在情敵

Kami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 11:55 AM   #116
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
靚妹仔比人問兩句就有壓力,真係好鬼正.....

成日要o係佢面前笑哈哈?樓主你是Joker嗎?

樓主你愛佢就繼續努力啦,不過提你一句,你仲後生,性格好o既對象多的是

(個人主觀感覺:基本上零晨落街同異性傾足兩粒鐘,關系已經係好close,而且有冇避忌o架,如比男友D friend見到仲大鑊,將心比己,男友有乜都交代到足,自己就可以站在女友高地話係光明正大就可以算?)

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....

此篇文章於 08-26-08 12:00 PM 被 DevilElvis 編輯。
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 11:58 AM   #117
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
靚妹仔比人問兩句就有壓力,真係好鬼正.....

成日要o係佢面前笑哈哈?樓主你是Joker嗎?

樓主你愛佢就繼續努力啦,不過提你一句,你仲後生,性格好o既對象多的是

(個人主觀感覺:基本上零晨落街同異性傾足兩粒鐘,關系已經係好close)
睇完樓主琴晚個情況
我開始認同你講法了

舊 08-26-08, 12:06 PM   #118
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
好奇怪...我而家諗法又唔同左..
各位認為樓主做法唔係太恰當既網友

如果呢件事發生係自己身上.即係自己做左樓主個角色
大家又會唔會咁冷靜咁諗[佢可能都係純粹同fd傾下姐]?
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 12:19 PM   #119
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
如果呢件事發生係自己身上.即係自己做左樓主個角色
大家又會唔會咁冷靜咁諗[佢可能都係純粹同fd傾下姐]?
我一定唔會咁諗,首先係時間、其次係地點、之後係一個識左1個月only的異性

再加埋...熄手機

妹妹仔真的是心理學家呢,懂得在治療病人的時候全神貫注

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 12:30 PM   #120
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
其實如果自己d 朋友同家人忽然三更半夜俾自己另一半打鑼咁搵、搞到大家都以為自己有咩事,
就算係自己一時無交帶、無考慮清楚、有錯在先,
但之後從來無預期o既閒言閒語、家人質問、同埋無形o既監視感覺,又會真係令人幾mum ......

尋晚同女友傾開呢個問題,
如果有日同佢MSN 梗、佢忽然有個我唔識o既朋友想搵佢落去傾幾句,
佢都未必會同我完全交待約左邊個、只係會講落一陣街,
原因,因為果個人我唔識、只係落一陣街、唔想解釋太多,
可能之後會講返有一日有個朋友搵佢傾過d 咩,但唔會再combine 返兩件事唻講。
如果我見佢耐無返、打俾佢,佢都只會答仲係街、唔會主動講同邊個一切,
之前無坦白,唔通之後忽然坦白咩。

又諗返轉頭,自己都唔係無試過同識唔係太耐o既異性朋友兩個人o係碼頭傾o野傾兩三個鐘,
其實...... 外人可以諗有好多o野發生,事實亦可以乜o野都無。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 12:34 PM   #121
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
正正因為我地都唔知樓主個女朋友係咩人
所以兩種可能性都有...
一係就真係無咩野.唔想解釋太多.
一係就真係有野..唔想比人知..

雖然我覺得第一個可能性高D
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 12:44 PM   #122
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
樓主對唔住
可能係講錯野
其實既然發覺佢呃你,我覺得唔問仲好
越問越煩,只會反效果
同埋我深信,我對你好,你都勾佬既
第日君體也相同
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 12:47 PM   #123
POKA
Banned

引用:
作者: lauchai 查看文章
以呢個情況發展落去
樓主個佔有慾會越來越強而自己唔覺
只會覺得係關心, 錫對方
但可能女方覺得係一種綁束,
呢個唔係一個好現象
男又好, 女又好
要離開, 做乜都冇用架
(以死相阻更加係冇意義)
純討論: 你越想佔有越大反抗 熱戀就冇事 ,一有咩事淡左就出硬事
由佢條女咁Q後生,大把機會
舊 08-26-08, 12:51 PM   #124
POKA
Banned

引用:
今日約左佢出黎講我既感受
經過左一晚, 到個一刻我重新建立番我同佢既信心
我同佢講, 我信你,我唔會再講呢件事之類啦...
講到一半佢突然話好大壓力,話我令到佢比人追問佢半夜去左邊(佢d friends,家姐)
佢話對我淡左 (我自己認為係因為呢件事)
佢話以前對佢好好,笑嘻嘻既我係琴日(事發個日)突然變到好惡,眼神好恐怖,佢忘記唔到
我同佢講我後悔去左搵佢,發生呢件事....
之後我喊左出黎
收拾心情之後,問佢想唔想大家繼續呢段感情,佢話想
但係目前想冷靜下....

林走好辛苦先哄到佢笑一笑...輕吻一下 佢就番屋企喇

自己行去塔車個時諗, 如果我冇咁神經質去搵佢, 我一世都唔會知
我地亦都唔會無啦啦令到呢段情冷卻...

我宜家靜係想哄番佢開心...唔再諗呢件事喇

各位有冇d行程建議一下~ 可以令傷心人發笑,忘記舊事既地方?
而家睇定D先~
最緊要放鬆心情 同埋你真係有心理準備囉
後生女一唔岩KEY就GAME OVER(你個案其實我見過一模一樣,最後同佢傾計個男人傾到上埋佢屋企~)
原諒我又放負能量
舊 08-26-08, 01:06 PM   #125
The One
業餘歌手

樓主
唔係話要嚇你
就憑你女朋友d態度就可能睇得出佢有d怕